Img 27
Onlinestore lyme icon

Nascholing over Lyme

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • Lyme, mis ‘m niet! Controverses over een sluipmoordenaar. 


  Toen ik in 1982 mijn huisartsenpraktijk startte, was de ziekte van Lyme totaal onbekend. Pas in 1989 verscheen de eerste publicatie hierover in Nederland. Inmiddels heeft de ziekte in 30 jaar tijd bijna epidemische vormen aangenomen. Hoewel hierover buitengewoon veel onderzoek is gepubliceerd, zijn er nog steeds grote lacunes in kennis en bestaan er ernstige controverses in de medische wereld t.a.v. diagnostiek en behandeling. Mede hierdoor wordt de ziekte nog al te vaak niet herkend, wat leidt tot onderbehandeling en ernstig menselijk leed.

  Tijdens deze boeiende nascholing behandelen we alle wetenswaardigheden omtrent de geniale Borrelia, het ongrijpbare ziektebeeld in diverse stadia, de lastige diagnostiek en de behandeling (zowel protocollair als alternatief). Natuurlijk besteden we ook aandacht aan preventie én krijg je een gevalideerde symptomenchecklist om privé of in je praktijk te gebruiken. 

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Albert jansen

Albert Jansen

Ik heet Albert Jansen en ben oprichter en directeur van Con Amore. Tijdens mijn huisartsenopleiding maakte ik kennis met de antroposofische geneeskunde en wist toen dat dit richtinggevend zou zijn voor mijn werk als huisarts. 20 jaar lang werkte ik samen met een tiental therapeuten in een antroposofisch gezondheidscentrum. Later volgde ik de opleiding tot Journeuytherapeut bij Brandon Bays (de Helende Reis). Ik gaf ook veel lezingen en workshops en vond (en vind het nog steeds) heerlijk om mijn ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Juist het lesgeven aan therapeuten van allerlei disciplines geeft veel voldoening: steeds blijkt hoe wezenlijk de bijdragen van therapeuten zijn voor de gezondheidszorg in Nederland. Deze rol wordt helaas nog steeds onderschat. Daarom vind ik het belangrijk dat er een opleiding medische basiskennis bestaat, waarin therapeuten de kennis opdoen en de taal leren spreken van de reguliere geneeskunde, zodat ze als echte zorgprofessionals de brug kunnen slaan naar de eerstelijn. Dat is wat ik als leraar elke therapeut toewens en waar ik me met heel mijn hart voor heb ingezet.

Sinds 2020 verzorgt Albert geen lessen meer en geniet samen met zijn vrouw Rinske van het leven aan de voet van de Pyreneeën. 

Inhoud lesdag

De ziekte van Lyme kent een enorme hoeveelheid aan atypische symptomen, die daardoor vaak doen denken aan andere ziektes, zoals burn-out, psychiatrische ziektebeelden, fibromyalgie, auto-immuunziektes, neurologische ziektes (m.s., dementie), hartziektes etc. Daardoor worden artsen en patiënten vaak op het verkeerde spoor gezet en wordt de ziekte van Lyme ondergediagnostiseerd en dus ook onderbehandeld.

Tijdens deze nascholing voor therapeuten gaan we in op deze vele gezichten van de ziekte van Lyme. Verder kijken we ook naar de laatste stand van zaken omtrent de verspreiding, de besmetting, het onderzoek, de diagnostiek, co-infecties en behandelingsmogelijkheden. Lyme verdient je aandacht!


Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Borstkanker  
- Stressless 
Luister naar het ritme van je hart
-
 Transities

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 


Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Ik vond het een prima dag, met veel mogelijkheden om uit te wisselen en te delen. Door zo samen te zijn krijg je meer inzicht in het onderwerp. Met andere woorden: je leert ook van de expertise van andere studenten!
 • Avatar default
  Geheel was boven verwachting! Leerzaam, diverse invalshoeken en ruimte voor eigen inbreng. Zeker aan te raden!
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com