Img 27
Location mindfulness

Nascholing over mindfulness

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore! 

  • De kunst van mindfulness
    Mindfulness past bij deze tijdsgeest. In een tijd waarin we blootgesteld worden aan veel snelheid, prikkels, deadlines en eisen, is het vooral de kunst om te leren stilstaan, niet te streven en los te laten.

    Therorie & praktische oefeningen 
    Tijdens deze dag zal niet alleen worden ingegaan op de werking van Mindfulness, maar ook wat het voor jou als therapeut kan betekenen. Theorie zal daarom afgewisseld worden met praktische oefeningen die je makkelijk mee kan nemen naar je dagelijkse (werk) leven. 

    Scroll naar beneden voor meer informatie..

Docent

Nadia bertelli

Nadia Bertelli

Mijn naam is Nadia Bertelli. Sinds 2004 ben ik als basisarts werkzaam geweest in diverse klinische settings, zowel in de geestelijke als somatische gezondheidszorg. Tevens heb ik als universitair docent lessen verzorgd voor aankomende medische professionals.

Ik sta open en nieuwsgierig in het leven. Al tijdens mijn studie werd ik geprikkeld om mijn blikveld te verruimen. Dat deed ik door te reizen en kennis te maken met andere culturen. Geïnspireerd door de oosterse visie op gezondheid, besloot ik naast mijn studie geneeskunde een basisvakopleiding TCM te volgen (Traditional Chinese Medicine) Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met mindfulness. Dit vormde voor mij uiteindelijk de brug tussen oost en west waar ik naar op zoek was.

Sinds 2012 heb ik een eigen onderneming Vivo! en geef ik o.a. mindfulness- en vitaliteitstrainingen. Met de start van mijn eigen onderneming doe ik iets wat dicht bij mijzelf ligt; op een open en inspirerende manier vaardigheden aanreiken voor een bewust en vitaal leven. Elke keer vind ik het weer bijzonder hoe mensen kunnen leren om meer in hun eigen kracht te staan.

Jezelf toestaan te zijn zoals je bent, dat vind ik belangrijk. Ieder heeft zo zijn eigen talent, maar ik ben er van overtuigd dat ieder mens het vermogen heeft om vanuit compassie een ander te helpen. Ik vind het daarom mooi dat ik mijn medische kennis mag overdragen aan mensen die er vanuit hun hart voor hebben gekozen om anderen te helpen in het kader van gezondheid en welzijn.

Inhoud lesdag 

Tijdens de lesdag is er vooral ruimte voor praktijkoefeningen. Mindfulness is immers een ervaringsgerichte manier van leren. Ook zal er aandacht worden gegeven aan recent onderzoek en (contra) indicaties voor het volgen van een mindfulness training. Wie verwijs je door, wie niet? En ook belangrijk: Welke handvaten kun jij zelf als therapeut meenemen naar jouw dagelijkse (werk) bestaan om bewuster en minder stressvol in het leven te staan. De nascholingsdag duurt van 9 tot 17 uur. 

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Voordat je de studievragen gaat beantwoorden bestudeer je eerst de aanbevolen literatuur. Nadat je de vragen van een lesdag volledig hebt afgerond, verschijnen automatisch de antwoorden naast jouw eigen antwoorden, zodat je deze kunt vergelijken.


Wil je meer over deze nascholing weten? Klik dan hier om verder te lezen op onze blog.


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Levensfases en Transitie 
Borstkanker   
Trauma en Stress 
Luister naar het ritme van je hart

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

In onze online leeromgeving maak je studievragen als voorbereiding op de lesdag.

Img03a

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com