Ico 19 dark d47b1f05c0f8cf704d2d15d5b1050e7e22b68d460fed55fd9dd354aabff35bbc
Img 27 3c155514af9df9c825efaed94f0d2c831af42ebd94691e61e2e6e979b05d5e2a
Location voeding herstel icon

Nascholing over Voeding & Herstel

Een praktijkgerichte geaccrediteerde nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!


  • Eén lesdag en voorbereiding via thuisstudie

    Deze nascholing duurt van 9 tot 17 uur. Het is belangrijk dat je van tevoren alle vragen in onze online leeromgeving beantwoordt. Zo kom je goed voorbereid naar de les.

  • Verdien studiepunten om je SNRO-accreditatie te behouden

    Na afloop van de lesdag ontvang je een certificaat waarop acht contacturen en extra studiebelastinguren staan vermeld.

Voeding & Herstel

Hoe zorg je ervoor dat cliënten en patiënten sneller herstellen van blessures en ziekten? In deze nascholing wordt ingegaan op wat spieren en andere orgaansystemen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De docenten bespreken basisaspecten van belasting, belastbaarheid en herstelvermogen. Zij gaan daarbij in op biochemie van spierblessures en wat nodig is voor herstel daarvan. Hoe kun je op eenvoudige wijze in jouw praktijk je klanten adviseren over spierherstel.

De basis van gezonde voeding voor optimaal herstel komt aan de orde. Ook het belang van het goed functioneren van darm en lever worden toegelicht. De toegevoegde waarde van supplementen en waar je dan op moet letten komt ook aan de orde. Na afloop van deze dag kun je zelf basisadviezen geven aan cliënten en patiënten over revalidatie. Je weet hoe je informatie die de klant geeft over voeding kunt beoordelen. Ook komt het doorverwijzen naar een voedingsdeskundige, diëtist of andere specialist aan de orde.


Inhoud lesdag

Op basis van de kennis die is opgedaan tijdens de voorbereiding, wordt aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden nader ingegaan op spier- en peesblessures, belasting en belastbaarheid. Als huiswerk wordt gevraagd de anatomie, fysiologie en pathologie uit de medische basiskennis-opleiding nog eens te herhalen. In deze nascholing gaan we vervolgens verder met verdieping. Op de lesdag wordt dan niet zozeer ingegaan op de verschillende soorten pathologische aandoeningen, maar meer op de manier waarop je bij verschillende pathologie het herstelvermogen kunt bevorderen.

Daarna komt voedingsgerelateerde biochemie aan de orde: wat is er nodig voor het goed laten functioneren van mond-maag-darmstelsel, zenuw- en hormoonstelsel en motorisch stelsel. Aspecten van  botopbouw- en afbraak, spierfunctie, biochemie van darmfunctie, celfunctie en eiwitsynthese komen aan de orde. De toegevoegde waarde van o.a. verschillende supplementen zoals bv. magnesium, calcium, vitamine D en anti-oxidanten wordt uitgelegd.

A.h.v. casuïstiek uit de praktijken van de docenten en de door de studenten aangeleverde casuïstiek, wordt tevens besproken wat een eenvoudige en praktische voedingsanamnese inhoudt en wat de werkgebieden zijn van de huisarts, de (sport)diëtist, de natuurvoeding diëtist, de gewichts- en voedingsconsulent, de voedingsdeskundige, de internist en de maag-darm-leverarts, de sportarts. Wanneer verwijs je door, en naar wie?


Is deze nascholing niet helemaal wat je zoekt? 

Klik hier om direct naar de nascholing "Trauma en stress" te gaan.

Klik hier om direct naar de nascholing "Ons zevende zintuig" te gaan. 

Klik hier om meer te weten te komen over de nascholing "Shock!".


Enorm aanbod voor noodzakelijke nascholing

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Gebruik je persoonlijke inloggegevens en ga aan de slag met de studievragen. Zodra je ze allemaal hebt doorlopen, krijg je de antwoorden zien. Zo ben je optimaal voorbereid en kunnen we tijdens de lesdag meteen de diepte in.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studievragen

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen. 

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

Docent

Docent nascholing: Ria van Rooijen

Mijn naam is Ria van Rooijen. Ik ben in eerste instantie opgeleid als fysiotherapeut en ben vervolgens geneeskunde gaan studeren. Hier heb ik voor gekozen omdat ik merkte dat artsen in de jaren 80 vrij weinig van fysiotherapie afwisten. En vanuit interesse voor bewegen en verantwoorde leefwijzen ben ik uiteindelijk gespecialiseerd tot sportarts, waarbij preventie mijn rode draad is. Ik behandel chronische aandoeningen door middel van een gezonde levensstijl. In mijn praktijk maak ik voornamelijk gebruik van primaire, secundaire en tertiaire preventie; het voorkomen dat ziekten ontstaan, het voorkomen van recidive en zorgen dat chronische aandoeningen niet verslechteren.


Klik hier voor meer informatie over de docent

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a 2ebcc5f269068716b5a7fca0fe13221212952f9ecae4f9f0be3de091113de3f2
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Data & locaties
Support study 5a1d7b45541bb5227dc24a6bf5c00df089683af816309515bb074095e6a1f6a1

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 17:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com