Img 27
Location voeding herstel icon

Nascholing over Voeding & Herstel

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!


  • Voeding & Herstel

    Hoe zorg je ervoor dat cliënten en patiënten sneller herstellen van blessures en ziekten? In deze nascholing wordt ingegaan op wat spieren en andere orgaansystemen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De docenten bespreken basisaspecten van belasting, belastbaarheid en herstelvermogen. Zij gaan daarbij in op biochemie van spierblessures en wat nodig is voor herstel daarvan. Hoe kun je op eenvoudige wijze in jouw praktijk je klanten adviseren over spierherstel.

    De basis van gezonde voeding voor optimaal herstel komt aan de orde. Ook het belang van het goed functioneren van darm en lever worden toegelicht. De toegevoegde waarde van supplementen en waar je dan op moet letten komt ook aan de orde. Na afloop van deze dag kun je zelf basisadviezen geven aan cliënten en patiënten over revalidatie. Je weet hoe je informatie die de klant geeft over voeding kunt beoordelen. Ook komt het doorverwijzen naar een voedingsdeskundige, diëtist of andere specialist aan de orde.


Docent

Ria van rooijen 2020

Ria van Rooijen

Als sportarts werk ik integratief en gebruik ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van sport- en leefstijlgeneeskunde, coaching, voeding, training, (fysio)therapie en als EMMETT Advanced Practitioner (informatie over Emmett Techniek: www.emmett-techniek.nl) . In de jaren ’80 ben ik begonnen met fysiotherapie, toen nog met een gedegen massageopleiding. Vanuit mijn interesse voor bewegen, preventie en bevorderen van gezondheid en nieuwsgierigheid naar hoe dat beter zou kunnen, ben ik geneeskunde gaan studeren. Daarna werd ik gevraagd voor de medische specialisatie sportgeneeskunde. Tot de zomer van 2017 heb ik vooral als sportarts gewerkt, en ook bij o.a. KNVB, Defensie, KNSA en in 2008 op uitnodiging van NOC*NSF voor de ruiterploeg bij de Olympische Spelen van Beijing. In al die jaren heb ik vele coassistenten, arts-assistenten, fysiotherapeuten en enkele huisartsen in opleiding begeleid bij hun stages sportgeneeskunde. Nu doe ik nog nationale classificatiekeuringen aangepaste schietsport na een opleiding bij IPC (Internationaal Paralympisch Comité, nu World Shooting Para Sport).  Meer en meer is in de afgelopen jaren het integratieve werk erbij gekomen en heet de praktijk nu EMMETT Centrum Nederland (www.emmett-centrum.nl.

Tijdens mijn geneeskunde studie heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet. Al snel bleek dat beiden een didactisch probleem hadden, ontstaan uit chronische stress en autismespectrum problematiek bij voorouders. Toen mijn oudste zoon 14 jaar was en ik inmiddels vele jaren had gezocht naar de beste hulp heb ik besloten opleidingen te volgen bij het Autism Treatment Centre in Amerika. Voorheen kon niemand mijn vragen beantwoorden, nu kan ik dat grotendeels zelf, met af en toe adviezen van verschillende professionals. Mijn zonen hebben zich intussen veel meer ontwikkeld dan ooit de prognose was. Aan de hand van deze en andere ervaringen ben ik bewuster geworden van de beperkingen van de westerse geneeskunde. Zelf heb ik in de afgelopen ruime 25 jaar meer en andere kennis en vaardigheden ontwikkeld, zoals bv. coachen, leiden van groepen, lesgeven. Waarmee ik auditor IFMS ben geweest, voorzitter van werkgroepen, bestuurslid KNMG, interim bestuurslid van een Iederwijsachtige school, visitator en later ook voorzitter van de visitatiecommissie van de Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Sinds enkele jaren (sinds 2015) deel ik graag mijn kennis als docent bij Con Amore, mede om therapeuten te ondersteunen in hun eigen professionaliseringstraject en om de samenwerking tussen ‘regulier’ en ‘complementair’ te bevorderen waardoor ook regulier werkende (huis)artsen hun palet kunnen verbreden. In mijn werk integreer ik (sport)geneeskunde, fysiotherapie, Emmett techniek en Bowen techniek, humane voeding, psychologie en coaching om mensen hun eigen zelfhelend vermogen zo goed mogelijk te laten benutten.

Inhoud lesdag

Op basis van de kennis die is opgedaan tijdens de voorbereiding, wordt aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden nader ingegaan op spier- en peesblessures, belasting en belastbaarheid. Als huiswerk wordt gevraagd de anatomie, fysiologie en pathologie uit de medische basiskennis-opleiding nog eens te herhalen. In deze nascholing gaan we vervolgens verder met verdieping. Op de lesdag wordt dan niet zozeer ingegaan op de verschillende soorten pathologische aandoeningen, maar meer op de manier waarop je bij verschillende pathologie het herstelvermogen kunt bevorderen.

Daarna komt voedingsgerelateerde biochemie aan de orde: wat is er nodig voor het goed laten functioneren van mond-maag-darmstelsel, zenuw- en hormoonstelsel en motorisch stelsel. Aspecten van  botopbouw- en afbraak, spierfunctie, biochemie van darmfunctie, celfunctie en eiwitsynthese komen aan de orde. De toegevoegde waarde van o.a. verschillende supplementen zoals bv. magnesium, calcium, vitamine D en anti-oxidanten wordt uitgelegd.

A.h.v. casuïstiek uit de praktijken van de docenten en de door de studenten aangeleverde casuïstiek, wordt tevens besproken wat een eenvoudige en praktische voedingsanamnese inhoudt en wat de werkgebieden zijn van de huisarts, de (sport)diëtist, de natuurvoeding diëtist, de gewichts- en voedingsconsulent, de voedingsdeskundige, de internist en de maag-darm-leverarts, de sportarts. Wanneer verwijs je door, en naar wie?

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:
Levensfases en Transitie 
Borstkanker  
Trauma en Stress  
Luister naar het ritme van je hart

Enorm aanbod voor noodzakelijke nascholing

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Gebruik je persoonlijke inloggegevens en ga aan de slag met de studievragen. Zodra je ze allemaal hebt doorlopen, krijg je de antwoorden zien. Zo ben je optimaal voorbereid en kunnen we tijdens de lesdag meteen de diepte in.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studievragen

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

Docent

 Vera van Randwijck

Als orthomoleculair voedingsdeskundige en darmtherapeut ben ik, Ir Vera van Randwijck, verbonden aan het Care for Women centrum in Amersfoort. Mijn achtergrond is Voeding van de mens aan de Universiteit van Wageningen, orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. In mijn praktijk komt een heel divers palet aan mensen, van afvallen tot aankomen, van darmparasieten tot opgeblazen buik, vrouw, man en kind. Mijn focus ligt altijd op het weer in balans brengen van het lichaam waarbij ik een beroep doe op het enorme zelfhelend vermogen van het lichaam. Naast mijn werk als therapeut is mijn passie het overdragen en delen van kennis en geef ik les aan (voedings)professionals over het effect van voeding op de gezondheid en over het effect van voeding op hormonen. 

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com