Img 27
Location mbk vervolg icoon

MBK PRO-traject na een PSBK PRO-studie

Ben je al in bezit van een psychosociale basiskennis diploma dat voldoet aan de PLATO-eindtermen? Dan kun je bij ons nu extra snel en voordelig je kennis op medisch gebied verdiepen en verbreden. Scroll omlaag voor meer informatie!

 • Minimale examenstress

  Samen met onderwijsexperts hebben we een eigen toetsingsaanpak ontworpen. Geen stressvolle examens, maar beoordelingen op basis van kennistoetsen en casus-presentaties.

 • Ons unieke lesconcept staat garant voor succes

  Door duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken weet je precies waar je aan toe bent en welke stof ertoe doet. Mede hierdoor slaagt 99% van onze studenten.

 • Accreditaties door
 • SNRO MBK
 • CPION

Opbouw lesprogramma

Veel opleidingen gebruiken waardevolle lesdagen om gezamenlijk theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Con Amore pakt het anders aan. Onze lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Zo doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je ze meteen op de juiste manier toepassen.

Thema’s van lesdagen:

 1. Hart en vaatstelsel

  De leerdoelen van de les bestaan uit het vergaren van kennis van het hart en vaatstelsel met betrekking tot de anatomie, fysiologie en pathologie. Met betrekking tot de anatomie en fysiologie worden onder andere de kleine en grote bloedsomloop, de bloeddruk en regulering daarvan besproken. Daarnaast worden verschillende ziektebeelden (pathologie) van het hart en vaatstelsel besproken; hier komen onder andere arterioclerose (dreigend ) hartinfarct, hartfalen, hartritmestoornissen, trombose en embolie, varices en oedeem besproken.

 2. Bloed en ademhaling

  De leerdoelen van deze les zijn opgesplitst in 2 thema’s. In het eerste deel wordt kennis van het bloed besproken. Hier worden onder ander de functie en samenstelling van het bloed, de verschillende bloedgroepen en verschillende ziektebeelden zoals vormen van anemie, leukemie en stollingsstoornissen besproken. De rode vlaggen die bij dit thema horen zijn onder andere ernstige bleekheid, spontane bloedingen en bloeduitstortingen.

  In het tweede deel wordt kennis van het ademhalingsstelsel vergaard. Naast de anatomie en fysiologie worden verschillende ziektebeelden (pathologie) zoals astma, bronchitis, COPD en longkanker besproken. Ook bij dit thema worden de rode vlaggen als acute dyspneu, onverklaarde heesheid en een pijnlijke ademhaling besproken.

 3. Spijsvertering

  De leerdoelen van de les bestaan uit kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het spijsverteringsstelsel. Er komen veel ziektebeelden zoals reflux, maagzweer en bloeding, colitis ulcerosa, Crohn, coeliakie en hepatitisbesproken. Ook komen rode vlaggen als rood bloed bij de ontlasting, melena, onverklaarbaar gewichtsverlies en dysfagie aan bod.

 4. Urineweg- en genitaalstelsel

  Onder de leerdoelen van deze les vallen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het urineweg en genitaalstelsel (urogenitaalstelsel). Hier worden onder andere de ziektebeelden glomerulonefritis, urethritis, myomen, nierstenen en PCOS besproken. Bij de rode vlaggen worden onder andere alarmsymptomen als hematurie, postmenopauzaal bloedverlies en pijn in de onderbuik bij vrouwen besproken.

 5. Hormonaal systeem en kinderen

  Deze les bestaat weer uit 2 delen. In het eerste deel worden de anatomie, fysiologie en pathologie van het hormoonstelsel (endocriene systeem) besproken. Anatomische onderdelen van dit systeem zijn onder andere de gonaden, bijnieren, hypofyse, schildklier en het pancreas. Ziektebeelden die hierbij horen zijn onder andere diabetes mellitus, hyper- en hypothyreoidie, het syndroom van Cushing en Addison. Rode vlaggen zijn onverklaarbaar veel dorst hebbenen onverklaarbaar veel plassen.

