Img 27
Location het zevende zintuig

Nascholing over ons zevende zintuig

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing voor MBK en PsBK, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Corona maatregelen
  We hechten enorm veel waarde aan persoonlijk contact en fysieke lesdagen. Dat is helaas voorlopig niet mogelijk, gelet op de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Daarom hebben we ons hele lesconcept tijdelijk naar een online model omgezet, met goedkeuring en accreditatie van SNRO. Deze online nascholingen bieden je met 10% korting aan. Je betaalt €144 in plaats van €160.


  De online lesdag zal via het platform Zoom plaatsvinden. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Wil je deze online nascholing volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. 


  Ons zevende zintuig
  Zintuigen zijn bedoeld om gevaar te detecteren. De vijf zintuigen die ons bekend zijn, zijn bedoeld om gevaren buiten onszelf aan te geven. Dat we ook interne zintuigen hebben is vaak onbekend. Regelmatig wordt wel gesproken over een ‘zesde zintuig’. Dit is veel minder zweverig dan het lijkt. Iedereen heeft een zesde en zelfs een zevende zintuig. Zowel het zesde als het zevende zintuig zijn bedoeld om interne gevaren te signaleren en zo nodig alarm te slaan.

  Casussen voor waardevolle inzichten
  Aan de hand van patiëntencasussen gaan we verbanden zien tussen de zeven verschillende zintuigen, welke ziektebeelden gelinkt kunnen worden aan een verstoring in een van de zintuigen (met name de interne zintuigen). En wat te doen met de signalen die de zintuigen ons geven.

  Scroll naar beneden voor meer informatie....

Docent

Trudy vlot 2020

Trudy Vlot

Mijn naam is Trudy Vlot. Ik werk als integraal orthomoleculair-, natuur-, leefstijl- en homeopatisch arts volgens de principes van de ‘klinische psycho-neuro-immunologie’ (kPNI). Als kind wilde ik al ‘iets’ met de natuur, dieren of mensen gaan doen. In de studie geneeskunde vond ik te weinig ‘natuur’ terugkomen. Ik heb daarom na mijn studie geneeskunde 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt (financiele en personele zaken; HEAO-BE). Daarna wilde ik toch weer wat met mijn vak gaan doen. Dit kriebelde al meerdere jaren. Omdat ik vond dat ik wat had in te halen heb ik de opleidingen natuurgeneeskunde, homeopathie en kPNI tegelijkertijd gedaan.

Ik mijn huidige praktijk behandel (arts) en begeleid (coach) ik mensen met chronische klachten. Met name klachten die te maken hebben met de combinatie lijf-en-brein (aandoeningen als depressie, chronische vermoeidheid, hersenmist, ADHD, autisme, maar ook kanker, IBS ). Hiervoor heb ik, samen met mijn man en partner, het concept Forward to Basics ontwikkeld.

Ik vind het een-tot-een werken heel leuk, maar ik kan hier te weinig mensen mee bereiken. Daarom schrijf ik boeken, voor tijdschriften, blogs, geef ik les en seminars.

Tevens zet ik me in om het medisch onderwijs om te buigen naar ‘Integrale Geneeskunde’. Hiervoor ben ik adviseur voor verschillende organisaties en bedrijven.

In dit kader vind ik het belangrijk dat artsen, therapeuten en coaches nader tot elkaar komen. En weten van elkaars denk- en werkveld. Hierin passen de opleidingen Medische en Psychosociale BasisKennis van ConAmore perfect!

Inhoud lesdag

Aan de hand van casussen wordt in groepjes gediscussieerd over hoe de zeven zintuigen zich verhouden tot mentale, psychologische of fysieke klachten. Er worden ook enkele kleine testjes gedaan om de zintuigen te laten ervaren. Ook eigen ervaringen kunnen worden ingebracht, zodat de gegevens wat tastbaarder worden. De les start om 0900 en duurt tot 1700. Om goed te kunnen deelnemen aan de lesdag is het belangrijk om je goed voor te bereiden en dien je de studievragen vooraf te hebben beantwoord.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Het zesde en zevende zintuig
 • De relatie tussen de zintuigen, het stresssysteem en het afweersysteem
 • Wat kunnen we meten en hoe
 • Het interoceptieve systeem


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Transitie
Leven vanuit je hart

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • De biologie van de overtuiging. Auteur: Bruce Lipton

 • Het mysterie van de hersenstam. Auteur: Tjeu van den Berk

 • Het hart als zintuig. Auteur: Stephen Harrod Buhner

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-€ 144,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com