Img 27
Hoogsensitiviteit

Nascholing over hoogsensitiviteit bij volwassenen

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. 

 • Hoogsensitiviteit
  'Hoogsensitief’ en ‘hooggevoelig’, we komen deze termen allemaal wel eens tegen, zeker in onze rol van hulpverlener. Als psycholoog ervaart docente Anoek dat er wel degelijk zoiets als hoogsensitiviteit bestaat.  Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander. Vandaag staan we stil bij wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is, en wat het niet is. We kijken naar de wetenschap en nemen samen casussen door. En wat is het vooral niet!


  Les op locatie of online
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.

  Volwassenen of kinderen
  Je kunt bij ons twee nascholingen volgen over dit onderwerp: 

  - Hoogsensitiviteit bij volwassenen
  - Hoogsensitiviteit bij kinderen

  Beide uiten zich op verschillende wijze en vragen om een andere benadering. Tijdens deze lesdag staat de volwassene HSP’er centraal. Neem ook een kijkje bij de nascholing over het hoogsensitieve kind


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Anoek drieman 2020

Anoek Drieman

Mijn naam is Anoek Drieman (44), ik ben psycholoog NIP en behandel sinds 2014 met veel plezier kinderen en volwassenen vanuit mijn eigen praktijk Praktijk voor Kind & Ouder (www.praktijkkindenouder.amsterdam) in Amsterdam-centrum. Ik ben trotste moeder van een leuk, lief, en lekker eigenwijze dochter.

Binnen mijn kleinschalige praktijk staat persoonlijk contact met kinderen, jongeren en hun ouders voorop. In de vorm van individuele gesprekken, ouderbegeleiding én gezinstherapie.

Na ruim tien jaar binnen diverse (specialistische) GGZ instellingen te hebben gewerkt onder andere bij De Bascule, heb ik ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, ouders en (multi-problem) gezinnen. Sindsdien heb ik me verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en EMDR (traumaverwerking) en combineer ik graag bestaande methodes met nieuwe ontwikkelingen binnen de psychologie zoals Oplossingsgerichte psychotherapie. Daarnaast geef ik Mindfulness groepstrainingen aan kinderen en jongeren. Het mooie aan mijn vak vind ik het kunnen en mogen ondersteunen van kinderen en ouders uit gezinnen waar de ontwikkeling van kinderen moeizaam verloopt. 

Naast mijn werk als behandelaar loopt lesgeven loopt als een rode draad door mijn carriere. Na mijn studie heb ik jaren vanuit mijn eigen bedrijf Danae Onderwijsinnovatie lesmateriaal gemaakt voor jongeren, ik heb lesgegeven op een gymnasium en pedagogiek studenten begeleidt vanuit Cinekid, een mediafestival voor kinderen. Al jaren geef ik met veel plezier de PSBK Pro lessen voor Con Amore aan collega therapeuten.

Buiten mijn werk en studeren (momenteel ben ik post-doctoraal in opleiding tot Kinder & Jeugdpsycholoog NIP), heb ik door vele reizen al twintig jaar erg veel van de wereld gezien. Ik deed ontwikkelingswerk in Mozambique en werkte tijdens mijn studie in Japan, tegenwoordig ga ik graag met onze camper met mijn gezin op pad: allemaal mooie en vormende ervaringen in mijn leven. 

Inhoud van de lesdag:


Wat is hoogsensitiviteit bij volwassenen? En wat verstaan jij en je cliënten er onder? We onderzoeken HSP op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en besteden daarbij ook aandacht aan HSP in het brein. We gaan in op hoe dit van invloed is op cliënten, en dus ook jouw relatie met je cliënten. Ook komen er verschillende behandel toepassingen aan bod.

Aandachtspunten tijdens deze nascholingsdag zijn;

- De valkuilen en vooral kwaliteit van hoogsensitiviteit. Hoe begeleidt je volwassenen bij bewustwording van hun eigen hoogsensitiviteit, met als doel meer zelfacceptatie?

- Uiteraard is er niet zoiets als ‘de HSPer’ en zijn de verschillen in lichamelijke, emotionele, gedragsmatige en spirituele uitingen enorm. We bespreken ook de kleinere groep met hoogsensitieve High Sensation Seekers, die prikkels eerder intens willen ervaren

- Het belang van erkenning en onderzoeken van je eigen overprikkeling (of onderprikkeling) en hoe geef je dat als hulpverlener een goede plek in een behandeling?

We zoomen ook in op jou als (hoogsensitieve) hulpverlener: hoe zet je je kwaliteiten in, ga je om met HSP en niet-HSP cliënten en creëer je voor jezelf een prettige (en gezonde) werksetting? 


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:

- Essentiële voedingsstoffen
- Gender en seksuele diversiteit in je praktijk
Luister naar het ritme van je hart

Blijf up-to-date

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Wij zien nascholing liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.


Created at

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.


Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Fijne verhouding tussen theorie, interactie en rust.
 • Avatar default
  Anoek had een helder programma voorbereid met af en toe een vorm van rust er in verwerkt. Dat was fijn, omdat ik graag veel informatie wil opnemen. Zo voorkwam ze dat mijn hoofd overstroomde. Top!
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com