Img 27
Snijzaal fascinerende fascie

Snijzaal lesdag 2: Bovenste extremiteit ‘De integrale werking tussen thorax, schoudergordel, elleboog en pols/hand’

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

  • 3-daagse snijzaalscholing 'De fascinerende werking van het bewegingsapparaat’

    Ben je geïnteresseerd in de werking van het bewegingsapparaat en enthousiast over aanschouwelijk onderwijs? Volg dan 1, 2 of 3 dagen anatomiecursus op de snijzaal van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht onder leiding van universitair docent anatomie John Verwijs, tevens programmaleider. Veel snijzaal onderwijsprogramma’s zijn van zijn hand. John Verwijs heeft ook een bijzondere interesse in muziek, bouwkunde en architectuur. Tijdens de lessen op de snijzaal kom je erachter hoe dit zijn beeld bepaalt ten aanzien van de bouw en werking van het menselijk lichaam. 

    Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet in beeld? Klik dan hier voor een uitgebreide fotoreportage van een dagje snijzaal.

    Scroll naar beneden voor meer informatie over de inhoud van de dag. 


Voorwaarde voor deelname: U dient de snijzaal dag 1 ‘Romp, rug, bekken’ te hebben gevolgd.

Deze cursusdag, die de gehele dag plaats vindt op de snijzaal, is bedoeld voor
degene die de werking van het bewegingsapparaat in de regio bovenste
extremiteit willen bestuderen. Het internationale gewrichts model ‘Stabillity’, die op lesdag 1 wordt toegelicht, wordt als uitgangspunt gehanteerd bij het bestuderen van de verschillende gewrichten.

Universitair docent anatomie John Verwijs, besteedt uitgebreid aandacht aan de functie van de fascie in het bewegingssysteem. Hierin bespreekt en demonstreert hij de rol van fascie in het overbrengen van krachten van de pols/hand naar de elleboog, schoudergordel en thorax, visa versa. 

Hij maakt tijdens de scholing, naast de gefragmenteerde preparaten, ook gebruik
van speciaal vervaardigde anatomische substraten, waarbij de overgangsgebieden tussen de anatomische structuren grotendeels intact gelaten zijn in plaats van ontleed. 
Hierdoor kan hij verandering in weefselspanning laten zien als hij elders aan fascie trekt. Ook bespreekt John Verwijs hoe een verstoorde krachtenoverdracht verantwoordelijk kan zijn voor klachten in het bewegingsapparaat.


Naast de werking van de fascie wordt o.a. ook stilgestaan bij de volgende
aandoeningen:

- Schouderinstabiliteit
- Tendinitis schouder
- Frozen shoulder
- Bursitis schouder
- Epicondylitis lateralis en -medialis
- Neuro entrapment syndromen (o.a. carpaal tunnelsyndroom)
- TOS
- KANS (voorheen RSI)

Interesse in een Snijzaaldag over de onderste extremiteit? Kijk dan hier voor meer informatie! 


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

€ 250,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com