Img 27
Location crk5

Nascholing over trauma en stress

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Trauma en stress
  Tijdens deze nascholing gaan we in op de psychische en fysieke oorzaken en gevolgen van stress, gerelateerd aan levensloop en levensstijl. Als therapeut krijg je inzicht in de signalen die cliënten kunnen laten zien en merken, in gedrag, in klachtenpatronen en in myofasciale spanning. Wat zit hierachter? Wat zouden oorzakelijke factoren kunnen zijn? Het belang van groei, ontwikkeling, hechting, voeding, aanraking en beweging komt aan de orde.

  We staan tevens stil bij de kracht van aanraking en empathie in de professionele therapeutische behandelrelatie. Deze nascholing is daarmee bij uitstek geschikt voor zowel lichaamsgerichte als psychosociale therapeuten. Je leert hoe je in jouw praktijk jouw cliënt inzicht kunt geven in de factoren die bij haar of hem een rol spelen. Door de verbredende blik die wij bieden, krijg je meer therapeutische handvatten ten aanzien van stressgerelateerde problematiek.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docenten

Diana jansen  smit 2020

Diana Jansen - Smit

Mijn naam is Diana Jansen-Smit. Ik geef lessen Psychosociale Basiskennis voor Con Amore.

Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd en in het speciaal onderwijs gewerkt. Tijdens een coachingsopleiding met de ZelfKennisMethode, ontdekte ik dat er zoveel meer is dan de reguliere basiskennis die ik in mijn studie had geleerd. Deze opleiding heeft de basis gelegd voor wie ik ben als therapeut. Na deze opleiding heb ik mij verder verdiept in de spirituele visies op menselijke ontwikkeling.

Het werk in het onderwijs heb ik vaarwel gezegd. Ik vond het erg moeilijk om mijn positieve mensbeeld te combineren met de probleemgerichte visie van het speciaal onderwijs. Ik wilde leerlingen graag helpen naar een zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld en ondertussen moest ik vooral rapporteren wat er allemaal mis met ze was. Dit lukte mij niet meer.

Ik ben met mijn man op reis gegaan naar Nepal, India en Bangladesh. De mensen daar hebben mij geleerd om vanuit een ander perspectief naar de wereld te kijken. Ook het Boeddhisme, Hindoeïsme en de Islam hebben mij nieuwe inzichten gegeven.

Ik kijk graag naar zowel de reguliere als complementaire oplossingen voor problemen. Voor mij is er niet één waarheid of oplossing, deze is afhankelijk van persoon tot persoon. Ik begeleid mensen graag naar meer zelfkennis en –reflectie, zodat zij kunnen ontdekken wat écht bij hun past en waar zij gelukkig van worden.

Mijn missie is om complementair therapeuten een brede kijk te geven op de psychosociale kennis. Opdat zij weer anderen kunnen helpen zich te ontwikkelen tot gezonde, sociale, vrije mensen.
Ria van rooijen 2020

Ria van Rooijen

Als sportarts werk ik integratief en gebruik ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van sport- en leefstijlgeneeskunde, coaching, voeding, training, (fysio)therapie en als EMMETT Advanced Practitioner (informatie over Emmett Techniek: www.emmett-techniek.nl) . In de jaren ’80 ben ik begonnen met fysiotherapie, toen nog met een gedegen massageopleiding. Vanuit mijn interesse voor bewegen, preventie en bevorderen van gezondheid en nieuwsgierigheid naar hoe dat beter zou kunnen, ben ik geneeskunde gaan studeren. Daarna werd ik gevraagd voor de medische specialisatie sportgeneeskunde. Tot de zomer van 2017 heb ik vooral als sportarts gewerkt, en ook bij o.a. KNVB, Defensie, KNSA en in 2008 op uitnodiging van NOC*NSF voor de ruiterploeg bij de Olympische Spelen van Beijing. In al die jaren heb ik vele coassistenten, arts-assistenten, fysiotherapeuten en enkele huisartsen in opleiding begeleid bij hun stages sportgeneeskunde. Nu doe ik nog nationale classificatiekeuringen aangepaste schietsport na een opleiding bij IPC (Internationaal Paralympisch Comité, nu World Shooting Para Sport).  Meer en meer is in de afgelopen jaren het integratieve werk erbij gekomen en heet de praktijk nu EMMETT Centrum Nederland (www.emmett-centrum.nl.

