Img 27
Location 138 512

Nascholing over stress en burn-out - Crisis als kans! 

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Stress en burn-out
  Stress en burn-out zijn termen die iedereen wel kent. Steeds vaker hoor je dat mensen, zelfs jongeren, burn-out op de bank zitten. Het idee dat alleen mensen die 80 uur per week werken burn-out kunnen raken lijkt dus niet te kloppen. Maar wat zijn stress en burn-out dan precies en waar wordt het door veroorzaakt? Is stress altijd slecht voor je? En waarom raakt de ene persoon in dezelfde omstandigheden wel burn-out, en de andere niet? Tijdens deze nascholing worden al je vragen over stress en burn-out beantwoord. 

  Aan de hand van de ervaringen van je medestudenten en die van je docent leer je alles over de verschillende oorzaken en uitingen van stress en burn-out. De symptomen worden holistische benadert en gezien als stimuli voor verandering, groei en een transitie naar een gezonder leven; van crisis naar kans! Verder worden verschillende behandelmogelijkheden besproken en kijken we samen naar hoe je de nieuwe kennis kunt implementeren in jouw dagelijks leven. 


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Docent gerhard

Gerhard Böckler

Mijn naam is Gerhard Böckler, ik ben geboren in Duitsland waar ik in 1983 ben afgestudeerd in de studie Medicijnen aan de Universiteit van Marburg. Na mijn diplomering heb ik diverse jaren als vervangend arts en huisarts gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het steunen van genezing te ontdekken, en mijn behoefte om met vrienden en collega’s te leven, was mijn hoofdmotivatie om naar Nederland te verhuizen. Alwaar ik directeur werd van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier westerse geneeskunde, oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Dit leren en integreren van diverse benaderingen duurde voort in mijn leven en werd voor mij ‘holistisch’ toen ik mij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is, en helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien en die relatie gestoeld is op acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde.

Mijn behoefte om wat ik gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht mij als docent naar diverse plekken zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie, Holos, het Nogg, en in diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was ik werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem en heb sedert jaren een counseling praktijk in Amsterdam.

Sedert 2012 biedt ik een Post HBO Holistisch Coaching aan. Met veel plezier ben ik daarnaast sedert september 2015 deel van het team van Con Amore. Zij zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een prachtige en uitdagende leeromgeving te creëren.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag wordt er in tweetallen en klassikaal gesproken over de grote individuele verschillen met betrekking tot stress en het ontwikkelen van een burn-out. De stof wordt verlevendigd met beeldende filmpjes en persoonlijke ervaringen van de docent en medestudenten. Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en zelf al eens goed na te denken over jouw ervaringen met het onderwerp van deze nascholing.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Oorzaken van en reacties op stress. 
 • De verschillende fasen van stress (het algemeen aanpassingssyndroom). 
 • Hoe maak ik van stress mijn vriend? 
 • Interne en externe oorzaken van burn-out. 
 • Hoe onderscheid ik burn-out en stress van andere psychische problemen? 
 • Mogelijkheden voor steun en interventie


Wil je meer over deze nascholing weten? Klik dan hier om verder te lezen op onze blog.Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Levensfases en Transitie
Borstkanker 
Trauma en Stress 
Luister naar het ritme van je hart


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • 'Psychologie een inleiding' en/of het internet, en eigen kennis.

 • Als je in het bezit bent van het boek ‘Psychologie een inleiding’ van Zimbardo, Johnsonen McCann, dan kun je hoofdstuk 14 bestuderen voor het beantwoorden van de vragen.

 • Als je niet in bezit bent van dit boek en het niet wilt kopen, dan kun je de vragen ook beantwoorden met behulp van het internet. Een aantal sites waar veel over stress en burn-out uitgelegd wordt zijn: www.stresshulp.nl, www.psychischegezondheid.nl, www.thuisarts.nl

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com