Img 27
Gender female circle pink 3 512

Nascholing over de overgang 

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PsBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Overgang
  In deze nascholing wordt aan de hand van de menstruele cyclus en het samenspel tussen de geslachtshormonen en de andere hormonen in het lichaam gekeken naar de overgang. Wat er gebeurt in het lichaam van de vrouw rondom haar laatste menstruatie, wat de verschillende klachten kunnen zijn tijdens de overgang en wat op de lange termijn de risico’s voor de gezondheid zijn.

  Aan de hand van casuïstiek wordt gekeken welke klachten overgang-gerelateerd zijn en bij welke klachten je verder moet kijken. Tijdens deze lesdag krijg je inzicht in het horen van overgangsklachten en krijg je handvatten om je klanten hiermee te kunnen helpen. Aan de hand van casuïstiek worden ook al je vragen met betrekking tot de overgang beantwoord.

  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Vera van randwijck 2020

Vera van Randwijck

Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest.

In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 geeft ze les aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook geeft ze les over de overgang, voeding en darmmicrobioom, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.

Ze is een inspirerende docent met veel kennis van zaken die ze graag deelt. Tijdens de les nodigt ze uit om vragen te stellen die uit je praktijk om zo de les goed aan te laten sluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.

Inhoud lesdag

Tijdens de lesdag word je meegenomen in de menstruele cyclus van de vrouw, de dans van de geslachtshormonen en de veranderingen die plaatsvinden tijdens de overgang. Er wordt stil gestaan bij het endocriene systeem en de invloed die de hormonen op elkaar hebben.

Casuïstiek en eigen ervaringen zullen de stof verlevendigen en zorgen dat je er grip op krijgt. Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en om je heen te kijken naar vrouwen met ervaringen over de overgang.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

 • Menstruele cyclus met de geslachtshormonen van de vrouw voor en tijdens de overgang. 
 • Verschil tussen overgang en menopauze.
 • Klachten tijden pre-, peri- en postmenopauze.
 • Gezondheidsrisico’s voor de vrouw op de lange termijn.
 • Functies van de omringende hormonen van het endocriene systeem: hypofyse, schildklier, bijnier en pancreas.
 • Invloed van leefstijl op de hormonen.
 • Preventieve maatregelen voor het behoud van de gezondheid op de lange termijn.

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
- Hoogsensitiviteit
Stressless
- Het hormonale stelsel
Palliatieve zorg in de laatste levensfase

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Het was gewoon een goede en fijne dag, zeer leerzaam voor je praktijk, maar ook voor jezelf.
 • Avatar default
  Docente gaf op een inspirerende manier les. Haar kennis was groot. Ook kon ze putten uit heel wat ervaringen van haarzelf en andere vrouwen.
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com