Img 27
Location taal

Nascholing over de magie van taal

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!

 • De magie van taal
  Welk effect heeft jouw taal op je cliënten en hoe kun je de positieve invloed daarvan verder vergroten?

  Met onze woorden roepen we innerlijke werelden op en veranderen we innerlijke landschappen. Hoe kun je, door de woorden en zinnen die je kiest, bewustzijnsverruiming teweeg brengen en nieuwe mogelijkheden en hulpbronnen in zicht laten komen?


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Onder de knop ‘data & locaties’ kun je zien waar deze nascholing klassikaal gegeven wordt. Wil je de nascholing online volgen? Klik dan op 'data & locaties' en kies vervolgens als locatie 'online'. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar. Wil je een overzicht van alle nascholingen en locaties waar ze gegeven worden? Klik dan hier.


  Corona Proof 
  Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.


  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Susanne pistoor 2020

Susanne Pistoor

Mijn naam is Susanne Pistoor. Ik ben werkzaam als trainer en coach. Aan de UvA heb ik Psychologie gestudeerd en de master klinische neuropsychologie gekozen. Hiervoor ben ik opgeleid tot NLP-trainer en de afgelopen 15 jaar heb ik me op allerlei manieren verdiept in de mens, geest, lichaam, ziel en onze verbinding met het universum.

Geboren in Hoorn, getogen in Zwaag. Ik woon inmiddels alweer zo’n 12 jaar in Amsterdam. Ook heb ik Paramaribo een tijd mijn woonplaats mogen noemen. Sinds mijn 18de werk ik als zelfstandige. Momenteel als psycholoog in de tweede lijn, als coach met mensen die met een grote verscheidenheid aan hulpvragen komen en als trainer met kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast ben ik verbonden aan de VUMC alwaar ik communicatie lessen verzorg voor artsen in opleiding. Ik deel inzichten en tools via mijn blog op www.susannepistoor.com.

Voor mij is het essentieel om onze plek in het grote geheel mee te nemen in het werk dat we doen. In de PSBK lessen wil ik met elkaar een veld creëren waarin we met elkaar leren, experimenteren en groeien terwijl we er plezier in hebben..

Inhoud lesdag 

Aan de hand van praktische oefeningen krijg je inzicht in de diepgaande werking van taal en leer je taalpatronen in te zetten om het effect van jouw therapie te vergroten. Zowel voor therapeuten die gespreksvoering doen als therapeuten die op een andere laag werken.

'Welke vraag kan ik stellen met daarin opgenomen een helende vooronderstelling welke, als de cliënt de vooronderstelling aan neemt, de grootste verandering zal teweeg brengen?’ 

Is het onderstaande herkenbaar? 

- je zegt dit en je cliënt hoort dat?
- je hoort soms hoe je cliënt zichzelf ‘vast’ zet, en je wil haar weer in beweging brengen?
- je cliënt lijkt geen toegang te hebben tot zijn hulpbronnen
- je cliënt legt de focus zo veel op het probleem, dat er niets anders meer lijkt te zijn
- je cliënt praat vooral negatief en het lukt niet om dat om te buigen
- je wil simpele handvatten om mensen meer te motiveren
- je komt weerstand tegen en wil daar anders op reageren
- je wil meer positieve invloed uit oefenen op je cliënten zodat zij gemakkelijker hun doelen behalen

Dit is een dag waarin je je meer ontdekt over de werking en het effect van taal, maar waarin je vooral praktisch aan de slag gaat. Zodat jij jouw taalgebruik nog effectiever kunt inzetten in jouw praktijk. Tijdens de lesdag wordt theorie afgewisseld met zelf ervaren en oefenen. Je zult oefeningen doen in tweetallen en in kleine groepjes. De stof komt uit taalpsychologie, NLP en hypnose en mijn jarenlange ervaring met het werken met groepen en individuele cliënten. Je zult aan het eind van de dag meer inzicht hebben in taal en zin hebben om jouw taal nog bewuster in te zetten voor positieve invloed. En dat kun je ook direct doen door de concrete handvatten én omdat je snapt hóe taal werkt.

Onderwerpen in de lesdag:

- Taalpsychologie
- Zelf het effect van taal voelen
- Basis communicatie
- Oppervlakte- en dieptestructuur
- Hoe wij ons wereldmodel creëren
- ‘Harde’ versus ‘zachte’ taal
- Kleine woorden, groot effect
- Wat er niet gezegd wordt is net zo belangrijk als wat er wel gezegd wordt
- Meer mogelijkheden en ruimte opzoeken

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:   

- Hoogsensitiviteit
- Het tweede brein - de darmen
Stress & burn-out
Leven vanuit je hart

Enorm aanbod voor noodzakelijke nascholing

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Gebruik je persoonlijke inloggegevens en ga aan de slag met de studievragen. Zodra je ze allemaal hebt doorlopen, krijg je de antwoorden zien. Zo ben je optimaal voorbereid en kunnen we tijdens de lesdag meteen de diepte in.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studievragen

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen.

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com