Img 27
Dining icon 01

Nascholing over voeding 

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Voeding: het fundament van gezondheid 
  Je kunt tegenwoordig van alles lezen over voeding op het internet door de verschillende deskundigen. Wat is nou waar? Wat past waarbij? Wat moet je als individu doen en wat juist niet? Hoe vind je hier je weg in?


  In deze nascholing wordt teruggegaan naar de basis van voeding: de macronutriënten vetten, koolhydraten en eiwitten. Wat zijn het, waar bestaan ze uit, wat is de goede vorm en wat de schadelijke vorm, waar zit het in, hoe wordt het verteerd en hoe zit het met onze gezondheid? Dingen die onder andere ter sprake komen zijn: hoe zit het met de vetvertering en cholesterol? Hoe zit het met koolhydraten, bloedsuiker, insuline en diabetes? Hoe zit het met sport en eiwitten? Wat zegt het voedingscentrum over gezonde voeding en wat kunnen we daarmee? Ook wordt stil gestaan bij de essentiële micronutriënten, waar die in zitten en waar je op moet letten in de voeding.

  Aan de hand van casuïstiek wordt gekeken naar de voedingsgewoonten en mogelijke veel voorkomende voedingstekorten. Je kunt hierbij al je vragen over voeding stellen aan de docent.


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.

  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Vera van randwijck 2020

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 geeft ze les aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook geeft ze les over de overgang, voeding en darmmicrobioom, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Ze is een inspirerende docent met veel kennis van zaken die ze graag deelt. Tijdens de les nodigt ze uit om vragen te stellen die uit je praktijk om zo de les goed aan te laten sluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag word je meegenomen in de wereld van de koolhydraten, vetten en eiwitten. Je voeding vormt de basis van je lichaam en je gezondheid. Wat zijn de essentiële voedingsstoffen die we met onze voeding binnen moeten krijgen om gezond te blijven? Hoe zit het met de huidige kwaliteit van voeding? Kunnen we een uitgebalanceerde voeding samenstellen uit het gemiddelde Nederlandse aanbod?

Casuïstiek en de inbreng van cursisten zullen de stof toegankelijk maken en helpen met het in praktijk brengen van de geleerde stof. Je krijgt handvatten om je eigen voeding gezonder te maken en daarmee je gezondheid te verbeteren.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Koolhydraten en suikers. Wat zijn het, waar zit het in, wat zijn essentiële suikers? Hoe zit het met bloedsuiker, insuline en diabetes? Wat heb je nodig aan suikers? Hoe zit het met een koolhydraat-arm dieet?
 • Vetten en de vetstofwisseling. Wat zijn gezonde vetten? Hoe zit het met kortketenige-, onverzadigde-, omega3-, plantaardige- en transvetten? Hoe zit het met de opname van vetten en wat is de relatie met ons cholesterol?
 • Eiwitten en essentiële aminozuren. Wat zijn essentiële aminozuren, waar heb je ze voor nodig, waar zitten ze in, waar moet je op letten bij een vegetarisch/veganistisch dieet, is vlees wel of niet gezond?
 • Micronutriënten: wat zijn dat, hoe kom je er aan, waarom heb je ze nodig en waar zitten ze in?
 • Hoe ga je om met de verschillende visies en adviezen op internet?
 • Hoe ga je om met het voedingscentrum?


Let op: deze nascholing heette voorheen 'Essentiële voedingsstoffen' 

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
- Hoogsensitiviteit
- De Overgang
Palliatieve zorg in de laatste levensfase

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Docent is zeer ter zake kundig en geeft prettig les. Ik zal haar zeker een keer opzoeken voor de nascholing ‘De Overgang’. De nascholing Voeding heeft mij aangezet tot de aanschaf van een boek en ik heb de intentie er een opleiding voor te gaan volgen. Zeer tevreden !
 • Avatar default
  Zoveel meer geleerd over voeding, dankzij de docente met enorm veel kennis van voeding. Zij gaf mensen ook ruimte om vragen te stellen, daarnaast bracht zij haar kennis op gepaste wijze met humor.
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com