Img 27
Holistische basiskennis icon

Holistische Basis: Medische & Psychosociale Basiskennis 

Tijdens de opleiding 'Holistische Basis' volg je de Medische én Psychosociale Basiskennis in één traject. Je leert je hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt, hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. Daarnaast leer je hoe de geest werkt en hoe die het lichaam beïnvloedt. 

 • Het woord holisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord holos, wat 'geheel' betekent. Wanneer je op een holistische manier naar problemen kijkt, let je op alle aspecten. De essentie ervan is dat alles met elkaar verbonden is. Een holistische gezondheidsprofessional kijkt naar de cliënt als geheel om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Niet alleen naar het ziektebeeld, de diagnose of kwaal, maar naar alle facetten van de mens. Binnen het holisme wordt uitgegaan van vijf niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt; meridianen en chakra's) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).  Combinatietraject
  Tegenwoordig kiezen steeds meer (toekomstige) gezondheidsprofessionals ervoor om bij ons de Holistische Basis te volgen. Dit is een combinatietraject waarbij er in 1,5 jaar tijd twee opleidingen gevolgd worden: Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en de psychologie komen voorbij. Hierdoor ontstaat een panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij de ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat werkt verfrissend, ook op ingesleten inzichten en patronen.


  In het kort 
  •  De opleiding bestaat uit een gedeelte thuisstudie en 19 lesdagen op locatie, verdeeld over 1,5 jaar. Aan het eind van de opleiding heb je twee geaccrediteerde diploma's op zak: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. 
  •  Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving, waar je direct toegang tot krijgt na je inschrijving. Je kunt dus al in je eigen tempo starten met de thuisstudie, welke is ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen. 
  •  Onze lessen zijn praktijkgericht; er worden realistische situaties rond patiënten en gezondheidsprofessionals besproken. 
  •  Je krijgt les van ons team aan ervaren en bevlogen docenten: o.a. holistische artsen, multidisciplinaire therapeuten en psychologen met ervaring in het complementaire veld. 
  •  80 ECTS, volledig CPION/SNRO geaccrediteerd.
  •  De MBK/PsBK diploma's zijn een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Wat betekent dat je na het behalen van je diploma's je cliënten kunt aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.
  •  Investering in jezelf voor het online traject  Holistische Basis: €2995. Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen zonder extra kosten.


  Voel je welkom in ons digitale klaslokaal
  Dit traject is online te volgen. In ons digitale klaslokaal volg je samen met je klasgenoten de les, ieder vanachter de eigen computer. Je kunt de docent dus ook direct vragen stellen. Onze digitale lessen zijn klassikaal en interactief. Er wordt rekening gehouden met extra pauzes en onze docenten zullen je door middel van 'energizers' en oefeningen bij de les houden. Ook begeleiden onze studiecoaches je om jouw online opleiding zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen. 

  Wil je zelf ervaren of online studeren iets voor jou is? Meld je aan voor onze online open avond: de Con Amore Online Experience.


  Liever klassikaal les op locatie? Maatwerk is mogelijk!
  Wil jij liever klassikale lessen volgen en ben je geïnteresseerd in de opleiding Holistische Basis? Maatwerk is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om eerst Medische Basiskennis op locatie te volgen en vervolgens Psychosociale Basiskennis - of andersom. Wil je hier meer over weten, plan dan een gratis consult in met een van onze studiecoaches in of bel ons op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur: 085 401 9368.


  Contact met studiecoach
  Heb je nog vragen? Neem gerust contact op of plan een gratis consult met een van onze studiecoaches. Op werkdagen van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden: 085 401 9368 of mail naar info@conamore.com. Heb je vragen over ons beleid wat betreft COVID-19? Lees onze laatste update hier.  


  Wat zeggen anderen over de opleiding? 
  "Eind september gestart met zowel MBK als PSBK. De lessen zijn voorbij gevlogen! Trudy en Monique brengen beide veel praktijkervaring in. De lesstof wordt zo concreet en laat je op verschillende manieren kijken. Hele goede training. Veel geleerd en veel gelachen. Ben blij dat ik voor Con Amore heb gekozen en dat ik beide tegelijk ben gaan doen. Het was goed te doen!" - Cynthia

  Meer reviews lezen? Klik hier. 

  Scroll naar beneden voor meer informatie...


 • Accreditaties door
 • CPION
 • SNRO MBK


Binnen 19 lesdagen 2 erkende diploma's

Binnen het online traject Holistische Basis volg je twee geaccrediteerde opleidingen: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis.
Je volgt 19 interactieve online lesdagen verdeeld over 1,5 jaar tijd, via ons digitale klaslokaal.
Je doet aan thuisstudie via onze moderne online leeromgeving. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving, waar je direct toegang tot krijgt na je inschrijving. Je kunt dus al in je eigen tempo starten met de thuisstudie, welke is ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen en psychologen. 
Onze lessen zijn praktijkgericht; er worden realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals besproken. 

Aan het eind van de opleiding heb je twee geaccrediteerde diploma's op zak: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. 
80 ECTS, volledig CPION/SNRO geaccrediteerd.

De MBK/PsBK diploma's zijn een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Wat betekent dat je na het behalen van je diploma's je cliënten kunt aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.
Investering in jezelf: € 2995. Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen zonder extra kosten.

De opleiding is vrijgesteld van BTW. De kosten voor deze opleiding zijn fiscaal aftrekbaar, voor meer informatie hierover verwijzen we naar de site van de Belastingdienst.
Onze online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Thuisstudie is een erg belangrijk onderdeel van onze combinatie opleiding. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Img lessons map
 • Na het afronden van de opleiding weet je alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische en lichamelijke aandoeningen
 • De opleiding wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot holistische professional 
 • De opleiding verbreed je visie op je werkveld 
 • Je doet kennis op over verschillende classificatiesystemen en je leert wat een goede diagnosestelling inhoudt
 • Je kunt dankzij de opleiding makkelijker de verbinding leggen met de eerstelijnszorg omdat je de ‘taal van de artsen’ leert spreken, hierdoor kun je bijvoorbeeld beter samenwerken met huisartsen en specialisten
 • Door de opgedane kennis ben je in staat om als professional je cliënten effectiever te helpen
 • Daarnaast sta je sterker in je schoenen dankzij de geleerde gespreksvaardigheden 
 • Je bent je bewust van je mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin je jouw cliënt direct dient door te verwijzen

 • Opleidingen ontwikkeld door ervaren 
reguliere en complementaire artsen en psychologen
 • Studiebelasting: 
80 ECTS - 2270 SBU - 192 V&V punten
 • Uniek studieconcept met een gemiddeld slagingspercentage 
van 99%
 • Vrijstelling 5 lessen en 595 euro korting!
 • Volg beide opleidingen in je eigen tempo, naast elkaar of achter elkaar
€ 2.995,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com