Img 27
Location 138 512

Online nascholing: Stress en burn-out 

Een praktijkgerichte online nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PsBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

 • Corona maatregelen
  We hechten enorm veel waarde aan persoonlijk contact en fysieke lesdagen. Dat is helaas voorlopig niet mogelijk, gelet op de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Daarom hebben we ons hele lesconcept tijdelijk naar een online model omgezet, met goedkeuring en accreditatie van SNRO. Deze online nascholingen bieden je met 10% korting aan. Je betaalt €144 in plaats van €160.

  De online lesdag zal via het platform Zoom plaatsvinden. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Wil je deze online nascholing volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. 

  Stress en burn-out  
  “Stress" en “burn-out” zijn termen die iedereen wel kent. Maar wat zijn stress en burn-out dan precies en waar wordt het door veroorzaakt? Is stress altijd slecht voor je? En waarom raakt de ene persoon in dezelfde omstandigheden wel burn-out, en de andere niet? Tijdens deze online nascholing focussen we op de situatie van de care-givers (hulpverleners) aangezien zij bij 80% van hun cliënten in aanraking komen met lichamelijke en/of mentale tekenen van chronische stress, waardoor ze zelf ook kwetsbaar zijn om gestresst en burned out te raken.  

  We zullen duidelijkheid scheppen in de verschillen en connecties tussen ‘acute stress’, ‘chronische stress’, ‘uitputting’ en ‘burn-out’. Je leert hoe je met de impact van stress op gezondheid en welbevinden omgaat en hoe je effectieve coping strategieën kan ontwikkelen. Aan de hand van de ervaringen van je medestudenten en die van je docent kan je nieuwe perspectieven ontwikkelen wanneer je kijkt naar ‘stress en burn-out’. 

  Door die holistische benadering word je uitgenodigd lichamelijke, mentale of gedragsmatige symptomen te zien als stimuli voor verandering en groei en een transitie naar een gezonder leven – van crisis naar kans! En in die context zal je nieuwe praktische tools en effectieve interventies ontdekken om je cliënten te ondersteunen in preventie en elke fase van hun herstel. 


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Gerhard bo ckler 2020

Gerhard Böckler

Mijn naam is Gerhard Böckler, ik ben geboren in Duitsland waar ik in 1983 ben afgestudeerd in de studie Medicijnen aan de Universiteit van Marburg. Na mijn diplomering heb ik diverse jaren als vervangend arts en huisarts gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het steunen van genezing te ontdekken, en mijn behoefte om met vrienden en collega’s te leven, was mijn hoofdmotivatie om naar Nederland te verhuizen. Alwaar ik directeur werd van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier westerse geneeskunde, oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Dit leren en integreren van diverse benaderingen duurde voort in mijn leven en werd voor mij ‘holistisch’ toen ik mij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is, en helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien en die relatie gestoeld is op acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde.

Mijn behoefte om wat ik gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht mij als docent naar diverse plekken zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie, Holos, het Nogg, en in diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was ik werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem en heb sedert jaren een counseling praktijk in Amsterdam.

Sedert 2012 biedt ik een Post HBO Holistisch Coaching aan. Met veel plezier ben ik daarnaast sedert september 2015 deel van het team van Con Amore. Zij zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een prachtige en uitdagende leeromgeving te creëren.

Inhoud online lesdag

 • Je krijgt relevante informatie over de laatste wetenschappelijke bevindingen (neurowetenschap, endocrinologie, epigenetica, telomeren) inzake stress en burn-out
 • Er wordt je een holistische benadering geboden om stress en burn-out gerelateerde symptomen en ziektes te herkennen, voorkomen en behandelen
 • We verduidelijken de verschillen en connecties tussen ‘acute stress’, ‘chronische stress’, ‘uitputting’ en ‘burn-out’
 • Je leert hoe je met de impact van stress op gezondheid en welbevinden omgaat, hoe je effectieve coping-strategieën kan ontwikkelen en hoe je wijze beslissingen over je levensstijl kan maken om stress gerelateerde ziektes te voorkomen
 • Je verkent praktische strategieën over hoe je wat je hebt geleerd kunt implementeren in je dagelijks leven en praktijk.

De stof wordt verlevendigd met beeldende filmpjes, persoonlijke ervaringen en casussen uit de praktijk van de docent en medestudenten en het bespreken van mogelijke behandelstrategieën.


Wil je meer over deze online nascholing weten? Klik dan hier om verder te lezen op onze blog.Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Transitie
Borstkanker 
- Stressless
Luister naar het ritme van je hart


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • 'Psychologie een inleiding' en/of het internet, en eigen kennis.

 • Als je in het bezit bent van het boek ‘Psychologie een inleiding’ van Zimbardo, Johnsonen McCann, dan kun je hoofdstuk 14 bestuderen voor het beantwoorden van de vragen.

 • Als je niet in bezit bent van dit boek en het niet wilt kopen, dan kun je de vragen ook beantwoorden met behulp van het internet. Een aantal sites waar veel over stress en burn-out uitgelegd wordt zijn: www.stresshulp.nl, www.psychischegezondheid.nl, www.thuisarts.nl

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Het was een heerlijke en leerzame dag. Heb er inspiratie en inzichten door gekregen. De docent is erg gedreven en aanstekelijk enthousiast. Hij weet de stof op een begrijpelijke manier over te brengen en betrekt iedereen bij de les.
 • Avatar default
  Complimenten! De docent weet zijn kennis en kunde perfect over te brengen, nieuwe wetenschap te vertalen naar de praktijk van alledag; tot aan de laatste minuut geboeid door zijn bevlogenheid en scherpte!
€ 160,-€ 144,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com