Ico 19 dark
Img 27
Location voeding herstel icon

Nascholing over Voeding & Herstel

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!


  • Voeding & Herstel

    Hoe zorg je ervoor dat cliënten en patiënten sneller herstellen van blessures en ziekten? In deze nascholing wordt ingegaan op wat spieren en andere orgaansystemen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De docenten bespreken basisaspecten van belasting, belastbaarheid en herstelvermogen. Zij gaan daarbij in op biochemie van spierblessures en wat nodig is voor herstel daarvan. Hoe kun je op eenvoudige wijze in jouw praktijk je klanten adviseren over spierherstel.

    De basis van gezonde voeding voor optimaal herstel komt aan de orde. Ook het belang van het goed functioneren van darm en lever worden toegelicht. De toegevoegde waarde van supplementen en waar je dan op moet letten komt ook aan de orde. Na afloop van deze dag kun je zelf basisadviezen geven aan cliënten en patiënten over revalidatie. Je weet hoe je informatie die de klant geeft over voeding kunt beoordelen. Ook komt het doorverwijzen naar een voedingsdeskundige, diëtist of andere specialist aan de orde.


Docent

Ria van rooijen

Ria van Rooijen

Mijn naam is Ria van Rooijen. Ik ben in eerste instantie opgeleid als fysiotherapeut en ben vervolgens geneeskunde gaan studeren. Hier heb ik voor gekozen omdat ik merkte dat artsen in de jaren 80 vrij weinig van fysiotherapie afwisten. En vanuit interesse voor bewegen en verantwoorde leefwijzen ben ik uiteindelijk gespecialiseerd tot sportarts, waarbij preventie mijn rode draad is. Ik behandel chronische aandoeningen door middel van een gezonde levensstijl. In mijn praktijk maak ik voornamelijk gebruik van primaire, secundaire en tertiaire preventie; het voorkomen dat ziekten ontstaan, het voorkomen van recidive en zorgen dat chronische aandoeningen niet verslechteren.

Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik ook mijn twee kinderen op de wereld gezet. Al snel bleek dat zij beiden een didactisch probleem hadden, ontstaan uit chronische stress vanuit voorouders. Toen mijn oudste zoon 14 jaar was en ik inmiddels jarenlang opzoek was naar de beste hulp heb ik besloten om een opleiding te volgen aan het Autism Treatment Centre in Amerika. Voorheen kon niemand mijn vragen beantwoorden, nu kan ik dat zelf. Aan de hand van deze ervaring ben ik bewuster geworden van de beperkingen van de westerse geneeskunde. Deze principes ben ik vervolgens in mijn werk gaan gebruiken.

Ik heb gewerkt bij de KNVB en ook bij defensie. Daarnaast heb ik de ruiterploeg begeleid tijdens de Olympische Spelen in Beijing op uitnodiging van het NOCNSF en ben ik aangepaste schietsport classifier voor het paralympisch comité. Ook ben ik bondsarts bij de KNSA en geef ik les als reanimatiedocent.

Ik doceer MBK om de samenwerking tussen complementair en regulier te bevorderen, waardoor regulier werkende artsen ook hun palet kunnen verbreden. In mijn werk als sportarts integreer ik fysiotherapie, humane voeding, psychologie en coaching, om mensen te helpen hun eigen zelfhelend vermogen zo goed mogelijk te benutten.

Inhoud lesdag

Op basis van de kennis die is opgedaan tijdens de voorbereiding, wordt aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden nader ingegaan op spier- en peesblessures, belasting en belastbaarheid. Als huiswerk wordt gevraagd de anatomie, fysiologie en pathologie uit de medische basiskennis-opleiding nog eens te herhalen. In deze nascholing gaan we vervolgens verder met verdieping. Op de lesdag wordt dan niet zozeer ingegaan op de verschillende soorten pathologische aandoeningen, maar meer op de manier waarop je bij verschillende pathologie het herstelvermogen kunt bevorderen.

Daarna komt voedingsgerelateerde biochemie aan de orde: wat is er nodig voor het goed laten functioneren van mond-maag-darmstelsel, zenuw- en hormoonstelsel en motorisch stelsel. Aspecten van  botopbouw- en afbraak, spierfunctie, biochemie van darmfunctie, celfunctie en eiwitsynthese komen aan de orde. De toegevoegde waarde van o.a. verschillende supplementen zoals bv. magnesium, calcium, vitamine D en anti-oxidanten wordt uitgelegd.

A.h.v. casuïstiek uit de praktijken van de docenten en de door de studenten aangeleverde casuïstiek, wordt tevens besproken wat een eenvoudige en praktische voedingsanamnese inhoudt en wat de werkgebieden zijn van de huisarts, de (sport)diëtist, de natuurvoeding diëtist, de gewichts- en voedingsconsulent, de voedingsdeskundige, de internist en de maag-darm-leverarts, de sportarts. Wanneer verwijs je door, en naar wie?

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Levensfases en Transitie 
Borstkanker  
Trauma en Stress  
Luister naar het ritme van je hart

Enorm aanbod voor noodzakelijke nascholing

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Gebruik je persoonlijke inloggegevens en ga aan de slag met de studievragen. Zodra je ze allemaal hebt doorlopen, krijg je de antwoorden zien. Zo ben je optimaal voorbereid en kunnen we tijdens de lesdag meteen de diepte in.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studievragen

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

Docent

 Vera van Randwijck

Als orthomoleculair voedingsdeskundige en darmtherapeut ben ik, Ir Vera van Randwijck, verbonden aan het Care for Women centrum in Amersfoort. Mijn achtergrond is Voeding van de mens aan de Universiteit van Wageningen, orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. In mijn praktijk komt een heel divers palet aan mensen, van afvallen tot aankomen, van darmparasieten tot opgeblazen buik, vrouw, man en kind. Mijn focus ligt altijd op het weer in balans brengen van het lichaam waarbij ik een beroep doe op het enorme zelfhelend vermogen van het lichaam. Naast mijn werk als therapeut is mijn passie het overdragen en delen van kennis en geef ik les aan (voedings)professionals over het effect van voeding op de gezondheid en over het effect van voeding op hormonen. 

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Data & locaties
Support study

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 17:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com