Img 27
Placebo2

Het Placebo-effect 

Een praktijkgerichte nascholing, (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Nascholing: de kracht van placebo

  Het placebo-effect is al lang bekend in de geneeskunde. Het wordt beschouwd als een curieus fenomeen, een imitatie-geneesmiddel dat door suggestie een gewenst gunstig effect kan teweegbrengen.

  Door recent wetenschappelijk onderzoek (door tijdens placebo-studies hersenscans te bestuderen en door neuro-endocrinologisch en genetisch onderzoek) is het mechanisme achter dit effect bloot gelegd. Honderden studies hebben inmiddels aangetoond dat door gedachtenkracht alléén er essentiële veranderingen optreden, niet alleen in de werking en de bouw van hersenen, maar ook in de rest van het lichaam, op celniveau in de aansturing van onze genen (die uiteindelijk alle levensprocessen en eigenschappen van het lichaam bepalen). De studies zijn wetenschappelijk opgezet, de uitkomsten zijn gevalideerd en herhaald. Het ongelooflijke blijkt waar: mensen blijken in staat hun eigen spectaculaire genezingen te creëren!

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Albert jansen

Albert Jansen

Ik heet Albert Jansen en ben oprichter en directeur van Con Amore. Tijdens mijn huisartsenopleiding maakte ik kennis met de antroposofische geneeskunde en wist toen dat dit richtinggevend zou zijn voor mijn werk als huisarts. 20 jaar lang werkte ik samen met een tiental therapeuten in een antroposofisch gezondheidscentrum. Later volgde ik de opleiding tot Journeuytherapeut bij Brandon Bays (de Helende Reis). Ik gaf ook veel lezingen en workshops en vond (en vind het nog steeds) heerlijk om mijn ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Juist het lesgeven aan therapeuten van allerlei disciplines geeft veel voldoening: steeds blijkt hoe wezenlijk de bijdragen van therapeuten zijn voor de gezondheidszorg in Nederland. Deze rol wordt helaas nog steeds onderschat. Daarom vind ik het belangrijk dat er een opleiding medische basiskennis bestaat, waarin therapeuten de kennis opdoen en de taal leren spreken van de reguliere geneeskunde, zodat ze als echte zorgprofessionals de brug kunnen slaan naar de eerstelijn. Dat is wat ik als leraar elke therapeut toewens en waar ik me met heel mijn hart voor heb ingezet.

Sinds 2020 verzorgt Albert geen lessen meer en geniet samen met zijn vrouw Rinske van het leven aan de voet van de Pyreneeën. 

Inhoud Lesdag:

Maar hoe werkt dit mechanisme precies? Wat is dan het effect van de (globaal) 75.000 gedachten die we gemiddeld per dag denken, waarvan het merendeel ook nog eens onbewust is? Wat gebeurt er als je in jezelf gaat geloven als zijnde oergezond, creatief, evenwichtig, liefdevol en blakend van energie – kortom in de beste versie van jezelf? Kun je jezelf genezen door een verandering van je mindset? Genezen zonder medicijnen of andere tussenkomst van de moderne geneeskunde, is dat mogelijk, of slechts een utopie? Het antwoord is onomstotelijk: ja, dat is mogelijk. De kracht van placebo: dichter bij het creëren van medische wonderen/spectaculaire genezingen kun je niet komen!

Hoe transformeer je ziekte in gezondheid? Kun je dit leren, kun je het placebo-effect toepassen op jezelf én onderwijzen aan je cliënten? Is het toepassen van deze kennis een zinvolle toevoeging aan je eigen therapeutische vermogens? Al de antwoorden op deze vragen komen uitgebreid aan bod in deze nascholing.

Inhoud van de nascholing over Placebo:

 • Wonderbaarlijke genezingen
 • Historie van placebo
 • Fysiologie van placebo in de hersenen –ervaringen waarbij jouw gedachten je lichaam beïnvloed hebben, zowel negatief als positief.
 • Fysiologie van placebo in de rest van het lichaam.
  Genen: wat zijn ze en hoe werken ze?
  Epigenetica: wat is het, hoe werkt het en wat is het belang ervan?
  Stamcellen: wat zijn het, wat doen ze, (hoe) kun je ze aansturen?
 • Toekomstige, gewenste situaties kun je nu al ervaren.
 • Suggestie vormt de toegang tot het onderbewuste, dat met 95% over het bewuste zijn domineert. Over de rol van meditatie.
 • (Onbewuste) gedachten en gevoelens vormen je gewoonten, die leiden tot je overtuigingen, die op hun beurt je waarneming beïnvloeden. Op die manier creëer je jouw persoonlijkheid en je eigen werkelijkheid, inclusief je lichamelijke gesteldheid. Door gedachten en gevoelens te veranderen kun je deze hele keten wijzigen, waardoor je persoonlijkheid transformeert en je een nieuwe werkelijkheid creëert, ook lichamelijk.
 • Kwantum-universum: de ‘lege’ ruimte die alles met elkaar verbindt. Het kwantum-universum blijkt een energieveld te zijn, boordevol informatie over alle denkbare en ondenkbare mogelijkheden.
  Het kwantum-model: alle mogelijkheden bestaan reeds in het NU. Verleden, heden en toekomst vallen samen. Dit is de sleutel tot de werking van het placebo-effect.
 • Voorbeelden van veranderingen door meditatie, zichtbaar via hersenscans.
 • Praktische toepassing en oefeningen.Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
- Holistische Principes (nieuw!)
Borstkanker 
Snijzaal: Bewegingsapparaat
Luister naar het ritme van je hart


Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen (of heb je al gemaakt tijdens de opleiding) ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com