Img 27
Location location psbk versneld icon

Psychosociale Basiskennis Introductieklas

In deze introductieklas ervaren therapeuten, verplegers en verpleegkundigen hoe het is om met en van elkaar te leren. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • In 6 maanden je diploma behalen

  Een effectief studieconcept met een overzichtelijke thuisstudie, gevolg door een intensief klassikaal traject van 12 lesdagen. Dit maakt het mogelijk om het diploma snel te behalen. 

 • Ons unieke lesconcept staat garant voor succes

  Door duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken weet je precies waar je aan toe bent en welke stof ertoe doet. Mede hierdoor slaagt 99% van onze studenten.

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

 • Accreditaties door
 • CPION
 • SNRO PSBK
 • V&V

Binnen 6 maanden een erkend diploma Psychosociale Basiskennis

De opleiding PSBK bestaat uit twaalf lesdagen verdeeld over 6 maanden. De lessen vallen op de volgende zaterdagen in Amsterdam:

 1. 21/apr./18
 2. 5/mei/18
 3. 19/mei/18
 4. 2/jun./18
 5. 16/jun./18
 6. 30/jun./18
 7. 14/jul./18
 8. 11/aug./18
 9. 25/aug./18
 10. 8/sep./18
 11. 22/sep./18
 12. 6/okt./18

Als je je inschrijft voor dit speciale traject moet je op alle bovenstaande lesdagen aanwezig kunnen zijn. Voor ons is het namelijk belangrijk dat we van iedere lesdag zoveel mogelijk reviews ontvangen. Bij ziekte of overmacht wordt er natuurlijk naareen passende inhaalmogelijkheid gezocht.

Wil je je inschrijven? Bel dan met een van onze servicetoppers! 085 401 93 68. Bel je buiten werktijden laat dan je telefoonnummer achter in het chatscherm of stuur ons een mail.

Lees hier eventueel nog wat meer informatie over Con Amore en de introductieklas.

Opbouw lesprogramma

Veel opleidingen gebruiken waardevolle lesdagen om gezamenlijk theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Con Amore pakt het anders aan. Onze lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Zo doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je ze meteen op de juiste manier toepassen.

Thema’s van lesdagen:

 1. Inleiding psychologie

  Tijdens deze lesdag wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende psychologische perspectieven en theorieën, behandelmethoden, en medicatie. Tevens worden een aantal basis gespreksvaardigheden besproken, en geoefend.

 2. Basisbegrippen

  Deze les bestaat uit veel algemene basiskennis. Je leert onder andere over het verschil tussen een infectie en een ontsteking, diagnostiek, de wetten in de gezondheidszorg en farmacologie.

 3. Het afweersysteem

  Deze les bestaat uit algemene en medische basiskennis. Een aantal van de onderwerpen die aan bod komen, zijn: Anatomie, fysiologie & pathologie, afweer en lymfestelsel, infecties, kanker en geïntegreerde geneeskunde.

 4. Hart en longen

  De onderwerpen die in deze les aan bod komen, zijn: het hart, het genitale stelsel, en de longen.

 5. Biopsychologie

  Een aantal van de onderwerpen die je bij biopsychologie kunt verwachten, zijn: het brein, neuronen, neurotransmitters, stoornissen in het brein (TIA, CVA en Delirium), en beschadiging van het brein. Onderwerpen die je bij het endocriene systeem kunt verwachten, zijn: hormonen, hyperthyreoïdie, en diabetes.

 6. Leren

  Tijdens deze les leer je over conditionering en de bijbehorende concepten (denk aan: trial and error, positieve bekrachtiging, shaping, en de skinnerbox). Verder leer je over de werking en de verschillende aspecten van cognitieve gedragstherapie (denk aan: systematische desensitisatie, exposure, functieanalyse).

 7. Ontwikkelingspsychologie

  Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen en een aantal theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, de cognitieve ontwikkeling volgens Piaget en de fasen van Erikson). In het tweede deel van de les komen een aantal stoornissen bij kinderen en adolescenten (denk aan: autismespectrumstoornis, ADHD, ticstoornissen) aan bod. Tot slot worden verschillende vormen van mishandeling besproken.

 8. Psychopathologie I

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: emotionele stoornissen, aanpassingsstoornissen, slaap-waakstoornissen, dwangstoornissen,en trauma- en stressorgerelateerde stoornissen.

 9. Psychopathologie II

  Tijdens deze les komen de volgende psychische stoornissen aan bod: verslavingsproblematiek, impulsbeheersingsstoornissen, eetstoornissen, somatische-symptoom stoornissen, stoornissen rond de seksualiteit en sekse.

 10. Geheugen en schizofrenie

  Tijdens deze les leer je over de verschillende stadia, functies en onderdelen van het geheugen. Er wordt ook aandacht besteed aan Dementie, een stoornis waarbij het geheugen ons in de steek laat. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: dissociatieve stoornissen, delier, neurocognitieve stoornissen, schizofrenie, en psychoses.

