Img 27
Psbk versneld icon

Psychosociale Basiskennis Versneld 

De opleiding Psychosociale Basiskennis leert je hoe de geest werkt en hoe die het lichaam beïnvloedt. De opleiding bestaat uit psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basiskennis, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten.

 • De opleiding Psychosociale Basiskennis Versneld (klassikaal of online te volgen) staat bekend als dé kennis opleiding voor gezondheidsprofessionals die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. De opleiding is ook geschikt voor mensen die zich willen omscholen en alles willen leren over de wonderlijke werking van de menselijke geest, de psyche. 

  Wat leer je?
  In 12 lesdagen verdeeld over 6 maanden leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op in het vakgebied psychologie en krijgt les in psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, biopsychologie en alarmsymptomen. Ook behandelen de docenten onderwerpen zoals het menselijk geheugen en hoe we in staat zijn om te leren. Er wordt door ervaren psychologen lesgegeven in persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom. Ook gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg komen voorbij. Daarnaast staan we stil bij ethiek en jouw houding als coach of therapeut tegenover je cliënten. 


  In het kort 
  •  De opleiding Psychosociale Basiskennis bestaat uit een gedeelte thuisstudie en 12 lesdagen (op locatie of online), verdeeld over 6 maanden.
  •  Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving, waar je direct toegang tot krijgt na je inschrijving.
  •  Het is handig om 2 maanden voor aanvang van de lessen alvast met de thuisstudie vragen te starten, zo verdeel je de studielast.
  •  Onze lessen zijn praktijkgericht; er worden realistische situaties rond patiënten en gezondheidsprofessionals besproken.
  •  Je krijgt les van ons team aan ervaren en bevlogen docenten: o.a. holistische artsen, multidisciplinaire therapeuten en psychologen met ervaring in het complementaire veld.
  •  40 ECTs en volledig CPION/SNRO geaccrediteerd: Psychosociale Basiskennis is een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Wat betekent dat je na het behalen van je diploma je cliënten kunt aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.
  •  Je kunt bij ons gespreid betalen zonder extra kosten.


  Klassikale lessen 
  Je kunt deze opleiding bij ons online of klassikaal volgen. Als je kiest voor een klassikale opleiding en er kan een les om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld een Lockdown) niet doorgaan, dan mag je zelf kiezen:  je volgt de les online of je haalt de les op een later moment klassikaal in. Wij staan er zeer flexibel in en denken graag mee met onze studenten. Onze docenten kijken er trouwens ook enorm naar uit om weer voor de klas te mogen staan! Je kunt je inschrijven voor een klassikale les op 1 van onze vele locaties: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Capelle a/d Ijssel, Utrecht of Zwolle. 


  Online opleiding, iets voor jou?
  Wil jij online les krijgen van onze bevlogen docenten? Kies dan voor een online opleiding. In ons digitale klaslokaal volg je samen met je klasgenoten de les, ieder vanachter de eigen computer. Je kunt de docent dus ook direct vragen stellen. Onze digitale lessen zijn klassikaal en interactief. Er wordt rekening gehouden met extra pauzes en onze docenten zullen je door middel van 'energizers' en oefeningen bij de les houden. Ook begeleiden onze studiecoaches je om jouw online opleiding zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen. 

  Wil je zelf ervaren of online studeren iets voor jou is? Meld je aan voor onze online open avond: de Con Amore Online Experience.


  Interesse? Contact met studiecoach
  Heb je interesse in dit traject? Plan dan een gratis consult met een van onze studiecoaches. Onze studiecoach vertelt je in een persoonlijk gesprek alles over de mogelijkheden. Wil je snel iemand spreken? Op werkdagen van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden: 085 401 9368 - info@conamore.com


  Gratis: De A tot Z gids voor de beginnend therapeut
  Ben jij beginnend therapeut of coach en wil je meer leren over de wereld van de complementaire zorg? Download gratis onze A-Z gids  Scroll naar beneden voor meer informatie...

