Img 27
Location leefstijl en medische interventies

Nascholing over leefstijl en medische interventies

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Leefstijl en medische interventies
  Als je een klacht hebt, ga je naar de huisarts. Deze stelt een diagnose en een behandeling voor. Maar meer dan zeventig procent van de diagnoses voorkomend in een huisartsenpraktijk, zijn leefstijl-gerelateerde-aandoeningen. Is het bij deze aandoeningen logisch om een medische interventie te starten zonder naar leefstijl te vragen, te kijken en aan te pakken?

 • Verdieping aan de hand van praktijkvoorbeelden
  Aan de hand van patiëntencasussen gaan we nader bekijken of er andere mogelijkheden zijn. We behandelen welke leefstijlfactoren een rol kunnen spelen bij leefstijl-gerelateerde-aandoeningen. En of dit naast, voorafgaand aan of volgend op medische interventies kan plaatsvinden. En welke rol je als therapeut hierin kunt vervullen.
  Scroll naar beneden voor verdere informatie...

Docent

Trudy vlot 2020

Trudy Vlot

Mijn naam is Trudy Vlot. Ik werk als integraal orthomoleculair-, natuur-, leefstijl- en homeopatisch arts volgens de principes van de ‘klinische psycho-neuro-immunologie’ (kPNI). Als kind wilde ik al ‘iets’ met de natuur, dieren of mensen gaan doen. In de studie geneeskunde vond ik te weinig ‘natuur’ terugkomen. Ik heb daarom na mijn studie geneeskunde 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt (financiele en personele zaken; HEAO-BE). Daarna wilde ik toch weer wat met mijn vak gaan doen. Dit kriebelde al meerdere jaren. Omdat ik vond dat ik wat had in te halen heb ik de opleidingen natuurgeneeskunde, homeopathie en kPNI tegelijkertijd gedaan.

Ik mijn huidige praktijk behandel (arts) en begeleid (coach) ik mensen met chronische klachten. Met name klachten die te maken hebben met de combinatie lijf-en-brein (aandoeningen als depressie, chronische vermoeidheid, hersenmist, ADHD, autisme, maar ook kanker, IBS ). Hiervoor heb ik, samen met mijn man en partner, het concept Forward to Basics ontwikkeld.

Ik vind het een-tot-een werken heel leuk, maar ik kan hier te weinig mensen mee bereiken. Daarom schrijf ik boeken, voor tijdschriften, blogs, geef ik les en seminars.

Tevens zet ik me in om het medisch onderwijs om te buigen naar ‘Integrale Geneeskunde’. Hiervoor ben ik adviseur voor verschillende organisaties en bedrijven.

In dit kader vind ik het belangrijk dat artsen, therapeuten en coaches nader tot elkaar komen. En weten van elkaars denk- en werkveld. Hierin passen de opleidingen Medische en Psychosociale BasisKennis van ConAmore perfect!

Inhoud lesdag

De lesdag duurt van 0900 tot 1700. Aan de hand van meerdere casussen wordt in groepjes gediscussieerd. Om hier actief aan deel te kunnen nemen wordt verwacht dat je goed bent voorbereid op de les en dien je de studievragen vooraf te hebben beantwoord.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Hoe kun je leefstijl inzetten als preventie van klachten en aandoeningen
 • Wat is het verschil tussen leefstijl factoren inzetten ter preventie en Leefstijl Geneeskunde
 • De relatie tussen leefstijlfactoren, Leefstijl Geneeskunde en andere medische interventies
 • Welke leefstijl factoren zijn het belangrijkst om aan of mee te werken
 • Welke aandoeningen zijn gebaat bij een aanpak met leefstijlfactoren
 • Eigen inbreng (persoonlijk of van je eigen patiënten) wordt zeer gewaardeerd


Klik hier om meer te weten te komen over de nascholing "Luister naar het ritme van je hart".

Klik hier om direct naar de nascholing "Mindfulness" te gaan.


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • Oersterk Leven. Auteur: Richard de Leth

 • Het Gezondheidsfundament. Auteur: Trudy Vlot

 • Sterk Genoeg. Auteur: Rob Bosman

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com