Img 27
Location snijzaal

Snijzaal lesdag 1: Romp, rug en bekken

Een cursusdag geschikt voor (oud)studenten MBK, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Kijk een dagje mee in de snijzaal!

 • 3-daagse snijzaal anatomie cursus 'De fascinerende werking van het bewegingsapparaat’

  Ben je geïnteresseerd in de werking van het bewegingsapparaat en enthousiast over aanschouwelijk onderwijs? Volg dan 1, 2 of 3 dagen anatomie cursus in de snijzaal van het Universitair Medisch Centrum in Rotterdam onder leiding van universitair docent anatomie John Verwijs. 


  Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet? Journalist Marijke liep mee met een anatomieles van John in de snijzaal en deed er uitgebreid verslag van voor ons blog. Lees het artikel hier


  In het kort
  - Deze cursusdag is geschikt voor iedereen die de werking van het bewegingsapparaat in de romp regio wilt bestuderen. 
  - Tijdens de lessen in de snijzaal kom je erachter hoe dit zijn beeld bepaalt ten aanzien van de bouw en werking van het menselijk lichaam. 
  - Je krijgt deze dag tevens de kans om in de snijzaal de ligging van de ingewanden te bekijken.

  Scroll naar beneden voor meer informatie over de inhoud van de dag. 

Docent

John verwijs 2020

John Verwijs


Snijzaal dag 1: Romp, rug en bekken

Wat kun je verwachten?
- De dag wordt geïntroduceerd met een lezing in de ochtend, waar het internationale gewrichtsmodel ‘Stabillity’ wordt besproken. Dit model wordt als uitgangspunt gehanteerd tijdens alle drie de scholingsdagen.
- Tevens worden de eerste studies naar de biomechanica van het bekken en de lage rug en de integrale werking met de extremiteiten, in het bijzonder de load-transfer functie van het SI-gewricht door John Verwijs toegelicht. Deze onderzoeken zijn tevens bepalend geweest voor de visie dat instabiliteit in het bewegingssysteem niet altijd te ‘los’ impliceert, maar ook te ‘vast’ kan betekenen.
- Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de corestability.
- Ook wordt de invloed van de ademhaling getoond n.a.v. evidence-based studies naar fasciale verbindingen van het middenrif met omliggende weefsels.
- In de middag wordt op de snijzaal, met behulp van anatomisch substraten, visueel gemaakt wat in het ochtenddeel is besproken. Je bestudeert onder andere preparaten die destijds vervaardigd zijn voor deze onderzoeken. Tot de dag van vandaag hebben zij een waardevolle betekenis in zowel het (para-)medisch als het complementair onderwijs.

Goed om te weten: 
Deze dag vormt de basis voor de andere twee snijzaaldagen waar het bewegingsapparaat verder wordt bestudeerd. Zonder deelname aan deze eerste scholingsdag is het niet mogelijk om de andere twee snijzaaldagen te volgen.

Beide snijzaal dagen die volgen over extremiteiten zijn optioneel.

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

€ 250,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com