Img 27
Auto immuunziekten logo new2

Nascholing over auto-immuunziekten

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Auto-immuunziekten
  Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van auto-immuunziekten. Slepende aandoeningen die in de reguliere geneeskunde worden beschouwd als ‘ziektebeelden voor het leven’, terwijl complementaire therapeuten ze vaak uitstekend kunnen behandelen.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Albert jansen

Albert Jansen

Ik heet Albert Jansen en ben oprichter en directeur van Con Amore. Tijdens mijn huisartsenopleiding maakte ik kennis met de antroposofische geneeskunde en wist toen dat dit richtinggevend zou zijn voor mijn werk als huisarts. 20 jaar lang werkte ik samen met een tiental therapeuten in een antroposofisch gezondheidscentrum. Later volgde ik de opleiding tot Journeuytherapeut bij Brandon Bays (de Helende Reis). Ik gaf ook veel lezingen en workshops en vond (en vind het nog steeds) heerlijk om mijn ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Juist het lesgeven aan therapeuten van allerlei disciplines geeft veel voldoening: steeds blijkt hoe wezenlijk de bijdragen van therapeuten zijn voor de gezondheidszorg in Nederland. Deze rol wordt helaas nog steeds onderschat. Daarom vind ik het belangrijk dat er een opleiding medische basiskennis bestaat, waarin therapeuten de kennis opdoen en de taal leren spreken van de reguliere geneeskunde, zodat ze als echte zorgprofessionals de brug kunnen slaan naar de eerstelijn. Dat is wat ik als leraar elke therapeut toewens en waar ik me met heel mijn hart voor heb ingezet.

Sinds 2020 verzorgt Albert geen lessen meer en geniet samen met zijn vrouw Rinske van het leven aan de voet van de Pyreneeën. 

Inhoud lesdag

Wat hebben reumatoïde artritis, lupus erythematodes, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa met elkaar gemeen? Waarom komen auto-immuunziekten vooral bij vrouwen voor. En waarom gelden ze in de reguliere geneeskunde als ‘ziektebeelden voor het leven’, terwijl complementaire therapeuten ze uitstekend kunnen behandelen? 

Aan de hand van actuele patiënten-casussen gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen, en vele anderen . Bij Con Amore geloven we dat je het makkelijkst leert als je plezier hebt in de les. 

Daarom prikkelen we je met interessante inhoud, actuele praktijkvoorbeelden en spirituele inzichten. Tijdens de lesdag bespreken we in groepjes actuele patiënten-casussen en voorbeelden uit het leven van de deelnemers. Om de nieuwe inzichten optimaal in je op te nemen en actief mee te kunnen discussiëren, is het belangrijk om goed voorbereid naar de les te komen.


Wil je meer over deze nascholing weten? Klik dan hier om verder te lezen op onze blog.


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan: 

Stress & burn-out
- De magie van taal
- Het hormonale stelsel
Luister naar het ritme van je hart


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 


Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Aanbevolen literatuur

Zelman (7de herziene druk) of Merck Manual Medisch Handboek (2de druk)

In onze online leeromgeving maak je studievragen als voorbereiding op de lesdag.

Img03a

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

 • Avatar default
  Fijn dat er een holistische visie is.
 • Avatar default
  Het was een fijne leerzame dag.

€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com