 • Accreditaties door
 • CPION
 • SNRO PSBK

Binnen 6 maanden een erkend diploma Psychosociale Basiskennis Versneld

De opleiding Psychosociale Basiskennis Versneld bestaat uit 12 lesdagen verdeelt over ongeveer 6 maanden. De lessen zijn zo ingepland dat er zoveel mogelijk opties zijn om lessen in te halen indien noodzakelijk.

Tip: Begin zo lang mogelijk voor aanvang van de lesreeks alvast met de thuisstudie vragen, zo verdeel je de studielast.

Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving. Tijdens de les kun je met je vragen terecht bij onze ervaren docenten: stuk voor stuk gepassioneerde artsen die betrokken zijn bij het complementaire veld. De thuis bestudeerde onderwerpen worden tijdens de les tot leven gebracht door middel van interactieve werkvormen. Aan het eind van de lesdag worden de onderwerpen getoetst aan de hand van een korte kennistoets. Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma welke erkend wordt door zorgverzekeraars.

Wil je liever langer de tijd nemen voor je Psychosociale Basiskennis opleiding? Klik dan hier.

Opbouw lesprogramma

Veel opleidingen gebruiken waardevolle lesdagen om gezamenlijk theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Con Amore pakt het anders aan. Onze lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Zo doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je ze meteen op de juiste manier toepassen.

Thema’s van lesdagen:

 1. Inleiding psychologie

  Tijdens deze lesdag wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende psychologische perspectieven en theorieën, behandelmethoden, en medicatie. Tevens worden een aantal basis gespreksvaardigheden besproken, en geoefend.

 2. Basisbegrippen

  Deze les bestaat uit veel algemene basiskennis. Je leert onder andere over het verschil tussen een infectie en een ontsteking, diagnostiek, de wetten in de gezondheidszorg en farmacologie.

 3. Het afweersysteem

  Deze les bestaat uit algemene en medische basiskennis. Een aantal van de onderwerpen die aan bod komen, zijn: Anatomie, fysiologie & pathologie, afweer en lymfestelsel, infecties, kanker en geïntegreerde geneeskunde.

 4. Hart en longen

  De onderwerpen die in deze les aan bod komen, zijn: het hart, het genitale stelsel, en de longen.

 5. Biopsychologie

  Een aantal van de onderwerpen die je bij biopsychologie kunt verwachten, zijn: het brein, neuronen, neurotransmitters, stoornissen in het brein (TIA, CVA en Delirium), en beschadiging van het brein. Onderwerpen die je bij het endocriene systeem kunt verwachten, zijn: hormonen, hyperthyreoïdie, en diabetes.

 6. Leren

  Tijdens deze les leer je over conditionering en de bijbehorende concepten (denk aan: trial and error, positieve bekrachtiging, shaping, en de skinnerbox). Verder leer je over de werking en de verschillende aspecten van cognitieve gedragstherapie (denk aan: systematische desensitisatie, exposure, functieanalyse).

 7. Ontwikkelingspsychologie

  Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen en een aantal theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, de cognitieve ontwikkeling volgens Piaget en de fasen van Erikson). In het tweede deel van de les komen een aantal stoornissen bij kinderen en adolescenten (denk aan: autismespectrumstoornis, ADHD, ticstoornissen) aan bod. Tot slot worden verschillende vormen van mishandeling besproken.

 8. Psychopathologie I

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: emotionele stoornissen, aanpassingsstoornissen, slaap-waakstoornissen, dwangstoornissen,en trauma- en stressorgerelateerde stoornissen.

 9. Psychopathologie II

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: verslavingsproblematiek, impulsbeheersingsstoornissen, eetstoornissen, somatische-symptoom stoornissen, stoornissen rond de seksualiteit en sekse.

 10. Geheugen en schizofrenie

  Tijdens deze les leer je over de verschillende stadia, functies en onderdelen van het geheugen. Er wordt ook aandacht besteed aan Dementie, een stoornis waarbij het geheugen ons in de steek laat. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: dissociatieve stoornissen, delier, neurocognitieve stoornissen, schizofrenie, en psychoses.

 11. Persoonlijkheid en intelligentie

  Tijdens deze les wordt uitgelegd wat persoonlijkheid is en wat de verschillende persoonlijkheidsstoornissen inhouden. Verder wordt er gekeken naar het begrip intelligentie en wat dit precies inhoudt.

