Img 27
Location alles is energie

Nascholing alles is energie, wat is nu vermoeidheid

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing voor MBK en PsBK studenten, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Alles is energie 
  Moeheid is de meest gehoorde klacht in de (huisartsen)praktijk. Moeheid is echter niet gerelateerd aan een enkel orgaansysteem. De oorzaak kan honderd-en-een zaken betreffen. Er gaat in ieder geval iets mis met energie. Dit kan zijn de energieproductie, -transport of –verdeling. Ongeacht welke andere klacht of aandoening er aanwezig is, energie zal altijd aanwezig moeten zijn om het op te kunnen lossen. 


  Hoe word je moeheid de baas?
  Dus elke klacht, ieder ziektebeeld heeft te maken met energie. Aan de hand van patiëntencasussen gaan we kijken: wat is energie eigenlijk, hoe en waarom wordt energie op een bepaalde manier verdeeld, hoe is de productie te verbeteren en het verlies te verminderen. Met andere woorden, wat speelt een rol om moeheid de baas te worden.


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne. 


  Scroll naar beneden voor verdere informatie..

Docent

Trudy vlot 2020

Trudy Vlot

Mijn naam is Trudy Vlot. Ik werk als integraal orthomoleculair-, natuur-, leefstijl- en homeopatisch arts volgens de principes van de ‘klinische psycho-neuro-immunologie’ (kPNI). Als kind wilde ik al ‘iets’ met de natuur, dieren of mensen gaan doen. In de studie geneeskunde vond ik te weinig ‘natuur’ terugkomen. Ik heb daarom na mijn studie geneeskunde 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt (financiele en personele zaken; HEAO-BE). Daarna wilde ik toch weer wat met mijn vak gaan doen. Dit kriebelde al meerdere jaren. Omdat ik vond dat ik wat had in te halen heb ik de opleidingen natuurgeneeskunde, homeopathie en kPNI tegelijkertijd gedaan.

Ik mijn huidige praktijk behandel (arts) en begeleid (coach) ik mensen met chronische klachten. Met name klachten die te maken hebben met de combinatie lijf-en-brein (aandoeningen als depressie, chronische vermoeidheid, hersenmist, ADHD, autisme, maar ook kanker, IBS ). Hiervoor heb ik, samen met mijn man en partner, het concept Forward to Basics ontwikkeld.

Ik vind het een-tot-een werken heel leuk, maar ik kan hier te weinig mensen mee bereiken. Daarom schrijf ik boeken, voor tijdschriften, blogs, geef ik les en seminars.

Tevens zet ik me in om het medisch onderwijs om te buigen naar ‘Integrale Geneeskunde’. Hiervoor ben ik adviseur voor verschillende organisaties en bedrijven.

In dit kader vind ik het belangrijk dat artsen, therapeuten en coaches nader tot elkaar komen. En weten van elkaars denk- en werkveld. Hierin passen de opleidingen Medische en Psychosociale BasisKennis van ConAmore perfect!

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag wordt in groepjes gediscussieerd over meerdere patiëntencasussen. De bevindingen worden klassikaal besproken. Om actief te kunnen deelnemen aan deze lesdag is het belangrijk dat je je goed hebt voorbereid en dien je de studievragen te hebben beantwoord.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Hoe krijg je inzicht in de wirwar van oorzaken en gevolgen die te maken hebben met energie en vermoeidheid
 • Wat is energie, hoe wordt het geproduceerd of opgewekt en hoe wordt het verbruikt
 • Energierovers en energiegevers


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:   
Stress & burn-out   
- Bloedwaarden lezen (nieuw)
- Holistische principes (nieuw)
- Alarmbellen! MBK


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • Light in Shaping Life. Auteur: Roel van Wijk

 • Nooit meer moe. Auteur: dr. Michael Maes

 • De hele olifant in beeld. Auteur: Marja de Vries

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com