Img 27
Location snijzaal

Snijzaal lesdag 1: Romp, rug en bekken

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

  • 3-daagse snijzaalscholing 'De fascinerende werking van het bewegingsapparaat’

    Ben je geïnteresseerd in de werking van het bewegingsapparaat en enthousiast over aanschouwelijk onderwijs? Volg dan 1, 2 of 3 dagen anatomiecursus op de snijzaal van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht onder leiding van universitair docent anatomie John Verwijs, tevens programmaleider. Veel snijzaal onderwijsprogramma’s zijn van zijn hand. John Verwijs heeft ook een bijzondere interesse in muziek, bouwkunde en architectuur. Tijdens de lessen op de snijzaal kom je erachter hoe dit zijn beeld bepaalt ten aanzien van de bouw en werking van het menselijk lichaam. 


    Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet in beeld? Klik dan hier voor een uitgebreide fotoreportage van een dagje snijzaal.


    Scroll naar beneden voor meer informatie over de inhoud van de dag. 

Docent

John verwijs 2020

John Verwijs


Snijzaal dag 1: Romp, rug en bekken

Deze cursusdag is bedoeld voor diegene die de werking van het bewegingsapparaat in de romp regio wil bestuderen. Je krijgt deze dag tevens de kans om in de snijzaal de ligging van de ingewanden te bekijken.

De dag wordt geïntroduceerd met een lezing in de ochtend, waar het internationale gewrichtsmodel ‘Stabillity’ wordt besproken. Dit model wordt als uitgangspunt gehanteerd tijdens alle drie de scholingsdagen. Tevens worden de eerste studies naar de biomechanica van het bekken en de lage rug en de integrale werking met de extremiteiten, in het bijzonder de load-transfer functie van het SI-gewricht door John Verwijs toegelicht. Deze onderzoeken zijn tevens bepalend geweest voor de visie dat instabiliteit in het bewegingssysteem niet altijd te ‘los’ impliceert, maar ook te ‘vast’ kan betekenen.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de corestability. Ook wordt de invloed van de ademhaling getoond n.a.v. evidence-based studies naar fasciale verbindingen van het middenrif met omliggende weefsels.

In de middag wordt op de snijzaal, met behulp van anatomisch substraten, visueel gemaakt wat in het ochtenddeel is besproken. Je bestudeert onder andere preparaten die destijds vervaardigd zijn voor deze onderzoeken. Tot de dag van vandaag hebben zij een waardevolle betekenis in zowel het (para-(medisch) als het complementair onderwijs.

Deze dag vormt de basis voor de andere twee snijzaaldagen waar het bewegingsapparaat verder wordt bestudeerd. Zonder deelname aan deze eerste scholingsdag is het niet mogelijk om de andere twee snijzaaldagen te volgen.

Beide snijzaal dagen die volgen over extremiteiten zijn optioneel.


3-daagse snijzaal scholing

Ben je geïnteresseerd om alle drie de scholingsdagen te volgen? Het is mogelijk om de scholingen voordelig als reeks te boeken, in plaats van 750,- betaal je 675,-. Hiervoor staan 20 uren tegenover in de snijzaal en een uitgebreide kijk op de bouw en werking van het menselijk lichaam.

Het is aan te raden om de reeks binnen 1,5 jaar af te ronden, zodat er niet teveel tijd zit tussen je scholingsdagen. Dit is dan ook een van de voorwaarden voor deelname aan deze reeks. Daarnaast is het mogelijk om de reeks in termijnen te betalen, in maximaal 1,5 jaar. Geef bij je inschrijving voor de eerste scholingsdag in het opmerkingenveld aan dat je voor het SNIJZAAL PAKKET en voor hoeveel termijnen je wilt gaan.

Voordat je je inschrijft voor scholingsdagen 2 en 3 dien je de basis gevolgd te hebben bij scholingsdag 1. Hier wordt op gecontroleerd bij de inschrijving. Scholingsdagen 2 (Bovenste extremiteit) en 3 (Onderste extremiteit) zijn optioneel, dus het is niet verplicht om dit als reeks te volgen.

Hoe ziet de planning eruit? We bieden tot juni de eerste twee scholingsdagen aan, vanaf september worden scholingsdagen 1, 2 en 3 aangeboden waardoor er de mogelijkheid is om de reeks in 2020 te voltooien. Is het voor jou punten-technisch of financieel beter om de reeks niet binnen één jaar af te ronden, in de eerste helft van 2021 worden alle drie de scholingsdagen weer aangeboden. Hetzelfde geldt voor najaar/winter van 2021.

Ieder half jaar worden alle drie de scholingsdagen aangeboden (met uitzondering van dit huidige half jaar (winter/lente 2020). De data voor deze scholingsdagen worden ieder half jaar bekend gemaakt, hiervoor zijn we afhankelijk van de planning van het Universitair Medisch Centrum. We houden je op de hoogte van deze data via een mailing, of houd het aanbod van onze nascholingen in de gaten!
Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

€ 250,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com