Tijdens mijn geneeskunde studie heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet. Al snel bleek dat beiden een didactisch probleem hadden, ontstaan uit chronische stress en autismespectrum problematiek bij voorouders. Toen mijn oudste zoon 14 jaar was en ik inmiddels vele jaren had gezocht naar de beste hulp heb ik besloten opleidingen te volgen bij het Autism Treatment Centre in Amerika. Voorheen kon niemand mijn vragen beantwoorden, nu kan ik dat grotendeels zelf, met af en toe adviezen van verschillende professionals. Mijn zonen hebben zich intussen veel meer ontwikkeld dan ooit de prognose was. Aan de hand van deze en andere ervaringen ben ik bewuster geworden van de beperkingen van de westerse geneeskunde. Zelf heb ik in de afgelopen ruime 25 jaar meer en andere kennis en vaardigheden ontwikkeld, zoals bv. coachen, leiden van groepen, lesgeven. Waarmee ik auditor IFMS ben geweest, voorzitter van werkgroepen, bestuurslid KNMG, interim bestuurslid van een Iederwijsachtige school, visitator en later ook voorzitter van de visitatiecommissie van de Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Sinds enkele jaren (sinds 2015) deel ik graag mijn kennis als docent bij Con Amore, mede om therapeuten te ondersteunen in hun eigen professionaliseringstraject en om de samenwerking tussen ‘regulier’ en ‘complementair’ te bevorderen waardoor ook regulier werkende (huis)artsen hun palet kunnen verbreden. In mijn werk integreer ik (sport)geneeskunde, fysiotherapie, Emmett techniek en Bowen techniek, humane voeding, psychologie en coaching om mensen hun eigen zelfhelend vermogen zo goed mogelijk te laten benutten.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag (0900-1700) wordt klassikaal gesproken over de invloed van vroege hechting op stress en bij een goede balans in het lichaam. We staan stil bij de samenhang tussen lichaam en geest met betrekking tot stress en de invloed van nature en nurture.

Op de lesdag werken we met voorbeelden en eigen praktijkervaringen van de docenten en studenten. We oefenen met de kracht van aanraking, maar ook met hechting en verbinding zonder aanraking in de professionele behandelrelatie.

De studenten gaan in groepjes aan de slag met een eigen ingebrachte casus over stressgerelateerde problematiek, waarbij aandacht wordt besteed aan preventie en de verschillende behandelmogelijkheden ten gevolge van trauma en stress.

Ook wordt aandacht besteed aan zelfreflectie, overdracht en tegenoverdracht: hoe zorg je goed voor jezelf en je cliënten. Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en een casus mee te brengen vanuit jouw praktijk met het onderwerp van deze nascholing.

Kortom: Een zeer afwisselende dag over trauma en stress met zowel theorie als praktijk, vanuit veel invalshoeken bekeken.


Wil je meer over deze nascholing weten? Klik dan hier om verder te lezen op onze blog.


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:   

Levensfases en Transitie
Borstkanker 
Stress & burn-out
Luister naar het ritme van je hart

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen.

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • Waarom liefde zo belangrijk is - Sue Gerhardt. Deel 1. Het fundament: baby’s en hun brein (hoofdstuk 1 t/m 3).

 • Anatomie en fysiologie van de mens - Gregoire, van Straaten-Huygen, & Trompert. - Hoofdstuk 11, het hormonale stelsel.

 • Pathologie - Zelman, Tompary, Raymond, Holdaway & Mulvihill - Hoofdstuk 12, het endocriene systeem, en hoofdstuk 14, psychiatrische en cognitieve stoornissen.

 • 'Psychologie een inleiding - Zimbardo, Johnson, & McCann. Hoofdstuk 14 stress, gezondheid en welzijn.

 • Als je niet in bezit bent van de boeken van Gregoire en/of Zimbardo en deze niet wilt kopen, dan kun je de vragen ook beantwoorden met behulp van het internet. Een aantal sites waar veel over stress uitgelegd wordt zijn:
  www.stresshulp.nl
  www.psychischegezondheid.nl 
  www.thuisarts.nl
  www.anatomytrains.com; zie fascia, embryologie, tensegrity, anatomy trains.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com