Img 27
Holistic circle icon vector

Holistische Principes

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK én PsBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

 • Holistische principes
  Holistische principes vormen de basis voor een integrale behandeling, onafhankelijk van de te gebruiken technieken. Vanuit Holistische principes worden de fysieke, emotionele, mentale, psychische en spirituele aspecten gezien als een expressie en interactie van het organisme met zijn omgeving. Holistische Principes gaan uit van een functionele eenheid van lichaam-geest en omarmt het weten dat genezing van binnen komt.


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.


  Scroll naar beneden voor meer informatie... 

Docent

Gerhard bo ckler 2020

Gerhard Böckler

Mijn naam is Gerhard Böckler, ik ben geboren in Duitsland waar ik in 1983 ben afgestudeerd in de studie Medicijnen aan de Universiteit van Marburg. Na mijn diplomering heb ik diverse jaren als vervangend arts en huisarts gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het steunen van genezing te ontdekken, en mijn behoefte om met vrienden en collega’s te leven, was mijn hoofdmotivatie om naar Nederland te verhuizen. Alwaar ik directeur werd van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier westerse geneeskunde, oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Dit leren en integreren van diverse benaderingen duurde voort in mijn leven en werd voor mij ‘holistisch’ toen ik mij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is, en helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien en die relatie gestoeld is op acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde.

Mijn behoefte om wat ik gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht mij als docent naar diverse plekken zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie, Holos, het Nogg, en in diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was ik werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem en heb sedert jaren een counseling praktijk in Amsterdam.

Sedert 2012 biedt ik een Post HBO Holistisch Coaching aan. Met veel plezier ben ik daarnaast sedert september 2015 deel van het team van Con Amore. Zij zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een prachtige en uitdagende leeromgeving te creëren.

Inhoud Lesdag

Tijdens deze nascholing ontdekken we samen de holistische principes. We verkennen daarbij manieren om deze concreet te maken in de relatie van therapeut en coach met onze cliënten. Dit houdt in:

- Essentiële kenmerken van een holistische therapeutische relatie
- Technieken, methodes en behandelstrategieën die deze principes ondersteunen
- Het opbouwen van een salutogenese en holistische gezondheid
- Wetenschappelijke inzichten over epigenetica, telomeren en het versterken van het immuunsysteem
- De betekenis van fysieke en mentale symptomen als boodschappen van de ziel (wijsheid van het lichaam)

Reguliere westerse geneeskunde is opmerkelijk succesvol in het stellen van een diagnose en behandeling van acute medische problemen. Echter schiet het vaak tekort in behandeling van meer chronische-, psychosomatische- en systeem klachten, functionele ziekten en thema’s rond ouder worden en groei. De nieuwe wetenschap komt steeds vaker tot het inzicht dat de aanvullende holistische methodes die focussen op bewustzijn, gezonde leefstijl keuzes en het stimuleren en respecteren van de innerlijke wijsheid van het lichaam en haar zelfhelend vermogen, essentieel zijn bij het creëren van gezondheid en welzijn.

Door deze integratieve benadering wordt therapie een proces waar je samen met je client op weg bent naar eenheid en genezing, met professionaliteit, compassie en bewustzijn.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

Het placebo-effect (nieuw!)
Borstkanker 
Snijzaal: Bewegingsapparaat
- Transities

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen (of heb je al gemaakt tijdens de opleiding) ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com