Img 27
Hoogsensitiviteit

Online nascholing over hoogsensitiviteit 

Een praktijkgerichte online nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

 • Corona maatregelen
  We hechten enorm veel waarde aan persoonlijk contact en fysieke lesdagen. Dat is helaas voorlopig niet mogelijk, gelet op de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Daarom hebben we ons hele lesconcept tijdelijk naar een online model omgezet, met goedkeuring en accreditatie van SNRO. Deze online nascholingen bieden je met 10% korting aan. Je betaalt €144 in plaats van €160.

  De online lesdag zal via het platform Zoom plaatsvinden. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Wil je deze online nascholing volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. 


  Hoogsensitiviteit
  Heb ik het? Ben ik het? Je leest er steeds vaker over in de populaire media en in de zelfhulpmarkt. Vanuit de psychiatrie is het (nog) geen erkend label, toch is er gelukkig wel steeds meer wetenschappelijke onderbouwing over dit kenmerk - echter er circuleren ook veel misverstanden.   


  Als psycholoog ervaart docente Anoek dat er wel degelijk zoiets als hoogsensitiviteit bestaat. Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander. In deze online nascholing gaan we in op hoe dit van invloed is op cliënten, en dus ook jouw relatie met je cliënten. Ook komen er verschillende behandeltoepassingen aan bod.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Anoek drieman 2020

Anoek Drieman

Mijn naam is Anoek Drieman (44), ik ben psycholoog NIP en behandel sinds 2014 met veel plezier kinderen en volwassenen vanuit mijn eigen praktijk Praktijk voor Kind & Ouder (www.praktijkkindenouder.amsterdam) in Amsterdam-centrum. Ik ben trotste moeder van een leuk, lief, en lekker eigenwijze dochter.

Binnen mijn kleinschalige praktijk staat persoonlijk contact met kinderen, jongeren en hun ouders voorop. In de vorm van individuele gesprekken, ouderbegeleiding én gezinstherapie.

Na ruim tien jaar binnen diverse (specialistische) GGZ instellingen te hebben gewerkt onder andere bij De Bascule, heb ik ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, ouders en (multi-problem) gezinnen. Sindsdien heb ik me verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en EMDR (traumaverwerking) en combineer ik graag bestaande methodes met nieuwe ontwikkelingen binnen de psychologie zoals Oplossingsgerichte psychotherapie. Daarnaast geef ik Mindfulness groepstrainingen aan kinderen en jongeren. Het mooie aan mijn vak vind ik het kunnen en mogen ondersteunen van kinderen en ouders uit gezinnen waar de ontwikkeling van kinderen moeizaam verloopt. 

Naast mijn werk als behandelaar loopt lesgeven loopt als een rode draad door mijn carriere. Na mijn studie heb ik jaren vanuit mijn eigen bedrijf Danae Onderwijsinnovatie lesmateriaal gemaakt voor jongeren, ik heb lesgegeven op een gymnasium en pedagogiek studenten begeleidt vanuit Cinekid, een mediafestival voor kinderen. Al jaren geef ik met veel plezier de PSBK Pro lessen voor Con Amore aan collega therapeuten.

Buiten mijn werk en studeren (momenteel ben ik post-doctoraal in opleiding tot Kinder & Jeugdpsycholoog NIP), heb ik door vele reizen al twintig jaar erg veel van de wereld gezien. Ik deed ontwikkelingswerk in Mozambique en werkte tijdens mijn studie in Japan, tegenwoordig ga ik graag met onze camper met mijn gezin op pad: allemaal mooie en vormende ervaringen in mijn leven. 

Inhoud van de online lesdag:

Tijdens deze online nascholing gaan we samen aan de slag met hoogsensitiviteit. We onderzoeken wat hoogsensitiviteit is, (én wat het vooral niet is), bestuderen verschillende wetenschappelijke theorieën erover en aan de hand van casuïstiek komen verschillende behandelmethoden aan bod. 


Er wordt bijzondere aandacht besteed aan:

 • Hoogsensitiviteit vaststellen en het verschil tussen Hoogsensitiviteit en (over/hoog)gevoeligheid
 • Overeenkomsten en verschillen tussen Hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, ad(h)d en trauma.
 • De stand van zaken in de wetenschap
 • Het hoogsensitieve kind: in de opvoeding, op school en binnen therapie.
 • De hoogsensitieve therapeut aan het werk: kwaliteiten en valkuilenHeb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- Essentiële voedingsstoffen

Snijzaal: Bewegingsapparaat

Luister naar het ritme van je hart

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.


Created at

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.


Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Fijne verhouding tussen theorie, interactie en rust.
 • Avatar default
  Anoek had een helder programma voorbereid met af en toe een vorm van rust er in verwerkt. Dat was fijn, omdat ik graag veel informatie wil opnemen. Zo voorkwam ze dat mijn hoofd overstroomde. Top!
€ 160,-€ 144,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com