Img 27
Location psbk pro 1

Psychosociale Basiskennis voor zorgprofessionals

Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau,waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Minimale examenstress
  Samen met onderwijsexperts hebben we een eigen toetsingsaanpak ontworpen. Geen stressvolle examens, maar beoordelingen op basis van kennistoetsen en casus-presentaties.

 • Ons unieke lesconcept staat garant voor succes
  Door duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken weet je precies waar je aan toe bent en welke stof ertoe doet. Mede hierdoor slaagt 99% van onze studenten.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

 • Accreditaties door
 • CPION
 • SNRO PSBK

Binnen 12 lesdagen een erkend diploma Psychosociale Basiskennis Pro

De opleiding PSBK Pro bestaat uit twaalf lesdagen. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving. Tijdens de les kun je met je vragen terecht bij onze ervaren docenten: stuk voor stuk gepassioneerde psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld. De thuis bestudeerde onderwerpen worden tijdens de les tot leven gebracht door middel van interactieve werkvormen. Aan het eind van de lesdag worden de onderwerpen getoetst aan de hand van een korte kennistoets. Na afronding van de opleiding ontvang je een door CPION / SNRO / V&V geaccrediteerd diploma, erkend door zorgverzekeraars.

Wil je de Psychosociale Basiskennis sneller behalen in ons versnelde traject? Klik dan hier.


Opbouw lesprogramma

Veel opleidingen gebruiken waardevolle lesdagen om gezamenlijk theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Con Amore pakt het anders aan. Onze lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Zo doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je ze meteen op de juiste manier toepassen.

Thema’s van lesdagen:

 1. Inleiding psychologie

  Tijdens deze lesdag wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende psychologische perspectieven en theorieën, behandelmethoden, en medicatie. Tevens worden een aantal basis gespreksvaardigheden besproken, en geoefend.

 2. Basisbegrippen

  Deze les bestaat uit veel algemene basiskennis. Je leert onder andere over het
  verschil tussen een infectie en een ontsteking, diagnostiek, de wetten in de
  gezondheidszorg en farmacologie.

 3. Het afweersysteem

  Deze les bestaat uit algemene en medische basiskennis. Een aantal van de onderwerpen
  die aan bod komen, zijn: Anatomie, fysiologie & pathologie, afweer en lymfestelsel, infecties, kanker en geïntegreerde geneeskunde.

 4. Hart en longen

  De onderwerpen die in deze les aan bod komen, zijn: het hart, het genitale
  stelsel, en de longen.

 5. Biopsychologie

  Een aantal van de onderwerpen die je bij biopsychologie kunt verwachten, zijn: het
  brein, neuronen, neurotransmitters, stoornissen in het brein (TIA, CVA en Delirium), en beschadiging van het brein. Onderwerpen die je bij het endocriene
  systeem kunt verwachten, zijn: hormonen, hyperthyreoïdie, en diabetes.

 6. Leren

  Tijdens deze les leer je over conditionering en de bijbehorende concepten (denk aan:
  trial and error, positieve bekrachtiging, shaping, en de skinnerbox). Verder leer je over de werking en de verschillende aspecten van cognitieve gedragstherapie (denk aan: systematische desensitisatie, exposure,
  functieanalyse).

 7. Ontwikkelingspsychologie

  Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen en een aantal
  theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, de cognitieve ontwikkeling volgens Piaget en de fasen van Erikson). In het tweede deel van de les komen een aantal stoornissen bij kinderen en adolescenten (denk aan: autismespectrumstoornis, ADHD, ticstoornissen) aan bod. Tot slot worden verschillende vormen van mishandeling besproken.

 8. Psychopathologie I

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: emotionele stoornissen, aanpassingsstoornissen, slaap-waakstoornissen, dwangstoornissen,en
  trauma- en stressorgerelateerde stoornissen.

