Img 27
Icon stay healthy

Snijzaal over het bewegingsapparaat 

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Snijzaal: Bewegingsapparaat

  Anatomie snijzaalspecial: Functionele anatomie van de romp en de geïntegreerde werking met de extremiteiten.

  Tijdens de scholing wordt de romp als basis beschouwd voor de samenwerking tussen de bovenste- en onderste extremiteit. Alleen als de romp in een gezonde situatie functioneert, is er een goede interactie mogelijk tussen de bovenste- en onderste extremiteiten wat leidt tot een gezond bewegingsgedrag.

  Om een goede vertaalslag te kunnen maken naar de praktijk is een gedegen kennis van de functionele anatomie van belang, zeker als het gaat om a-specifieke klachten (klachten waarvan de oorzaak niet direct aantoonbaar is).

  De fascia speelt een essentiële rol in de integrale samenwerking tussen verschillende lichaamsdelen. Uit studies naar de bouw en werking van de fascia is gebleken dat dit weefsel alle delen in het lichaam met elkaar verbindt. 

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Inhoud lesdag

In de lezing wordt aandacht besteed aan een van de eerste studies naar de biomechanica van het bekken en de lage rug en de integrale werking met de extremiteiten, in het bijzonder de load-transfer functie van het SI gewricht en de daarbij behorende ‘vorm-/krachtsluiting gewrichtsmodel’. Deze onderzoeken hebben plaatsgevonden op de Erasmus Universiteit Rotterdam en zijn bepalend geweest voor de visie dat de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat soms in een ander gebied gelegen is dan de regio waar de klachten worden gepresenteerd.

Op de snijzaal wordt dit, met behulp van anatomisch substraten, visueel inzichtelijk gemaakt. Je krijgt de kans om de preparaten te bestuderen die destijds vervaardigd zijn voor deze onderzoeken. Tot de dag van vandaag hebben zij een waardevolle betekenis in zowel het (para-(medisch) als het complementair onderwijs.

De scholing heeft een hoge praktische relevantie, doordat de inhoud gevolgen heeft voor diagnostiek en behandelen. Dit wordt die dag met verschillende casussen doorgenomen.

Doel:
Kennis verwerven over het (dis)functioneren van de romp in relatie tot het bewegingsgedrag van de de extremiteiten, visa versa, en de consequenties voor diagnostiek en behandelen.

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

 • Avatar default
  Heel bijzonder om op de snijzaal te mogen zijn. Dankbaar aan de medemens, die ons de kans geeft om van het lichaam te leren, door het werkelijk te zien. Mooie respectvolle dag.
€ 225,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com