Img 27
Gender female circle pink 3 512

Nascholing over de overgang 

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Overgang

  In deze bijscholing wordt aan de hand van de menstruele cyclus en het samenspel tussen de geslachtshormonen en de andere hormonen in het lichaam gekeken naar de overgang. Wat er gebeurt in het lichaam van de vrouw rondom haar laatste menstruatie, wat de verschillende klachten kunnen zijn tijdens de overgang en wat op de lange termijn de risico’s voor de gezondheid zijn.

  Aan de hand van casuïstiek wordt gekeken welke klachten overgang-gerelateerd zijn en bij welke klachten je verder moet kijken. Tijdens deze lesdag krijg je inzicht in het horen van overgangsklachten en krijg je handvatten om je klanten hiermee te kunnen helpen. Aan de hand van casuïstiek worden ook al je vragen met betrekking tot de overgang beantwoord.


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Screen shot 2018 01 30 at 16.36.13

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 heeft ze les gegeven aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook heeft ze lessen gegeven over voeding, supplementen en de vrouwelijke hormonen.

Ze is een inspirerende leraar die graag haar kennis deelt met de mensen die het willen horen.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag word je meegenomen in de menstruele cyclus van de vrouw, de dans van de geslachtshormonen en de veranderingen die plaatsvinden tijdens de overgang. Er wordt stil gestaan bij het endocriene systeem en de invloed die de hormonen op elkaar hebben.

Casuïstiek en eigen ervaringen zullen de stof verlevendigen en zorgen dat je er grip op krijgt. Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en om je heen te kijken naar vrouwen met ervaringen over de overgang.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Menstruele cyclus met de geslachtshormonen van de vrouw voor en tijdens de overgang. 
 • Verschil tussen overgang en menopauze.
 • Klachten tijden pre-, peri- en postmenopauze.
 • Gezondheidsrisico’s voor de vrouw op de lange termijn.
 • Functies van de omringende hormonen van het endocriene systeem: hypofyse, schildklier, bijnier en pancreas.
 • Invloed van leefstijl op de hormonen.
 • Preventieve maatregelen voor het behoud van de gezondheid op de lange termijn.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
- Hoogsensitiviteit
Stressless
Hartstilstand
Palliatieve zorg in de laatste levensfase


Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Het was gewoon een goede en fijne dag, zeer leerzaam voor je praktijk, maar ook voor jezelf.
 • Avatar default
  Docente gaf op een inspirerende manier les. Haar kennis was groot. Ook kon ze putten uit heel wat ervaringen van haarzelf en andere vrouwen.
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com