 9. Psychopathologie II

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: verslavingsproblematiek, impulsbeheersingsstoornissen, eetstoornissen,
  somatische-symptoom stoornissen, stoornissen rond de seksualiteit en sekse.

 10. Geheugen en schizofrenie

  Tijdens deze les leer je over de verschillende stadia, functies en onderdelen van het
  geheugen. Er wordt ook aandacht besteed aan Dementie, een stoornis waarbij het geheugen ons in de steek laat. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: dissociatieve stoornissen, delier, neurocognitieve stoornissen, schizofrenie,
  en psychoses.

 11. Persoonlijkheid en intelligentie

  Tijdens deze les wordt uitgelegd wat persoonlijkheid is en wat de verschillende
  persoonlijkheidsstoornissen inhouden. Verder wordt er gekeken naar het begrip intelligentie en wat dit precies inhoudt.

 12. Alarmsymptomen

  Tijdens deze afsluitende les worden de belangrijkste onderwerpen uit de voorgaande
  lessen nogmaals behandeld.

Gemiddeld tien uur thuisstudie per week

De studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Toetsing verspreid over het hele jaar

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.

Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.


Het programma van toetsing bij Con Amore bestaat uit 4 onderdelen:


 • Open boek toetsing (formatief*)

 • Beoordeling casuspresentaties (a.v.v.)

 • Kennistoetsen (summatief**)

 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer,**beoordeling met cijfer

Brede visie op psychologie

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Psychiatrie van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van & Vandereycken, W (2015) 
  ISBN: 9789036822848

 • (niet verplicht)

  Zo ben ik nu eenmaal Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk) Scriptum Psychologie ISBN: 9789055942619

 • Pathologie

  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937

 • Psychologie, een inleiding

  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson. ISBN: 9789043034593


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boeken verkoop Facebook (https://bit.ly/2TZf4SC)

Korting op holistische basis

Wij stimuleren onze studenten om een goede holistische basis voor zichzelf te creëren. Wanneer je bij inschrijving direct beslist om zowel de medische als psychosociale basiskennis te volgen krijg je 675 euro korting op de totaalprijs. Naast een mooie korting krijg je bij deze combinatie bovendien vrijstelling van meerdere lesdagen. Ben je geïnteresseerd in dit traject? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

085 401 9368 - info@conamore.com

Vooropleiding

Er zijn al veel studenten die de opleiding zonder HAVO/HBO-vooropleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding! 

Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past.

 • Avatar default
  De lessen zijn interessant en ook erg gezellig!
 • Avatar default
  Het studieconcept van Con Amore werkt prettig en is erg effectief. Aanrader!

Volg de opleiding Psychosociale Basiskennis Pro waar en wanneer je wilt

We hebben opleidingslocaties in negen steden en de lessen vinden plaats op verschillende dagen. 


Img lessons map

Voordelen van vroeg inschrijven

Hoe eerder je je inschrijft voor de opleiding Psychosociale Basiskennis Pro, hoe groter de kans dat er nog plek is op een locatie bij jou in de buurt. Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week. Met oog op de voorbereiding van de eerste lesdag adviseren we je uiterlijk een maand voor de start van de opleiding in te schrijven. Begint de opleiding die je op het oog hebt over minder dan een maand? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 085 401 93 68

Op zoek naar Medische Basiskennis? Klik dan hier.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren psychologen en psychotherapeuten
 • Studiebelasting 40 ECTS, 1.135 SBU, 96 V&V punten
 • Uniek studieconcept met een gemiddeld slagingspercentage van 99%
 • Waardevolle verrijking van reguliere psychosociale kennis met complementaire benadering van ziekten
 • Erkend door zorgverzekeraars. Inschrijving in het abituriëntenregister van CPION / SNRO. Ook geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V
 • Studeren in eigen tempo, vooruitwerken is mogelijk
 • Je leert alarmsymptomen herkennen en weet wanneer en hoe je moet doorverwijzen.
€ 1.995,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com