Img 27
Rugpijn 2

Nascholing over de wetenschappelijke en holistische benadering van lage rugpijn

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

  • Lage rugpijn is de belangrijkste oorzaak van pijn gerelateerde beperkingen en klachten in de Westerse wereld. In Nederland gaan 1,6 miljoen mensen per jaar naar de huisarts met lage rug pijn.

    Is lage rugpijn in de laatste 100 jaar door de reguliere medische wereld inadequaat behandeld? Tot deze conclusie lijkt men de laatste jaren te komen, vanuit de wetenschap zijn er nieuwe overeenstemmingen over de oorzaak en aanpak van lage rugpijn. Er is in het verleden een te grote nadruk geweest op anatomische structuren en te weinig op psychosociale factoren en gedrag. Een deel van het rugpijn probleem wordt nu zelfs gezien als iatrogeen, ofwel: veroorzaakt door overmatig diagnostiseren en behandelen.

Inhoud lesdag

Inmiddels is er een verschuiving van de anatomisch en chirurgisch benadering naar een gedragsmatige en psychosociale benadering van rugpijn.

Complementaire behandelingen haken hier perfect op aan en worden steeds meer gezien als een onderdeel van een goede behandeling. Rugpijn heeft een multifactiorele oorzaak en heeft dan ook een holistische benadering nodig.

- Op deze dag wordt je op de hoogte gebracht van de laatste stand van de wetenschap t.a.v lage rugpijn 
- Het geeft een overzicht van de relatie tussen de oorzaken van lage rugpijn en het belang van een holistische aanpak 
- Het gaat in op de belangrijke rol van zelf-management bij lage rugpijn
- Het leert je om de taal te spreken van de medische wetenschap
- Interactief onderzoeken we hoe je huidige therapeutische aanpak aanhaakt op deze wetenschappelijk kennis

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:   

- Snijzaal: Bewegingsapparaat
- Leven vanuit je hart 
- Het tweede brein - de darmen

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur: 

Het internet, eigen literatuur en persoonlijke ervaring.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com