 11. Persoonlijkheid en intelligentie

  Tijdens deze les wordt uitgelegd wat persoonlijkheid is en wat de verschillende persoonlijkheidsstoornissen inhouden. Verder wordt er gekeken naar het begrip intelligentie en wat dit precies inhoudt.

 12. Alarmsymptomen

  Tijdens deze afsluitende les worden de belangrijkste onderwerpen uit de voorgaande lessen nogmaals behandeld.

Intensieve thuisstudie voor elke lesdag

Je studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. De studiebelasting is gemiddeld 40 uur per lesdag. Gebruik daarom de maanden voorafgaande aan het MBK compact traject om alvast de thuisstudie te volgen. Con Amore staat hierbij voor je klaar om je op afstand te helpen.

Toetsing verspreid over de lesdagen

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.


Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.


Het programma van toetsing bij Con Amore bestaat uit 4 onderdelen: • Open boek toetsing (formatief*)

 • Beoordeling casuspresentaties (a.v.v.)

 • Kennistoetsen (summatief)

 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer, **beoordeling met cijfer

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2013, 8e druk) Psychologie, een inleiding, Amsterdam: Pearson - ISBN: 9789043034593

 • Deth, R, van & Vandereycken, W (2015) Psychiatrie van diagnose tot behandeling ISBN13: 9789036809061

 • (optioneel) Does, W. Van der (2013) Zo ben ik nu eenmaal ISBN13: 9789055942619Syllabus (Bij inschrijving te downloaden via de site van Con Amore)

 • Zelman e.a. (2017, 8e druk), Pathologie, Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2013, 8e druk) Psychologie, een inleiding, Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034593


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boekenverkoop Facebook.

Onze online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Thuisstudie is een erg belangrijk onderdeel van onze opleiding Psychosociale Basiskennis. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving.

Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

 • Avatar default
  Het leren van de psychosociale aspecten en processen van de mens vond ik boeiend. Het is ook een goede aanvulling op mijn werk als verpleegkundige in de palliatieve zorg. Tijdens de opleiding heb ik helderheid gekregen in veel gedragsproblematiek van patiënten. Nu merk ik dat ik een rustigere en betere aanpak heb gekregen, dat ik patiënten beter kan benaderen en meer in hun geheel kan zien.
 • Avatar default
  De afwisseling tussen het thuis bestuderen van de theorie en de interactieve lesdagen vond ik heel prettig. De stof komt goed meerdere malen voorbij, waardoor de toetsen heel goed te doen zijn. Het studeren met mensen uit andere disciplines vond ik van te voren wel wat spannend, maar achteraf bleek het vernieuwend en inspirerend. Ik heb veel geleerd van Con Amore en mijn medestudenten!

Volg de opleiding Medische Basiskennis waar en wanneer je wilt

Deze speciale introductieklas vindt plaats in Amsterdam. Wil je de opleiding wel bij ons volgen, maar is Amsterdam te ver weg of geef je de voorkeur aan meer verspreiding van de studielast? Kijk dan hier of er een ander traject is dat beter bij je past. Je kan ook instromen in reeds begonnen klassen, neem hiervoor contact op met onze klantenservice. We hebben opleidingslocaties in negen steden en de lessen vinden plaats op verschillende dagen.

Img lessons map

Voordelen van vroeg inschrijven

Er is plek voor 6 therapeuten en 6 verplegers/verzorgenden in deze introductieklas. Hoe eerder je je inschrijft, des te groter de kans dat er nog een plek voor je is. Bovendien krijg je bij je inschrijving gelijk een inlogcode voor onze online leeromgeving, zodat je kunt beginnen met de thuisstudie. Zo heb je meer tijd om je voor te bereiden en verlaag je de studiebelasting per week. Met oog op de voorbereiding van de eerste lesdag adviseren we je een maand voor de start van de opleiding in te schrijven.

Begint de opleiding over minder dan een maand? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 085 401 93 68

Op zoek naar de Medische Basiskennis introductieklas? Klik dan Klik dan hier.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren artsen en psychologen
 • Veel leslocaties en flexibele inhaalmogelijkheden.
 • In termijnen betalen zonder bijkomende kosten.
 • Uniek studie-concept met een slagingspercentage van 99%
 • Relatief weinig contacturen, dus goed te combineren met werk/gezin.
 • Erkend door zorgverzekeraars en geaccrediteerd door CPION, SNRO en kwaliteitsregister V&V.
 • Maar liefst 40 ECT's (therapeuten) of 96 geaccrediteerde V&V punten (verpleegkundigen/verzorgenden).
 • Studeren in eigen tempo, vooruit werken is mogelijk.
 • Opfrissen en/of uitbreiden van de kennis.
 • Horizon verbreden door te studeren met zorgprofessionals uit andere disciplines.
 • Je leert alarmsymptomen herkennen en weet wanneer en hoe je moet doorverwijzen.
€ 1.200,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com