Img 27
Mbk icon

MBK PRO-traject na een PSBK PRO-studie

Ben je al in bezit van een psychosociale basiskennis diploma dat voldoet aan de PLATO-eindtermen? Dan kun je bij ons nu extra snel en voordelig je kennis op medisch gebied verdiepen en verbreden. Scroll omlaag voor meer informatie!

 • Minimale examenstress

  Samen met onderwijsexperts hebben we een eigen toetsingsaanpak ontworpen. Geen stressvolle examens, maar beoordelingen op basis van kennistoetsen en casus-presentaties.

 • Ons unieke lesconcept staat garant voor succes

  Door duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken weet je precies waar je aan toe bent en welke stof ertoe doet. Mede hierdoor slaagt 99% van onze studenten.

 • Accreditaties door
 • SNRO MBK
 • CPION

Opbouw lesprogramma

Veel opleidingen gebruiken waardevolle lesdagen om gezamenlijk theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Con Amore pakt het anders aan. Onze lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Zo doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je ze meteen op de juiste manier toepassen.

Thema’s van lesdagen:

 1. Het menselijk lichaam

  Tijdens deze lesdag maak je kennis met het menselijk lichaam. Je leert over anatomie (bouw), fysiologie (werking) en pathologie (ziekteleer). Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de cel en celdeling, over erfelijk materiaal en overervingspatronen, over het afweersysteem, kanker en infectieziekten. Daarnaast staat een inleiding over farmacologie (geneesmiddelenleer) op het programma.

 2. Hart en vaatstelsel

  Deze les staan anatomie, fysiologie en pathologie van het hart en vaatstelsel centraal.  Bij bouw en werking hebben we het over onder andere de grote en kleine bloedsomloop, bloeddruk en de regulering daarvan. In samenhang hiermee worden aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en (dreigende) hartaanval behandeld.

 3. Bloed en ademhaling

  Deze les komen twee orgaanstelsels aan bod. In het eerste deel bespreken we  onder andere de functie en samenstelling van het bloed, de verschillende bloedgroepen en ziektebeelden zoals vormen van bloedarmoede en stollingsstoornissen Tijdens het tweede deel wordt het ademhalingsstelsel behandeld: bouw en werking van van longen en luchtwegen in samenhang met ziektebeelden als astma, COPD en longkanker.

 4. Spijsvertering

  In deze les volgen we de weg die voedingsstoffen in het lichaam afleggen. Onderweg komt een groot aantal ziektebeelden zoals reflux, maagzweer, ziekte van Crohn, coeliakie en hepatitis aan bod.

 5. Urogenitaalstelsel

  Deze les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de bouw en werking van het urinewegstelsel met een aantal veel voorkomende aandoeningen zoals blaasontsteking en nierstenen. Het tweede deel behandelt de voortplantingsorganen. De normale zwangerschap en de overgang komen aan bod en ziektebeelden, zoals vleesbomen, endometriose en prostaatklachten worden besproken.

 6. Zenuwstelsel en zintuigen

  De les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de bouw en werking van het zenuwstelsel, het andere regelsysteem van het menselijk lichaam. We bespreken ook de bouw van een zenuwcel, prikkelgeleiding en aandacht voor de indeling in centraal en perifeer zenuwstelsel en in motorisch (animaal) en autonoom (vegetatief) zenuwstelsel.Voorbeelden van neurologische aandoeningen die behandeld worden zijn epilepsie, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. In het tweede deel van de les komen de zintuigen en een aantal bijbehorende aandoeningen aan bod.

 7. Hormonaal systeem en kinderen

  Deze les bestaat uit twee delen. Het grootste deel van de les wordt besteed aan het hormoonstelsel, een van de twee regelsystemen van het menselijk lichaam. We bespreken de verschillende hormoonklieren en de bijbehorende hormonen met hun functie in het lichaam. In samenhang daarmee komt een groot aantal ziektebeelden aan bod die over het algemeen samenhangen met een overschot of tekort van een bepaald hormoon, zoals syndroom en ziekte van Cushing en hypo- en hyperthyreoïdie. Daarnaast staan we stil bij de glucosestofwisseling en suikerziekte.

  Het laatste deel van de les gaat over normale groei en ontwikkeling van kinderen. Hierbij komt ook een aantal kinderziektes aan bod. Dit zijn vooral ziektes die niet aan bod komen (of zijn gekomen) bij de lesdag over het betreffende orgaanstelsel.

 8. Bewegingsapparaat en huid

  Deze les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we het bewegingsapparaat (motorisch stelsel). Hierbij komen zaken als de bouw en werking van spieren, botten en gewrichten aan bod, met ziektebeelden als jicht en osteomyelitis. Tijdens het tweede deel nemen we de huid onder de loep. We behandelen de verschillende lagen en functies van de huid en een aantal ziektebeelden waaronder eczeem en verschillende vormen van huidkanker.

 9. Alarmsymptomen MBK

  Deze les vormt de afsluiting van de cursus. De belangrijkste onderwerpen uit alle voorgaande lessen worden herhaald. De toets is 2x keer zo lang als die van de andere lesdagen (20 multiple choice-vragen) en het cijfer telt voor 40% mee in de berekening van je eindcijfer. Na een korte terugblik op de hele cursus wordt de lesdag (en daarmee de cursus) feestelijk afgesloten.

Gemiddeld tien uur thuisstudie per week

Je studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Toetsing verspreid over het hele jaar

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.


Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.


Het programma van toetsing bij Con Amore bestaat uit 4 onderdelen:


 • Open boek toetsing (formatief*)

 • Beoordeling casuspresentaties ((n.)a.v.v.**)

 • Kennistoetsen (summatief***)

 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer,**(niet) aan voorwaarden voldaan,***beoordeling met cijfer

Brede visie op de medische wereld

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Pathologie
  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937

 • Anatomie en fysiologie van de mens
  Grégoire, L., Straaten-Huygen, A. Van., Trompert, R., (2011, 4e druk) Utrecht/Zutphen: ThiemeMeulenhof ISBN: 9789006925630


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boeken verkoop Facebook (https://bit.ly/2TZf4SC

Online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Thuisstudie is een erg belangrijk onderdeel van onze opleiding. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. In de maand voor elke praktijkles werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Op ieder moment starten

Je kunt je op ieder moment inschrijven voor de opleiding. Waar en wanneer je de opleiding kunt volgen ligt aan de beschikbaarheid en het moment van inschrijven. Indien je naar  Data & locaties gaat zie je per stad welke groepen er nog moeten beginnen. Hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans dat er nog plek is op een locatie bij jou in de buurt. Staat er niks voor je tussen, neem dan even contact met ons op. We kunnen altijd samen kijken voor een zij-instroom of maatwerk-traject. Na inschrijving heb je meteen toegang tot de online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Hoe eerder je start, hoe lager de studiebelasting per week.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren artsen en medisch specialisten
 • Studiebelasting 40 ECTS, 1.135 SBU
 • Uniek studieconcept met een gemiddeld slagingspercentage van 99%
 • Waardevolle verrijking van reguliere medische kennis met complementaire benadering van ziekten
 • Erkend door zorgverzekeraars. Inschrijving in het abituriëntenregister van CPION / SNRO
 • Studeren in eigen tempo, vooruitwerken is mogelijk
€ 1.620,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com