Img 27
Voeding 2 icoon 2

Nascholing Voeding - verbreed je visie 

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Voeding - verbreed je visie 

  Voeding: een bewegelijk en interessant onderwerp. We hebben er elke dag mee te maken en het heeft dan ook elke dag effect op onze gezondheid. Er is zoveel over te leren en vertellen dat we vanaf september 2020 een tweede nascholing over dit onderwerp aanbieden, die zorgt voor nog meer verdieping en een bredere visie.

  In deel 1 van deze nascholings-reeks; ‘Voeding, het fundament van gezondheid’, wordt de basis gelegd. Je leert alles over nutriënten, wat eigenlijk een ander woord is voor voedingsstoffen. En daar heb je een macro versie (groot) en een micro versie (klein) van. Macro- en micronutriënten zijn dus grote en kleine voedingsstoffen, oftewel belangrijke stoffen die ons lichaam nodig heeft en die we binnenkrijgen via ons voedsel. Waar we in de de eerste nascholing alles leren over de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) en de micronutriënten (vitaminen en mineralen) leren, verbreden we in de tweede nascholing onze kijk op voeding

  Les op locatie of online 

  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...


Docent

Vera van randwijck 2020

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 heeft ze les gegeven aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook heeft ze lessen gegeven over voeding, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Door haar ervaring met haar klanten, met de preventieve zorgkliniek Holland Health Clinic, het volgen van cursussen en haar eigen interesse heeft ze zich verdiept in het interpreteren van bloedwaarden en weet deze op heldere en begrijpelijke wijze uit te leggen.

Ze is een inspirerende leraar die graag haar kennis deelt met de mensen die het willen horen. Tijdens de les gaat ze graag in op vragen uit de praktijk om zo de les goed te laten aansluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Inhoud lesdag


- We kijken naar de energetische werking van voeding en naar wat voeding voor verschillende uitwerkingen kan hebben op ons lichaam. Denk maar aan zoete, bittere, zoute, wrange en verkoelende werking. Hoe zit dit precies?Er komen discutabele voedingsstoffen aan bod, denk aan soja, palmvet, koffie, alcohol, tarwe, melk, E-nummers, ve-tsin, zoetstoffen en het verschil tussen reguliere of biologische teelt.

- We kijken samen naar verschillende diëten. Denk daarbij aan Paleo, het Keto-dieet, de macrobiotiek, de vegetarische of veganistische levensstijl, het Mediterrane dieet, Montignac, dr. Frank en de Voedselzandloper. Wat is de werking van deze diëten, wat zijn de verschillen en bestaat er hét perfecte dieet?

- Hoe bepaal je wat goed is voor jou en hoe ga je hiermee om met jouw cliënten?

-Ook worden voedingscombinaties die wel en niet werken besproken.

- Wat kun je wel of niet combineren en geldt dat voor iedereen?

Kortom: een praktijkgerichte nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

Onze nascholingen zijn met zorg voor jullie ontwikkeld en sluiten aan op de PLATO-normen. Ook zijn ze geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Deze nascholing bestaat uit een gedeelte thuisstudie en een lesdag.

Over de docent
Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest. In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 heeft ze les gegeven aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook heeft ze lessen gegeven over voeding, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Door haar ervaring met haar klanten, met de preventieve zorgkliniek Holland Health Clinic, het volgen van cursussen en haar eigen interesse heeft ze zich verdiept in het interpreteren van bloedwaarden en weet deze op heldere en begrijpelijke wijze uit te leggen.

Ze is een inspirerende docent die graag haar kennis deelt met de mensen die het willen horen. Tijdens de les gaat ze graag in op vragen uit de praktijk om zo de les goed te laten aansluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Voeding - het fundament van gezondheid
- Bloedwaarden lezen
Leven vanuit je hart

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com