Img 27
Mbklight icon

Spijker zelf je medische basiskennis bij

Heb je een bijzondere interesse in het menselijk lichaam of wil je weten of MBK Pro iets voor jou is? Schrijf je dan in voor MBK Light: de uitdagende thuisstudie van Con Amore.

 • Leer in je eigen tempo meer over het menselijk lichaam
  Je hoeft geen zorgprofessional te zijn om aan deze interessante thuisstudie mee te doen. We bieden je de juiste tools om het online lesmateriaal in je eigen tempo te doorlopen en snel meer te leren over het menselijk lichaam.

 • Geen accreditatie, wél korting op de MBK-Pro
  Als je merkt dat je de smaak te pakken hebt en graag een officieel geaccrediteerd diploma wilt behalen, dan kun je naadloos doorstromen naar het Pro-traject van de opleiding medische basiskennis. Kies je ervoor om door te stromen, dan zetten we het volledige aankoopbedrag voor MBK Light om in een korting op je MBK-Pro.

Investeer in je ontwikkeling met thuisstudie

Bij onze MBK Light-opleiding draait alles om thuisstudie. We hebben een boeiend lespakket samengesteld waarmee je in je eigen tempo meer leert over het menselijk lichaam. Toets jezelf door de vele vragen te beantwoorden in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Vanaf je computer of tablet heb je altijd en overal toegang tot de oefenstof. Je voortgang wordt automatisch bijgehouden in je persoonlijke online omgeving. Zodra je een onderdeel hebt afgerond, zie je direct de antwoorden op de vragen. Zo bouw je meteen een handig digitaal naslagwerk op.

Thema’s van lesdagen:

 1. Basisbegrippen

  Deze les bestaat uit veel algemene basiskennis. Je leert onder andere over het verschil tussen een infectie en een ontsteking, diagnostiek, de wetten in de gezondheidszorg en farmacologie. 

 2. Het afweersysteem

  De tweede les bestaat uit algemene en medische basiskennis. Een aantal van de onderwerpen die aan bod komen, zijn: Anatomie, fysiologie & pathologie, afweer en lymfestelsel, infecties, kanker en geïntegreerde geneeskunde.

 3. Hart en vaatstelsel

  omschrijving volgt spoedig

 4. Bloed en ademhaling

  omschrijving volgt spoedig

 5. Spijsvertering

  omschrijving volgt spoedig

 6. Urineweg- en genitaalstelsel

  omschrijving volgt spoedig

 7. Hormonaal systeem en kinderen

  omschrijving volgt spoedig

 8. Zenuwstelsel, oog en oor

  omschrijving volgt spoedig

 9. Bewegingsapparaat en huid

  omschrijving volgt spoedig

 10. Psychologie


  Tijdens deze eerste psychosociale lesdag maak je kennis met een aantal basiselementen van de psychologie. Er wordt aandacht besteed aan verschillende psychologische perspectieven en theorieën, ontwikkelingspsychologie en een aantal theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, de cognitieve ontwikkeling volgens Piaget en de fasen van Erikson), persoonlijkheid en conditionering. Tot slot worden een aantal basis gespreksvaardigheden besproken en geoefend.


 11. Psychopathologie

  Tijdens deze tweede psychosociale lesdag leer je meer over de psychopathologie. Je leert over verschillende stoornissen (zoals schizofrenie, angst- en stemmingsstoornissen persoonlijkheidsstoornissen en neurobiologische ontwikkelingsstoornissen) en over psychotherapie en farmacologie. 

 12. Alarmsymptomen

  Rode vlaggen en Alarmsymptomen

Studeren op je eigen tempo.

Bij de MBK Light kun je zelf bepalen wanneer je studeert. Heb je even een uurtje beschikbaar? Dan log je in op je eigen omgeving waar je vragen kunt maken wanneer je maar wilt en hoe lang je wilt. Erg makkelijk dus!

Online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag

Met de MBK-Light kun je op ieder moment starten. Na inschrijving krijg je meteen toegang tot onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met de thuisstudie. Vervolgens studeer je op eigen tempo en loop je gemakkelijk door de thuisstudie heen.


Bespaar op je lesboeken

Het lesmateriaal kun je met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Nieuw kost het pakket ongeveer € 250,-. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Marktplaats, Facebook of Bol.com.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen
 • Unieke online leeromgeving met zo’n 1.500 vragen
 • Uitdagend en effectief studieconcept
 • Studeren in je eigen tempo
€ 395,-

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Inschrijven
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com