 12. Alarmsymptomen

  Tijdens deze afsluitende les worden de belangrijkste onderwerpen uit de voorgaande lessen nogmaals behandeld.

Intensieve thuisstudie voor elke lesdag

Je studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. De studiebelasting is gemiddeld 40 uur per lesdag. Gebruik daarom de maanden voorafgaande aan het MBK compact traject om alvast de thuisstudie te volgen. Con Amore staat hierbij voor je klaar om je op afstand te helpen.

Toetsing verspreid over de lesdagen

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.

Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

Het programma van toetsing bij Con Amore bestaat uit 4 onderdelen:


 • Open boek toetsing (formatief*)

 • Beoordeling casuspresentaties (a.v.v.)

 • Kennistoetsen (summatief)

 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer, **beoordeling met cijfer

Brede visie op psychologie

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Psychiatrie van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van & Vandereycken, W (2015) ISBN: 9789036822848

 • (niet verplicht)
  Zo ben ik nu eenmaal Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk) Scriptum Psychologie ISBN: 9789055942619

 • Pathologie
  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937

 • Psychologie, een inleiding
  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson. ISBN: 9789043034593


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boeken verkoop Facebook (https://bit.ly/2TZf4SC)

Korting op holistische basis

Wij stimuleren onze studenten om een goede holistische basis voor zichzelf te creëren. Wanneer je bij inschrijving direct beslist om zowel de medische als psychosociale basiskennis te volgen krijg je 800 euro korting op de totaalprijs.  Naast een mooie korting krijg je bij deze combinatie bovendien vrijstelling van meerdere lesdagen. Ben je geïnteresseerd in dit traject? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

085 401 9368 - info@conamore.com

Onze online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Thuisstudie is een erg belangrijk onderdeel van onze opleiding Psychosociale Basiskennis Versneld. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving.

Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

 • Avatar default
  Het studieconcept van Con Amore werkt prettig en is erg effectief. Aanrader!
 • Avatar default
  Con Amore geeft mij een luisterend oor en denkt echt met mij mee.
 • Avatar default
  Ik beveel Con Amore met liefde aan om kennis te nemen van het functioneren van de mens in al zijn facetten.
 • Avatar default
  De digitale leeromgeving werkt super prettig. Gaaf hoe ik in mijn eigen tijd de les volledig kan voorbereiden.

Volg de opleiding Psychosociale Basiskennis Versneld waar en wanneer je wilt

We hebben opleidingslocaties in negen steden en de lessen vinden plaats op verschillende dagen. Ben je een van de dagen verhindert? Door de vrije vorm die Con Amore gebruikt is het zeer makkelijk om deze dag bij een andere klas in te halen.

Img lessons map

Voordelen van vroeg inschrijven

Hoe eerder je je inschrijft voor Psychosociale Basiskennis Versneld, hoe groter de kans dat er nog plek is op een locatie bij jou in de buurt. Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo heb je meer tijd om je voor te bereiden en verlaag je de studiebelasting per week. Met oog op de voorbereiding van de eerste lesdag adviseren we je een maand voor de start van de opleiding in te schrijven. Begint de opleiding die je op het oog hebt over minder dan een maand? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 085 401 93 68

Op zoek naar Medische Basiskennis Versneld? Klik dan hier.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren 
reguliere en complementaire psychologen en psychotherapeuten
 • Compacte studie met studiebelasting van 
40 ECTS - 1135 SBU - 96 V&V punten
 • Uniek studieconcept met een gemiddeld slagingspercentage 
van 99%
 • Waardevolle verrijking van reguliere psychosociale kennis met complementaire benadering van ziekten
 • Erkend door zorgverzekeraars. Inschrijving in het Abituriëntenregister van CPION / SNRO. Ook geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V
 • Speciaal versneld traject waardoor het mogelijk is om in korte tijd je diploma te behalen
 • Je leert alarmsymptomen herkennen en weet wanneer en hoe je moet doorverwijzen.
€ 1.995,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Studieplanner
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com