Img 27
Icon hsp kind 2

Online nascholing over hoogsensitiviteit bij kinderen

Een praktijkgerichte online nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PsBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

 • Hoogsensitiviteit bij kinderen 
  ‘Hoogsensitief’ of ‘hooggevoelig’, we komen de term allemaal wel eens tegen, zeker in onze rol van hulpverlener. Als psycholoog ervaart docente Anoek dat er wel degelijk zoiets als hoogsensitiviteit bestaat.  Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander. Vandaag staan we stil bij wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is. En wat is het vooral niet!


  Er zijn bij Con Amore twee nascholingen te volgen over dit onderwerp: een nascholing over het hoogsensitieve kind én een over de hoogsensitieve volwassene. Beide uiten zich op verschillende wijze en vragen om een andere benadering. Tijdens deze lesdag staat het kind centraal. Neem ook een kijkje bij de nascholing voor de volwassen HSP’er.


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Anoek drieman 2020

Anoek Drieman

Mijn naam is Anoek Drieman (44), ik ben psycholoog NIP en behandel sinds 2014 met veel plezier kinderen en volwassenen vanuit mijn eigen praktijk Praktijk voor Kind & Ouder (www.praktijkkindenouder.amsterdam) in Amsterdam-centrum. Ik ben trotste moeder van een leuk, lief, en lekker eigenwijze dochter.

Binnen mijn kleinschalige praktijk staat persoonlijk contact met kinderen, jongeren en hun ouders voorop. In de vorm van individuele gesprekken, ouderbegeleiding én gezinstherapie.

Na ruim tien jaar binnen diverse (specialistische) GGZ instellingen te hebben gewerkt onder andere bij De Bascule, heb ik ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, ouders en (multi-problem) gezinnen. Sindsdien heb ik me verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en EMDR (traumaverwerking) en combineer ik graag bestaande methodes met nieuwe ontwikkelingen binnen de psychologie zoals Oplossingsgerichte psychotherapie. Daarnaast geef ik Mindfulness groepstrainingen aan kinderen en jongeren. Het mooie aan mijn vak vind ik het kunnen en mogen ondersteunen van kinderen en ouders uit gezinnen waar de ontwikkeling van kinderen moeizaam verloopt. 

Naast mijn werk als behandelaar loopt lesgeven loopt als een rode draad door mijn carriere. Na mijn studie heb ik jaren vanuit mijn eigen bedrijf Danae Onderwijsinnovatie lesmateriaal gemaakt voor jongeren, ik heb lesgegeven op een gymnasium en pedagogiek studenten begeleidt vanuit Cinekid, een mediafestival voor kinderen. Al jaren geef ik met veel plezier de PSBK Pro lessen voor Con Amore aan collega therapeuten.

Buiten mijn werk en studeren (momenteel ben ik post-doctoraal in opleiding tot Kinder & Jeugdpsycholoog NIP), heb ik door vele reizen al twintig jaar erg veel van de wereld gezien. Ik deed ontwikkelingswerk in Mozambique en werkte tijdens mijn studie in Japan, tegenwoordig ga ik graag met onze camper met mijn gezin op pad: allemaal mooie en vormende ervaringen in mijn leven. 

Inhoud van de lesdag:

Om te beginnen stellen we deze dag de vraag, wat is een hoogsensitief kind? En zeker niet onbelangrijk: wat verstaan jij én de ouders van het kind eronder? In deze nascholing bestuderen we hoogsensitiviteit bij kinderen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

En dit in het teken van verdiepen rondom hoogsensitiviteit bij (het werken met) kinderen:

- Hoe uit hoogsensitiviteit zich bij een kind in lichamelijke, emotionele, gedragsmatige en spirituele kenmerken? En wat is het verschil tussen hoogsensitieve en hoogstimulatieve kinderen?

- Hoe praat je erover met jonge cliënten of jongvolwassen? Wat komen ze tegen in interactie met leeftijdsgenoten?

- Wat hebben HSP-kinderen nodig, en hoe kan je ouders (en leerkrachten) helpen dit op de juiste manier te begeleiden. We komen langs gestelde vragen als ‘Hoeveel rekening houd je met een HSP kind in een gezin, en doe je met de impact die dit op een gezin kan hebben?’

- Wat zijn overeenkomsten en verschillen met hoogbegaafde, angstige of zelf getraumatiseerde kinderen en hoe maak je onderscheid met neurobiologische stoornissen AD(H)D en Autisme Spectrum Stoornis.

We zoomen ook in op jou als (hoogsensitieve) hulpverlener: hoe zet je je kwaliteiten in, ga je om met HSP en niet-HSP cliënten en creëer je voor jezelf een prettige (en gezonde) werksetting?

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

Essentiële voedingsstoffen
Gender en seksuele diversiteit in je praktijk
Luister naar het ritme van je hart


Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com