Img 27
Location screen shot 2017 05 15 at 14.38.33

Stress-les voor een stressless leven

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!


 • Stressless

  In deze nascholing staan we uitgebreid stil bij de anatomische en de (patho)fysiologische aspecten van stress. We onderzoeken waarom en hoe deze reacties in de menselijke evolutie zijn ontstaan en nog steeds de hoofdrol spelen in ons welbevinden. Ook gaan we kijken (en oefenen!) hoe je deze automatische patronen van je reptielenbrein kunt overschrijven, en zo je gezondheid kunt verbeteren.

  Stress in het leven is onvermijdelijk. Stress veroorzaakt lichamelijke reacties die meestal kortdurend, maar soms ook chronisch zijn en tot ernstige ziektebeelden kunnen leiden. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat àlle ziektebeelden met stress te maken hebben, ofwel als oorzaak ofwel als gevolg.

Docent

Albert jansen

Albert Jansen

Ik heet Albert Jansen en ben oprichter en directeur van Con Amore. Tijdens mijn huisartsenopleiding maakte ik kennis met de antroposofische geneeskunde en wist toen dat dit richtinggevend zou zijn voor mijn werk als huisarts. 20 jaar lang werkte ik samen met een tiental therapeuten in een antroposofisch gezondheidscentrum. Later volgde ik de opleiding tot Journeuytherapeut bij Brandon Bays (de Helende Reis). Ik gaf ook veel lezingen en workshops en vond (en vind het nog steeds) heerlijk om mijn ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Juist het lesgeven aan therapeuten van allerlei disciplines geeft veel voldoening: steeds blijkt hoe wezenlijk de bijdragen van therapeuten zijn voor de gezondheidszorg in Nederland. Deze rol wordt helaas nog steeds onderschat. Daarom vind ik het belangrijk dat er een opleiding medische basiskennis bestaat, waarin therapeuten de kennis opdoen en de taal leren spreken van de reguliere geneeskunde, zodat ze als echte zorgprofessionals de brug kunnen slaan naar de eerstelijn. Dat is wat ik als leraar elke therapeut toewens en waar ik me met heel mijn hart voor heb ingezet.

Sinds 2020 verzorgt Albert geen lessen meer en geniet samen met zijn vrouw Rinske van het leven aan de voet van de Pyreneeën. 

Inhoud lesdag 

In deze nascholing gaan we uitgebreid in op de anatomische structuren die bij stress betrokken zijn en op de fysiologische effecten, die bij mannen en vrouwen verschillend zijn. Ook komen diverse ziektebeelden aan bod, die door chronische stress veroorzaakt worden. Tenslotte gaan we oefenend aan de slag met coaching en preventie van (overmatige) stress, zodat je deze kennis in je dagelijkse leven en in je praktijk kunt gaan toepassen. Het boek Ziek Beter Best van Albert Jansen (die deze nascholing verzorgt) is hiervoor de leidraad en wordt iedere deelnemer als e-book gratis aangeboden.Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
- Transities
Borstkanker  
- Het hormonale stelsel
Luister naar het ritme van je hart

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 
Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

 • Het e-book 'Ziek, beter, best' van docent Albert Jansen. Dit boek kan je na inschrijving op jouw online profiel downloaden. 

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
 • Avatar default
  Ik bleef van a tot z geboeid. Verschillende werkvormen. Geen opsomming, maar hij neemt je mee in zijn verhaal. Heerlijk!
 • Avatar default
  De docent geeft duidelijk uitleg, waardoor de les goed te volgen is als een rode draad. Goede opbouw. De vragen die daarna volgen sluiten goed aan. Top nascholing! Erg van genoten, hoop hier een vervolg van te mogen doen.
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com