  In het tweede deel van de les is er aandacht voor de pediatrie. Hier worden ziektebeelden zoals meningitis, leukemie en ook aangeboren afwijkingen zoals congenitale hartafwijkingen en heupdysplasie besproken. Rode vlaggen van dit onderwerp zijn braken en diarree bij jonge zuigelingen, loopproblemen bij kinderen 

 6. Zenuwstelsel, oog en oor

  Ook deze les bestaat uit 2 delen. In het eerste deel worden de anatomie en fysiologie van het zenuwstelsel met daarin onder andere de bouw en functie van de hersenen en prikkelgeleiding in de zenuwen. Ook worden neurologische ziektebeeld als epilepsie, ziekte van Parkinson en multipele sclerose besproken. Rode vlaggen die bij dit onderwerp horen zijn onder andere een pijnlijke stijve rode nek met koorts, tastverlies en afasie.

  In het tweede deel van deze les komen verschillende zintuigen van het oog en oorgebied aan bod met de bijbehorende aandoeningen. Ook hier komen rode vlaggen zoals acute visusstoornis en pijn in en rond om het oog aan bod.

 7. Bewegingsapparaat en huid

  De leerdoelen van de les bestaan uit kennis van zowel het motorische stelsel als kennis van de huid de huid en de daarbij horende ziektebeelden. In het eerste deel wordt de anatomie van het motorische stelsel met daarbij behorende ziektebeelden zoals spieraandoeningen, botaandoeningen, osteomyelitis en jicht besproken.

  In het tweede deel van de les worden naast de opbouw van de huid verschillende ziektebeelden van huid zoals eczeem, het melanoom en basaalcelcarcinoom besproken. Een belanrgijke rode vlag van dit onderwerp is de snel veranderende moedervlek.

 8. Alarmsymptomen

  Tijdens deze afsluitende les worden de belangrijkste onderwerpen uit de voorgaande lessen nogmaals behandeld.

Gemiddeld tien uur thuisstudie per week

Je studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Toetsing verspreid over het hele jaar

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.


Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.


Het programma van toetsing bij Con Amore bestaat uit 4 onderdelen:


 • Open boek toetsing (formatief*)

 • Beoordeling casuspresentaties ((n.)a.v.v.**)

 • Kennistoetsen (summatief***)

 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer,**(niet) aan voorwaarden voldaan,***beoordeling met cijfer

Brede visie op de medische wereld

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken:


 • Zelman e.a. (2015, 7e herziende druk), Pathologie, Amsterdam: Pearson - ISBN13: 9789043028721

 • Grégoire, L., Straaten-Huygen, A. Van., Trompert, R., (2011, 3e of 4e druk) Anatomie en fysiologie van de mens, Utrecht/Zutphen: ThiemeMeulenhof
  ISBN13 3e druk:9789006950953
  ISBN13 4e druk:9789006925630

 • Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2013, 7e druk) Psychologie, een inleiding, Amsterdam: Pearson
  ISBN13: 9789043021678

 • Van der Does, W., (2013, 13de geheel herziene druk) Zo ben ik nu eenmaal, Scriptum Pschychologie
  ISBN13: 9789055942619

Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Marktplaats of Bol.com.

Online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Thuisstudie is een erg belangrijk onderdeel van onze opleiding. Daarom hebben we er een uniek en effectief studieconcept voor ontworpen. In de maand voor elke praktijkles werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Als het nodig is, sturen we je huiswerkherinneringen. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Op ieder moment starten

Je kunt je op ieder moment inschrijven voor de opleiding. Waar en wanneer je de opleiding kunt volgen ligt aan de beschikbaarheid en het moment van inschrijven. Indien je naar  Data & locaties gaat zie je per stad welke groepen er nog moeten beginnen. Hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans dat er nog plek is op een locatie bij jou in de buurt. Staat er niks voor je tussen, neem dan even contact met ons op. We kunnen altijd samen kijken voor een zij-instroom of maatwerk-traject. Na inschrijving heb je meteen toegang tot de online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Hoe eerder je start, hoe lager de studiebelasting per week.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren artsen en medisch specialisten
 • Studiebelasting 40 ECTS, 1.135 SBU
 • Uniek studieconcept met een gemiddeld slagingspercentage van 99%
 • Waardevolle verrijking van reguliere medische kennis met complementaire benadering van ziekten
 • Erkend door zorgverzekeraars. Inschrijving in het abituriëntenregister van CPION / SNRO
 • Studeren in eigen tempo, vooruitwerken is mogelijk
€ 1.495,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com