Img 27
Location logo invloed leefstijl hormoonbalans

Nascholing over de invloed van leefstijl op de hormoonbalans

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Hormoonbalans
  De hormoonbalans in het lichaam wordt beïnvloed door 6 hoofdfactoren: Voeding, Stress, Beweging, Slaap, Ontspanning en Toxiciteit. Een evenwichtige hormoonhuishouding is van groot belang voor een goede fysieke en mentale gezondheid. 

  Van disbalans naar balans
  Tijdens de nascholing gaan we de meest voorkomende hormonale disbalansen behandelen. Wat zijn de symptomen en wat zijn de mogelijke oorzaken? We leren welke veranderingen in voeding en leefstijl de hormonen in het lichaam weer in balans kunnen brengen.


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Karlijn hoebe 2020

Karlijn Hoebe

Mijn naam is Karlijn Hoebe. Mijn persoonlijk missie luidt dat ieder zijn eigen vorm leidt van een gezond en gelukkig leven! Als orthomoleculair voedingstherapeut begeleid ik cliënten met vele uiteenlopende doelstellingen. Wat voorop staat is dat ieder persoon uniek is en daarbij ook zijn/haar eigen unieke behoeftes heeft. Door je lichaam op de juiste manier te voeden – zowel fysiek en mentaal – zal je veel meer energie, succes, positiviteit, geluk en gezondheid in je leven ervaren.

Op 20-jarige leeftijd is er door het ziekenhuis bij mij de diagnose PCOS gesteld, een disbalans in de hormoonhuishouding. Dit uitte zich bij mij in hetgeen dat ik al een aantal jaren geen cyclus meer had. Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis werd mij verteld dat dit geen probleem zou vormen tot het moment dat ik een kinderwens zou krijgen. Op hun advies zou ik ten zijner tijd kunnen gaan starten met een hormoonkuur. Nog onwetend over de exacte oorzaken en gevolgen heb ik het ziekenhuis verlaten. Door middel van studie en onderzoek kwam ik erachter dat ik wel degelijk aandacht moest besteden aan deze hormonale disbalans. Ergens in mijn lichaam ging er wat fout. Ik heb persoonlijk ondervonden dat een verandering in je voedingspatroon kan leiden tot een verandering in je hormoonbalans. Op het moment dat je de verkeerde dingen in je lichaam gooit, gaat het vroeg of laat haperen. In een benzineauto gooi je nou eenmaal ook geen diesel toch?

In 2006 ben ik gestart met de opleiding Sport Management & Ondernemen, waarin ik een specialisatie heb gedaan in de minor 'Health & Active Lifestyle.' Hier leerde ik over het belang van gezonde voeding, regelmatig bewegen in combinatie met voldoende rust en ontspanning voor een goede fysieke én mentale gezondheid.

In de 6 jaar die volgde ben ik werkzaam geweest als Personal Trainer. Ik begeleide ik mijn cliënten in het behalen van hun doelstellingen door middel van training, voedingsadvies en het creëren van de juiste mindset. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding tot trainer Hormoonfactor en heb ik geleerd om een verband te leggen tussen de oorzaak van hormonale disbalansen in het lichaam en wat er voor nodig is om de juiste hormoonbalans in het lichaam te herstellen.

Een aantal jaren geleden heb ik met veel plezier de opleiding Medische Basis Kennis bij Con Amore gevolgd en aansluitend de studie Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond. Inmiddels begeleid en coach ik cliënten zowel in mijn praktijk in Amsterdam als online. Mijn kennis en ervaring wil ik heel graag met je delen.

Inhoud lesdag

De lesdag begint om 09:00 en duurt tot 17:00. Binnen deze tijd zal de docent aanvullende informatie geven, wordt er klassikaal en in groepjes en gediscussieerd over echte patiëntencasussen en voorbeelden uit het leven. Om actief mee te kunnen doen met brainstormen over de casussen is het belangrijk om goed voorbereid naar de les toe te komen en dien je alle studievragen te hebben beantwoord. 

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Wat zijn de symptomen en wat zijn de oorzaken van de meest voorkomende hormonale disbalansen?
 • Welke hormonen zijn verantwoordelijk voor de vetopslag/vetverbranding (stofwisseling), energie-inname (eetlust)/energieverbruik, spieropbouw/spierafbraak, libido, humeur en stemmingswisselingen?
 • Welke specifieke voedingsmiddelen/voedingsstoffen zijn van belang wanneer er sprake is van een bepaalde hormonale disbalans. Denk aan: vertraagde schildklier, verminderde insulinegevoeligheid, vermoeide bijnieren, PMS. Welke voeding dien je in dit geval wel, niet of met mate te eten. En waarom?
 • Wat is de invloed van stress op de hormoonbalans?
 • Welk vorm van bewegen is optimaal bij een bepaalde hormonale disbalans?


Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Voordat je de studievragen gaat beantwoorden bestudeer je eerst de aanbevolen literatuur. Nadat je de vragen van een lesdag volledig hebt afgerond, verschijnen automatisch de antwoorden naast jouw eigen antwoorden, zodat je deze kunt vergelijken. Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:   
Stress & burn-out  
- Borstkanker
Voeding en Herstel
Shock!

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studievragen

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a

€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com