Img 27
Financiele basiskennis

Cursus financiële basiskennis voor therapeuten 

Een twee-daagse cursus, geschikt voor alle zelfstandig ondernemende therapeuten, waarmee je een solide financiële basis legt van je praktijk. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Ondernemen is meer dan alleen je vak uitoefenen. Er hoort ook een stuk financiën bij. Eigenlijk de belangrijke basis voor het uitoefenen van je vak.

  De financiën.. hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Wat is belangrijk? Doe ik het wel goed? Kan het niet makkelijker?

  Vragen die iedereen heeft. 
  En dat is logisch. Je bent goed in je vak maar voor het financiële deel heb je geen opleiding gehad.

  Deze praktijkgerichte opfriscursus is voor therapeuten die al een paar jaar een eigen praktijk hebben en die het financiële deel van hun bedrijf goed willen regelen en begrijpen.

  Wat kun je verwachten?

  We checken de aanwezige kennis en we 'praten elkaar bij' over de boekhouding en de belastingonderdelen en delen tips en tricks om de boekhouding makkelijker en vooral leuker te maken. 

  We gaan het over geld hebben. Naast je vak ben je vaak, onbewust, met geld bezig. Met je wisselende inkomsten is het soms een heel gepuzzel om alles goed te regelen. Na deze cursus hoef jij niet meer te 'puzzelen'. Jij hebt voortaan altijd overzicht en grip op je geld.

  Cursus data:
  Maandag 15 & 22 maart 
  Woensdag 19 & 26 mei
  Zaterdag 5 & 12 juni


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen en zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Margreet roels

Margreet Roels

Ik ben ervan overtuigd dat je relaxter bent als
je het financiële deel van je bedrijf 'in de vingers' hebt.

En daar, daar ga ik voor!

Ik ben Margreet Roels en ik kom uit een ondernemersgezin. Er werd hard gewerkt. Ik leerde al jong dat je alleen geld mag lenen voor een huis en dat je voor alle andere dingen moet sparen. Op school bleek dat ik cijfermatig was ingesteld en dat ik analytisch kon denken. Met de vakken Handelswetenschappen en Economie is, achteraf, op de middelbare school al de basis gelegd voor wat ik nu doe.

Na mijn opleiding bij Schoevers heb ik een paar jaar bij de Rabobank gewerkt en ben daarna in het bedrijfsleven beland. Ik heb 18 jaar bij Groothandel Vegro op diverse afdelingen gewerkt en daarna 15 jaar als financieel controller bij Jacosol Nederland. Met heel veel plezier heb ik voor en bij deze bedrijven gewerkt.

In mijn laatste functie had ik o.a. contact met klanten en leveranciers en toen viel het mij op dat lang niet iedereen de boekhouding op orde had. Regelmatig zei ik tegen mijn collega “wat zou ik daar graag de boekhouding op de rit willen zetten!”

In 2016 heb ik de stap gezet om voor mijzelf te beginnen. En ja, ik zét nu boekhoudingen op de rit. Toen ik me tijdens een opleiding in 2017 bewust werd dat omgaan met geld voor ondernemers ook nogal een ding is, was mijn toekomst duidelijk: Ondernemers grip geven op hun geld én administratie.

We zijn nu een paar jaar verder.
Met veel plezier leer ik ondernemers grip te krijgen op hun financiën.

Mijn kracht is dat ik dit financiële deel makkelijker maak. Begrijpelijk én praktisch uitvoerbaar. En met de nodige humor zorg ik ervoor dat het ook nog leuk wordt.

Het geeft mij veel energie als een ondernemer een zucht van verlichting slaakt en zegt: ‘Ik heb het onder controle. Wat een rust. Wat ben ik blij met jou!’ Daar word ik gelukkig van.

Naast individuele coaching, geef ik groepslessen, schrijf ik boeken en maak ik tools op maat. Ook geef ik met veel plezier gastlessen bij het ROC om de studenten financieel inzicht te geven.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

- De 'belastingtechnische' zaken 
Hoe zit het ook alweer met de btw, de inkomstenbelasting, het urencriterium, investeringsaftrek e.d.

- Wat is winst
Wat moet je hier allemaal van betalen?

- De boekhouding
Hoe zit deze in elkaar
Wat zijn de voordelen van het zelf bijhouden
Hoe hou je deze zo efficiënt mogelijk bij
Wat doe je zelf en wat laat je over aan je boekhouder
Wat vertellen de cijfers jou

- Waar loop je tegenaan als je zelf je boekhouding bijhoudt
Wanneer is de btw welk aftrekbaar en wanneer niet
Wanneer zijn het zakelijke kosten
Hoe boek ik de autokosten
Wat doe ik met privéopnames
Is de factuur wel juist

- Geld
Je gaat zien en ervaren hoe je meer inzicht en overzicht krijgt op je geld.
Met de praktische tools, die je tijdens de cursus krijgt, houd je voortaan de kosten onder controle, bouw je bewust een financiële buffer op en weet je altijd hoe je er financieel voor staat. 

Zo makkelijk en praktisch dat je zou willen dat je dit veel eerder wist!

LET OP De cursus bestaat uit 2 praktijk-/lesdagen.

Voorafgaand aan de lesdagen kun je je voorbereidende vragen beantwoorden in je online leeromgeving. Deze voorbereiding bestaat uit een deel theorie en vragen.
Dit zorgt ervoor dat we op de lesdagen zoveel mogelijk kunnen doen i.p.v. alleen luisteren.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- De magie van Taal
- (Epi)genetica - een blauwdruk
Leven vanuit je hart

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien een cursus liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante cursussen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen.

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen (of heb je al gemaakt tijdens de opleiding) ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 395,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com