Img 27
Voeding 2 icoon 2

Nascholing Voeding - verbreed je visie 

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Voeding - verbreed je visie 

  Voeding: een bewegelijk en interessant onderwerp. We hebben er elke dag mee te maken en het heeft dan ook elke dag effect op onze gezondheid. Er is zoveel over te leren en vertellen dat we vanaf september 2020 een tweede nascholing over dit onderwerp aanbieden, die zorgt voor nog meer verdieping en een bredere visie.

  In onze andere nascholing over voeding; ‘Voeding, het fundament van gezondheid’, wordt de basis gelegd. Je leert alles over nutriënten, wat eigenlijk een ander woord is voor voedingsstoffen. En daar heb je een macro versie (heeft een mens veel van nodig) en een micro versie (hebben we weinig van nodig) van. Beide zijn belangrijke stoffen die ons lichaam nodig heeft en die we binnenkrijgen via ons voedsel.

  Waar we in die nascholing alles leren over de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) leren, kijken we tijdens deze dag naar voedingsmiddelen waar veel vraagtekens over zijn, zoals tarwe, gluten en melk. Ook wordt ingegaan op verschillende 'hippe' diëten die populair worden en weer in de vergetelheid raken zoals raw food, dr. Frank, Monignac, Paleo, Keto-dieet etc. 

  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...


Docent

Vera van randwijck 2020

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 geeft ze les aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook geeft ze les over de overgang, voeding en darmmicrobioom, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Ze is een inspirerende docent met veel kennis van zaken die ze graag deelt. Tijdens de les nodigt ze uit om vragen te stellen die uit je praktijk om zo de les goed aan te laten sluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag staan we stil bij controversiële voedingstoffen. Voedingsstoffen die als slecht bestempeld worden, maar waarom precies weten we vaak niet. Je kunt hier al je vragen stellen over wat wel of niet goed voor je is en hoe dat dan precies zit.

Ook word je meegenomen in de wereld van de diëten. Wat is de werking van de verschillende diëten die aan bod komen, wat zijn de verschillen en bestaat er hét perfecte dieet? Waar let je op, hoe bepaal je wat goed is voor jou en hoe ga je hiermee om met jouw cliënten?

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Controversiële voedingsmiddelen, waarom zijn de meningen hierover verdeeld? De volgende voedingsmiddelen worden besproken:

·      Granen
·      Tarwe
·      Gluten
·      Melk en melkproducten
·      Koffie
·      Alcohol
·      Soja
·      E-nummers
·      Zoetstoffen

Wat is de basis van de verschillende diëten? Waarom werkt het ene dieet wel en het andere dieet niet? De volgende diëten worden behandeld:

·      Een leven lang fit
·      Montignac en dr Frank
·      Cambridge
·      Paleo
·      Keto-dieet (Atkins)
·      Raw food diet
·      Vegetarisch, veganistisch, flexitarisch
·      het Mediterrane dieet
·      Weight Watchers

De Oosterse kijk op voeding. In het kort:

·      Ayurveda
·      Traditionele Chinese Geneeswijze

Twee boeken die veel invloed hebben gehad in Nederland worden besproken:

·      De voedselzandloper
·      Broodbuik

Kortom: een praktijkgerichte nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

Onze nascholingen zijn met zorg voor jullie ontwikkeld en sluiten aan op de PLATO-normen. Ook zijn ze geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Deze nascholing bestaat uit een gedeelte thuisstudie en een lesdag.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

Voeding - het fundament van gezondheid
- Bloedwaarden lezen
Leven vanuit je hart

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com