Img 27
Psbk icon

Psychosociale Basiskennis Thuisstudie

Heb je een bijzondere interesse in het menselijk gedrag, of wil je weten of de volledige opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de PsBK Thuisstudie van Con Amore.

 • De thuisstudie Psychosociale Basiskennis (PSBK) leert je hoe de geest werkt en hoe die het lichaam beïnvloedt. De opleiding bestaat uit psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basiskennis. 

  Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving met 1500+ open studievragen. Deze vragen beantwoord je aan de hand van onze syllabus en aanbevolen literatuur. Je volgt dus geen les en je doet geen examen. Je hoeft geen zorgprofessional te zijn of een specifieke vooropleiding te hebben om mee te doen. 

  50% korting
  Deze thuisstudie kost normaal €395, maar als je je voor 1 juni 2020 inschrijft, bieden we je 50% korting. Voor €197,50 kun jij thuis al starten met studeren. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om door te stromen in de geaccrediteerde psychosociale basiskennis pro opleiding met klassikale lesdagen. Mocht je deze stap maken, dan zetten we het volledige aankoopbedrag voor de PsBK Thuisstudie om in een korting op je PsBK-Pro. 

Investeer in je ontwikkeling met de thuisstudie psychosociale basiskennis

Bij onze PsBK Thuisstudie draait alles om thuis studeren op je eigen tempo. We hebben een boeiend lespakket samengesteld, waarmee je meer leert over het menselijk gedrag. Toets jezelf door de vele vragen te beantwoorden in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Vanaf je computer of tablet heb je altijd en overal toegang tot de oefenstof. Je voortgang wordt automatisch bijgehouden in je persoonlijke online omgeving. Zodra je een onderdeel hebt afgerond, zie je direct de antwoorden op de vragen. Zo bouw je meteen een handig digitaal naslagwerk op.

Thema’s van lesdagen:

 1. Nederlandse Gezondheidszorg

  Tijdens deze lesdag maak je kennis met de Nederlandse gezondheidszorg. Onderwerpen die op het programma staan, zijn onder andere:


  * de organisatie van de gezondheidszorg in Nederland
  * samenwerking tussen reguliere en complementaire zorg
  * het diagnostische proces in de reguliere gezondheidszorg 
  * gespreksvaardigheden en therapeutische houding
  * grenzen van je eigen vakgebied
  * medisch ethische kwesties.
  * informatievaardigheden
  * integratieve geneeskunde
  * SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

 2. Psyche

  Tijdens deze lesdag maak je kennis met de psyche. Je leert over de psychosociale basiskennis, de basis van psychopathologie en het verschil tussen normale en abnormale ontwikkeling van de psyche. Tijdens deze lesdag wordt er onder andere aandacht besteed aan verschillende psychologische perspectieven, theorieën, interventies en behandelmethoden. Daarnaast staat een inleiding over psychofarmacologie (psychiatrische geneesmiddelenleer) op het programma.

 3. Biopsychologie

  In de les biopsychologie wordt duidelijk hoe de interactie tussen biologie, gedrag en de omgeving verloopt. Daarvoor nemen we een kijkje in de hersenen, zoomen we in op het endocriene systeem en wordt het duidelijk hoe de sensorische prikkelverwerking verloopt. Tijdens de les wordt je bewust van persoonlijke perceptie, interpretatie en het psychologische proces van oordeelsvorming. Tevens krijg je inzicht in de drijfveren van de mens, snap je meer over hoe de emoties gedrag beïnvloeden en krijg je kennis van biopsychologische factoren die psychopathologie kunnen uitlokken. Daarnaast zal uitgebreid aandacht worden besteed aan stress en de invloed van stress op gezondheid en welzijn.

 4. Persoonlijkheid en intelligentie

  Tijdens deze les wordt uitgelegd wat persoonlijkheid is en wat de verschillende persoonlijkheidsstoornissen inhouden. Daarbij is er aandacht voor de sociale interactie en de invloed op de perssoonlijkheidsontwikkeling. Verder wordt er gekeken naar het begrip intelligentie en wat dit precies inhoudt. En is er aandacht voor het denkproces, met de bijbehorende heuristieken en bias.

 5. Leren

  Tijdens deze les leer je over conditionering en de bijbehorende concepten (denk aan: trial and error, positieve bekrachtiging, shaping, en de skinnerbox). Verder leer je over de werking en de verschillende aspecten van cognitieve gedragstherapie (denk aan: systematische desensitisatie, exposure, functieanalyse en betekenisanalyse). Je gaat in de les praktisch aan de slag met CGT technieken en leert hoe je die in je eigen praktijk kan toepassen.

 6. Ontwikkelingspsychologie

  Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen en een aantal theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, opvoeding, en de invloed van de sociale en culturele omgeving). In het tweede deel van de les komen een aantal stoornissen bij kinderen en adolescenten (denk aan: autismespectrumstoornis, gedragsstoornissen en ticstoornissen) aan bod. Tot slot worden verschillende vormen van mishandeling besproken en het effect op de ontwikkeling.

 7. Psychopathologie I

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: angststoornissen, stemmingsstoornissen, slaap-waakstoornissen en obsessief-compulsieve stoornis.

 8. Psychopathologie II

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: verslavingsproblematiek, impulsbeheersingsstoornissen, eetstoornissen, somatische-symptoom stoornissen, stoornissen rond de seksualiteit en sekse.

 9. Geheugen en Ouderdom

  Tijdens deze les leer je over de verschillende stadia, functies en onderdelen van het geheugen. Er wordt ook aandacht besteed aan Dementie, een stoornis waarbij het geheugen ons in de steek laat. Verwarring is hierbij het hoofdthema, vandaar dat ook de volgende onderwerpen aan bod komen: dissociatieve stoornissen, delier, neurocognitieve stoornissen, schizofrenie, en psychoses.

 10. Medische les I

  Info volgt nog.

 11. Medische les II

  Info volgt nog. 

Studeren op eigen tempo

Bij de psychosociale basiskennis thuisstudie kun je zelf bepalen wanneer je studeert. Heb je even een uurtje beschikbaar? Dan log je in op je eigen omgeving, waar je vragen kunt maken wanneer en hoe lang je maar wilt. Erg makkelijk dus!

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Psychiatrie van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van & Vandereycken, W (2015) ISBN: 9789036822848

 • (niet verplicht)
  Zo ben ik nu eenmaal Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk) Scriptum Psychologie ISBN: 9789055942619

 • Pathologie
  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937

 • Psychologie, een inleiding
  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson. ISBN: 9789043034593


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boeken verkoop Facebook (https://bit.ly/2TZf4SC)

Online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag met psychosociale basiskennis thuisstudie

Met de psychosociale basiskennis thuisstudie kun je op ieder moment starten. Na inschrijving krijg je meteen toegang tot onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met de thuisstudie. Vervolgens studeer je op eigen tempo en loop je gemakkelijk door de thuisstudie heen.


Bespaar op je lesboeken

Het lesmateriaal kun je met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Nieuw kost het pakket ongeveer € 250,-. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Marktplaats of Bol.com.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen en psychologen
 • Unieke online leeromgeving met zo’n 1.500 vragen
 • Uitdagend en effectief studieconcept
 • Studeren in je eigen tempo
€ 395,-€ 197,50

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Registreren
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com