Img 27
Darm2

Nascholing over voeding en het darmmicrobioom 

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Darmmicrobioom en voeding 

  Er wordt steeds meer bekend over onze darmen en de belangrijke rol deze heeft in ons lichaam. Hebben we het over de darmen, dan kom je al snel bij het darmmicrobioom uit. Het microbioom is als het ware de basis van het darmstelsel en een verstoord microbioom kan de basis zijn van vele ziekten. Een belangrijk onderdeel van onze gezondheid dus!

  In deze nascholing gaan we dieper in op hoe het darmmicrobioom werkt en hoe je de gezondheid van de darmen kunt beïnvloeden. En welke rol speelt voeding in dit geheel, wat is de invloed hiervan op het darmmicrobioom? Hoe werken verschillende onderdelen uit de darmen samen en waarom in sommige gevallen juist niet?

  We kijken naar hoe het microbioom voor ons werkt en wat kun je als therapeut betekenen voor een cliënt met darmklachten.

  Ook richten we onze blik op het Oosten waar men al eeuwen ervaring heeft met de verhouding tussen darmen en de gezondheid van de mens.  En waar staan we nu in Nederland op het gebied van de darmen?

  Les op locatie of online 

  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Vera van randwijck 2020

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 geeft ze les aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook geeft ze les over de overgang, voeding en darmmicrobioom, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Ze is een inspirerende docent met veel kennis van zaken die ze graag deelt. Tijdens de les nodigt ze uit om vragen te stellen die uit je praktijk om zo de les goed aan te laten sluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Inhoud lesdag

Deze lesdag gaat over de ontwikkeling van ons darmmicrobioom, welke al vanaf onze geboorte aan verandering onderhevig is, en de rol van voeding hierop. We staan stil bij de volgende onderwerpen:

- De ontwikkeling van het microbioom
- De invloed van de vertering van voedsel op het microbioom
- Verschil in microbioom in de dunne en dikke darm
- De invloed van het microbioom op ons lichaam
- Ontwikkeling van SIBO
- Wat is de invloed van pathogene bacteriën in onze darmen
- Hoe ontstaat leaky gut?
- Invloed van stress en trauma op het microbioom
- In hoeverre kun je het microbioom zelf beïnvloeden en wanneer laat je je adviseren en/of behandelen door een therapeut?

Net als altijd is er veel ruimte voor vragen en eigen praktijk ervaringen. 

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- Stress - een integrale visie
Hoogsensitiviteit bij volwassenen
Het tweede brein - de darmen
- Het hormonale stelsel

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen (of heb je al gemaakt tijdens de opleiding) ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com