Img 27
Snijzaal fascinerende fascie

Nascholing over de fascia

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

  • Fascinerende fascia

    De fascia is het weefsel in het lichaam dat alle delen met elkaar verbindt. Pijnklachten in de ledematen, denk bijvoorbeeld aan het carpale tunnelsyndroom of aan een hernia van de lumbale of cervicale wervels, zijn geen geïsoleerde aandoeningen en dienen ook niet lokaal behandeld te worden. Ze zijn onderdeel van het grote bindweefselsysteem dat alles verbindt, de fascia.

    Scroll naar beneden voor meer informatie...

Nascholing over de fascia

Bekkeninstabiliteit is een van de onderwerpen dat aan bod komt. Dit heeft namelijk praktische consequenties voor de behandeling. Het belang van een goede ademhaling en ademtherapie wordt hiermee ook aangetoond.

Universitair docent anatomie John Verwijs, bekend van zijn zeer inspirerende snijzaal onderwijs, zal over dit onderwerp een lezing verzorgen met veel ondersteunend filmmateriaal, die de laatste wetenschappelijke inzichten verhelderen. 

Daarna word je in de gelegenheid gesteld om tijdens een workshop van een halve dag op de snijzaal je kennis verder te vergroten, aan de hand van speciale preparaten die de lezing illustreren, wederom onder de bezielende leiding van John Verwijs.

Doelgroep

De nascholing is bedoeld voor alle complementair werkende therapeuten, speciaal zij die met spier- en/of bindweefseltechnieken en ademtherapie werken.

Doel

Kennis verwerven over de fascie en de werking daarvan op spieren, zenuwen, gewrichten en alle daarmee samenhangende afwijkingen.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- Transities
Lyme
- Alarmbellen! MBK
Stressless

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Ter voorbereiding van de lesdag wordt een wetenschappelijk artikel ter beschikking gesteld. Lees het artikel door voor aanvang van de lesdag.

€ 225,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com