Img 27
S boranje

Module Stress en Burn-out 1: Stress - een integrale visie

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Over de afgelopen jaren is er een grote interesse geweest in de nascholing Stress & Burn-out, de nascholing die maar liefst 30 keer plaatsvond bij Con Amore. Daarmee hebben vele deelnemers waardevolle kennis en inzichten opgedaan over stress en de stress-gerelateerde aandoeningen.

  De hoeveelheid informatie viel niet meer toe te passen in één enkele studiedag en daarom is besloten om de dag op te delen in twee losse delen: een lesdag over Stress en een aansluitende lesdag Burn-out. Hierdoor kan op beide dagen dieper ingegaan worden op de materie aan de hand van meer achtergrondinformatie, vragen van studenten en behandelopties. 

  De nascholingen complementeren elkaar en zijn in essentie aan elkaar verbonden. We raden aan om beide te volgen, om zo het beste beeld te vormen van het proces van stress tot burn-out aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen.

  Module Stress and Burn-out 1: Stress - een integrale visie

  Op deze dag ligt de focus volledig op Stress. We bespreken wat stress is, wat het doet en wat we eraan kunnen doen.

  De fysieke, cognitieve, gedrags- en emotionele dimensies van stress staan deze dag centraal. Ook de invloed van culturele- en omgevingsstressoren wordt in beschouwing genomen. Daarnaast gaat Gerhard dieper in op de diverse reacties op stress en waarom veel mensen verschillend reageren op interne en externe stressoren. 

  Les op locatie of online
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Gerhard bo ckler 2020

Gerhard Böckler

Mijn naam is Gerhard Böckler, ik ben geboren in Duitsland waar ik in 1983 ben afgestudeerd in de studie Medicijnen aan de Universiteit van Marburg. Na mijn diplomering heb ik diverse jaren als vervangend arts en huisarts gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het steunen van genezing te ontdekken, en mijn behoefte om met vrienden en collega’s te leven, was mijn hoofdmotivatie om naar Nederland te verhuizen. Alwaar ik directeur werd van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier westerse geneeskunde, oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Dit leren en integreren van diverse benaderingen duurde voort in mijn leven en werd voor mij ‘holistisch’ toen ik mij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is, en helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien en die relatie gestoeld is op acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde.

Mijn behoefte om wat ik gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht mij als docent naar diverse plekken zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie, Holos, het Nogg, en in diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was ik werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem en heb sedert jaren een counseling praktijk in Amsterdam.

Sedert 2012 biedt ik een Post HBO Holistisch Coaching aan. Met veel plezier ben ik daarnaast sedert september 2015 deel van het team van Con Amore. Zij zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een prachtige en uitdagende leeromgeving te creëren.

Inhoud lesdag 

Om de cyclus van stress en het ‘innerlijk kompas’ beter te begrijpen is het van belang om de anatomie en fysiologie van het zenuwstelsel én het endocriene stelsel nader te bekijken. Hoe helpt de samenwerking van deze twee systemen ons met het verwerken van stressoren in ons leven? Helaas kan dit stress-respons-systeem beschadigd raken als het langdurig aan stress wordt blootgesteld, met alle gevolgen van dien.

Nieuwe inzichten worden verkregen door te begrijpen hoe stress binnendringt in onze cellen en welk aandeel het heeft in de ontwikkeling van een aanpassingsstoornis, burn-out en andere dodelijke ziektes die voort kunnen komen uit stress. Door zorgvuldig te leren luisteren naar de signalen en symptomen van dit proces en de gevaren te herkennen, kan het ons inspireren en motiveren om een vertaalslag te maken naar veranderingen in onze levensstijl.

Na deze dag kun je de overeenkomsten en verschillen herkennen van stress gerelateerde ziekten en biedt ook de mogelijkheid om een aantal preventieve maatregelen en behandelingsopties te onderzoeken. Ook is er ruimte voor deelnemers om eigen vragen en voorbeelden uit de praktijk in te brengen.

Het is bekend dat zorgprofessionals in het bijzonder kwetsbaar zijn voor stress en de uitwerkingen hiervan; Compassiemoeheid Syndroom, uitputting of burn-out. Het uitgangspunt van ‘preventie is de beste interventie’ zou daarom goed van toepassing kunnen zijn op deze dag. En om deze wijsheden uiteindelijk te integreren in onze levens en praktijk, voor cliënten en voor onszelf.

Bezoek hier het vervolg van deze nascholing
--> Burn-out - een integrale visie

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- Transities
- (Epi)genetica - een blauwdruk
- Ons zevende zintuig

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com