Img 27
Logotransitiesnieuw03

Nascholing over Transities 

Een praktijkgerichte nascholing (geschikt voor (oud)studenten MBK én PSBK), waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Ontdek nu de kwaliteit en het plezier van studeren bij Con Amore!


 • Transities
  In ons leven doorlopen we allemaal op een unieke manier dezelfde levensfases en transities: van kind naar puber, jongvolwassene, volwassene, senior en naar oudere. Iedereen doorloopt deze fases op zijn/haar eigen wijze en elke fase is een uitnodiging om te groeien, je potentie te ontdekken en de nieuwe inzichten van iedere fase te integreren. 


  De overgangen, ofwel transities, van de ene levensfase naar de andere zijn vaak uitdagend en niet altijd makkelijk. In deze transities van betekenisvolle verandering onderzoeken wij of we nog achter onze waarden staan en of we tevreden zijn met het leven dat we nu leven. Maar wat als deze overgangen niet zo soepel verlopen? 

  In deze nascholing komen de uitdagingen en mogelijke moeilijkheden aan bod, die elke levensfase en transitie met zich meebrengt. We staan stil bij hoe we deze verschillende fases en de verschillende stappen van deze Transities kunnen herkennen. En welke praktische handvatten we als therapeuten nodig hebben om anderen bij deze transities succesvol te kunnen steunen en met wijsheid kunnen begeleiden.


  Les op locatie of online 
  Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. Ben je benieuwd naar ons beleid wat betreft Corona? Klik hier voor onze laatste update. 

  Scroll naar beneden voor meer informatie...

Docent

Gerhard bo ckler 2020

Gerhard Böckler

Mijn naam is Gerhard Böckler, ik ben geboren in Duitsland waar ik in 1983 ben afgestudeerd in de studie Medicijnen aan de Universiteit van Marburg. Na mijn diplomering heb ik diverse jaren als vervangend arts en huisarts gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het steunen van genezing te ontdekken, en mijn behoefte om met vrienden en collega’s te leven, was mijn hoofdmotivatie om naar Nederland te verhuizen. Alwaar ik directeur werd van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier westerse geneeskunde, oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Dit leren en integreren van diverse benaderingen duurde voort in mijn leven en werd voor mij ‘holistisch’ toen ik mij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is, en helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien en die relatie gestoeld is op acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde.

Mijn behoefte om wat ik gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht mij als docent naar diverse plekken zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie, Holos, het Nogg, en in diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was ik werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem en heb sedert jaren een counseling praktijk in Amsterdam.

Sedert 2012 biedt ik een Post HBO Holistisch Coaching aan. Met veel plezier ben ik daarnaast sedert september 2015 deel van het team van Con Amore. Zij zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een prachtige en uitdagende leeromgeving te creëren.

Inhoud lesdag

Soms lijkt het dan alsof de prikkel tot verandering van buiten komt. De geboorte van een kind, verandering van school, ontslag of verandering van werk, trouwen of scheiden, het overlijden van een ouder of een ernstig ongeluk zijn allemaal voorbeelden hiervan. Vervolgens maakt onze behoefte tot verandering en onze wens te groeien zich soms kenbaar door meer chronisch, functioneel en psychosomatisch ongemak of door fysieke en/of psychologische klachten en symptomen. Moeheid, geen energie, chronische pijn, depressie, burn-out, om er maar een paar te benoemen.

Hoe kan je iemand in zo’n situatie het beste helpen? Kennis over de verschillende levensfases en transities en handvatten voor het begeleiden van cliënten door de levensfases en transitie kan erg nuttig. Hier gaat deze nascholing ‘Transities’ over.

Deze transities volgen een bepaalde structuur en worden gekenmerkt door specifieke fases: 

- Symptoom: leer dit te zien als 'veranderingsprikkel' 
- Weerstand: herken het conflict en begin het interne dialoog
- Loslaten: leer je verbinden met stilte in het hier en nu
- Leegte: leer het te zien als een ruimte van nieuwe mogelijkheden
- Gevoelens in conflict: omarm al je gevoelens en herken inherente behoeftes
- Waarde bevestiging: wat zijn op dit moment je belangrijkste waarden en prioriteiten
- Nieuwe visie: waar wil ik naar toe?
- Experimentele fase: hoe kom ik in actie….
- Manifestatie: het beleven van de nieuwe balans

In deze nascholing komen de uitdagingen en mogelijke moeilijkheden aan bod, die elke levensfase en transitie met zich meebrengt. We staan stil bij hoe we deze verschillende fases en de verschillende stappen van deze Transities kunnen herkennen. En welke praktische handvatten we als therapeuten nodig hebben om anderen bij deze transities succesvol te kunnen steunen en met wijsheid kunnen begeleiden.

LET OP!! Deze nascholing heette voorheen 'Symptoom of Veranderingsprikkel?'

Heb je deze nascholing al gevolgd of ben je opzoek naar iets anders? Wij bieden o.a. ook de volgende nascholingen aan:  

Stress & burn-out  
Leven vanuit je hart

Blijf up-to-date en behoud je vergoeding

Het up-to-date blijven van de laatste kennis is voor zorgprofessionals een must! Jaarlijkse na- en/of bijscholing is inmiddels ook verplicht voor complementair therapeuten die vergoed willen worden door verzekeraars. Wij zien nascholing echter liever niet als verplichting maar als een leerzame dag vol waardevolle inzichten en een moment voor (her)ontmoeting met therapeuten/kennissen/vrienden. Verrijk je kennis en blijf up-to-date middels onze interessante nascholingen.

Brede visie op geneeskunde

Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij onze opleidingen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medecursisten uit diverse disciplines.

Studieboeken

Aanbevolen literatuur:

Het internet, eigen literatuur en persoonlijke ervaring.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden krijg je toegang tot de online leeromgeving met de studievragen.

Thuisstudie is een belangrijk onderdeel van ons studieconcept. Daarom hebben we er een uniek en effectief systeem voor ontworpen. Thuis werk je in je eigen tempo aan speciaal geselecteerde studievragen. Daarbij worden je antwoorden en voortgang automatisch bijgehouden in je persoonlijke online leeromgeving. Zo verschijn je altijd goed voorbereid in de les.

In onze online leeromgeving maak je studievragen ter voorbereiding op de lesdag.

Img03a
€ 160,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Data & locaties
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com