Img 27
Location borstkanker

Nascholing over borstkanker

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Door recent onderzoek is gebleken dat het voor 95% van de vrouwen met borstkanker volkomen zinloos was om met chemo te worden behandeld, omdat hun tumor niet gevoelig bleek voor deze vorm van behandeling. Gelukkig is er nu een test ontwikkeld die aangeeft of behandeling met chemo zinvol is. Hierdoor kunnen andere vrouwen veel schadelijke bijwerkingen bespaard blijven en kan enorm worden bespaard op de torenhoge behandelkosten.

  Welke aandoeningen van de borst zijn onschuldig, welke verontrustend? Welk onderzoek is noodzakelijk en zinvol, welk gevaarlijk? Wist je dat het meest gangbare onderzoek naar borstkanker (mammografie) een potentieel gevaar oplevert voor metastasen, net als het nemen van een biopsie? Zijn er betrouwbare alternatieve onderzoeksmethoden?

  Wat betekent het als je genetische aanleg hebt voor borstkanker? 

  Tijdens deze nascholing gaan we dieper in op al deze vragen. Aan de hand van patiëntencasussen zullen we zien dat er meer mogelijk is dan vaak wordt aangenomen. We behandelen oorzaken, risicofactoren, verdachte veranderingen aan de borst, diagnostiek, therapie, psychosociale aspecten, preventie en de niet te onderschatten rol van de therapeut.

  Scroll naar beneden voor meer informatie


Docent

Albert jansen

Albert Jansen

Ik heet Albert Jansen en ben oprichter en directeur van Con Amore. Tijdens mijn huisartsenopleiding maakte ik kennis met de antroposofische geneeskunde en wist toen dat dit richtinggevend zou zijn voor mijn werk als huisarts. 20 jaar lang werkte ik samen met een tiental therapeuten in een antroposofisch gezondheidscentrum. Later volgde ik de opleiding tot Journeuytherapeut bij Brandon Bays (de Helende Reis). Ik gaf ook veel lezingen en workshops en vond (en vind het nog steeds) heerlijk om mijn ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Juist het lesgeven aan therapeuten van allerlei disciplines geeft veel voldoening: steeds blijkt hoe wezenlijk de bijdragen van therapeuten zijn voor de gezondheidszorg in Nederland. Deze rol wordt helaas nog steeds onderschat. Daarom vind ik het belangrijk dat er een opleiding medische basiskennis bestaat, waarin therapeuten de kennis opdoen en de taal leren spreken van de reguliere geneeskunde, zodat ze als echte zorgprofessionals de brug kunnen slaan naar de eerstelijn. Dat is wat ik als leraar elke therapeut toewens en waar ik me met heel mijn hart voor heb ingezet.

Sinds 2020 verzorgt Albert geen lessen meer en geniet samen met zijn vrouw Rinske van het leven aan de voet van de Pyreneeën. 

Inhoud lesdag

(Borst-)kanker: de keizer aller ziektes – een update met de meest recente ontwikkelingen!

Laten we het maar meteen duidelijk stellen: kanker blijkt een door de mens gecreëerde ziekte te zijn, die vooral te maken heeft met vervuiling van de omgeving, ongunstige veranderingen van voeding en leefstijl, intensief gebruik van genot- en geneesmiddelen en langdurige, hevige stress.

 • We verkennen hoe en waardoor gezonde cellen in kankercellen veranderen.
 • Bijzondere aandacht wordt besteed aan:
 • De explosie van kanker vanaf de industriële revolutie
 • Mutagene en carcinogene stoffen
 • Het ontstaan van kanker: de carcinogenese
 • De geniale karakteristieken van kanker
 • Onderzoek naar borstkanker: zinvol en/of risicovol?
 • Onschuldige en premaligne aandoeningen van de borstklier
 • Diverse behandelmogelijkheden
 • Chirurgische reconstructie
 • Psychosociale consequenties
 • Preventie
 • Complementaire behandelmogelijkheden
 • Het belang van het ‘Informed consent’.


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:


 • Voor het maken van de studievragen ga je naar de website www.diagnoseborstkanker.nl en Wikipedia. 

 • Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten weten. Auteur Ard Pisa

 • Handboek kanker voor therapeuten. Auteur Henk Fransen

 • De biologie van de overtuiging. Auteur Bruce Lipton

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Voordat je de studievragen gaat beantwoorden bestudeer je de website www.diagnoseborstkanker.nl en lees je op Wikipedia de pagina over kanker.

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com