Img 27
Mbk icon

Medische Basiskennis Thuisstudie

Heb je een bijzondere interesse in het menselijk lichaam of wil je weten of de volledige opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de Medische Basiskennis Thuisstudie van Con Amore.


 • De thuisstudie Medische Basiskennis (MBK) leert je hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt, hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. De thuisstudie bestaat uit anatomie, fysiologie, pathologie en een klein deel psychosociale basiskennis.

  Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving met 1500+ open studievragen. Deze vragen beantwoord je aan de hand van onze syllabus en aanbevolen literatuur. Je volgt dus geen les en je doet geen examen. Je hoeft geen zorgprofessional te zijn of een specifieke vooropleiding te hebben om mee te doen. 


  50% korting
  Deze thuisstudie kost normaal €395, maar tijdens deze moeilijke periode bieden we je 50% korting. Voor €197,50 kun jij thuis al starten met studeren. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om door te stromen in de geaccrediteerde Medische Basiskennis Pro opleiding met klassikale lesdagen. Mocht je deze stap maken, dan zetten we het volledige aankoopbedrag voor de MBK Thuisstudie om in een korting op je MBK-Pro. 

Investeer in je ontwikkeling met thuisstudie

We hebben een boeiend lespakket samengesteld waarmee je in je eigen tempo meer leert over het menselijk lichaam. Toets jezelf door de vele vragen te beantwoorden in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Vanaf je computer of tablet heb je altijd en overal toegang tot de oefenstof. Je voortgang wordt automatisch bijgehouden in je persoonlijke online omgeving. Zodra je een onderdeel hebt afgerond, zie je direct de antwoorden op de vragen. Zo bouw je meteen een handig digitaal naslagwerk op.

Thema’s van lesdagen:

 1. Nederlandse Gezondheidszorg

  Tijdens deze lesdag maak je kennis met de Nederlandse gezondheidszorg. Onderwerpen die op het programma staan, zijn onder andere:

  * de organisatie van de gezondheidszorg in Nederland
  * samenwerking tussen reguliere en complementaire zorg
  * het diagnostische proces in de reguliere gezondheidszorg 
  * gespreksvaardigheden en therapeutische houding* grenzen van je eigen vakgebied
  * medisch ethische kwesties.
  * informatievaardigheden
  * integratieve geneeskunde
  * SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

 2. Het menselijk lichaam

  Tijdens deze lesdag maak je kennis met het menselijk lichaam. Je leert over anatomie (bouw), fysiologie (werking) en pathologie (ziekteleer). Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de cel en celdeling, over erfelijk materiaal en overervingspatronen, over het afweersysteem, kanker en infectieziekten. Daarnaast staat een inleiding over farmacologie (geneesmiddelenleer) op het programma.

 3. Hart en vaatstelsel

  Deze les staan anatomie, fysiologie en pathologie van het hart en vaatstelsel centraal.  Bij bouw en werking hebben we het over onder andere de grote en kleine bloedsomloop, bloeddruk en de regulering daarvan. In samenhang hiermee worden aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en (dreigende) hartaanval behandeld.

 4. Bloed en ademhaling

  Deze les komen twee orgaanstelsels aan bod. In het eerste deel bespreken we  onder andere de functie en samenstelling van het bloed, de verschillende bloedgroepen en ziektebeelden zoals vormen van bloedarmoede en stollingsstoornissen Tijdens het tweede deel wordt het ademhalingsstelsel behandeld: bouw en werking van van longen en luchtwegen in samenhang met ziektebeelden als astma, COPD en longkanker.

 5. Spijsvertering

  In deze les volgen we de weg die voedingsstoffen in het lichaam afleggen. Onderweg komt een groot aantal ziektebeelden zoals reflux, maagzweer, ziekte van Crohn, coeliakie en hepatitis aan bod.

 6. Urogenitaalstelsel

  Deze les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de bouw en werking van het urinewegstelsel met een aantal veel voorkomende aandoeningen zoals blaasontsteking en nierstenen. Het tweede deel behandelt de voortplantingsorganen. De normale zwangerschap en de overgang komen aan bod en ziektebeelden, zoals vleesbomen, endometriose en prostaatklachten worden besproken.

 7. Zenuwstelsel en zintuigen

  De les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de bouw en werking van het zenuwstelsel, het andere regelsysteem van het menselijk lichaam. We bespreken ook de bouw van een zenuwcel, prikkelgeleiding en aandacht voor de indeling in centraal en perifeer zenuwstelsel en in motorisch (animaal) en autonoom (vegetatief) zenuwstelsel.Voorbeelden van neurologische aandoeningen die behandeld worden zijn epilepsie, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. In het tweede deel van de les komen de zintuigen en een aantal bijbehorende aandoeningen aan bod.

 8. Hormonaal systeem en kinderen

  Deze les bestaat uit twee delen. Het grootste deel van de les wordt besteed aan het hormoonstelsel, een van de twee regelsystemen van het menselijk lichaam. We bespreken de verschillende hormoonklieren en de bijbehorende hormonen met hun functie in het lichaam. In samenhang daarmee komt een groot aantal ziektebeelden aan bod die over het algemeen samenhangen met een overschot of tekort van een bepaald hormoon, zoals syndroom en ziekte van Cushing en hypo- en hyperthyreoïdie. Daarnaast staan we stil bij de glucosestofwisseling en suikerziekte.


  Het laatste deel van de les gaat over normale groei en ontwikkeling van kinderen. Hierbij komt ook een aantal kinderziektes aan bod. Dit zijn vooral ziektes die niet aan bod komen (of zijn gekomen) bij de lesdag over het betreffende orgaanstelsel.

 9. Bewegingsapparaat en huid

  Deze les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we het bewegingsapparaat (motorisch stelsel). Hierbij komen zaken als de bouw en werking van spieren, botten en gewrichten aan bod, met ziektebeelden als jicht en osteomyelitis. Tijdens het tweede deel nemen we de huid onder de loep. We behandelen de verschillende lagen en functies van de huid en een aantal ziektebeelden waaronder eczeem en verschillende vormen van huidkanker.

 10. Psychosociaal I


  Tijdens deze lesdag maak je kennis met een aantal basiselementen van de psychologie. Er wordt aandacht besteed aan het emotionele brein, verschillende psychologische perspectieven en theorieën, ontwikkelingspsychologie en een aantal theorieën hieromtrent (denk aan: hechtingsstijl, de cognitieve ontwikkeling volgens Piaget en de fasen van Erikson), persoonlijkheid, leertheorieën en conditionering.
 11. Psychosociaal II

  Tijdens deze lesdag leer je meer over de psychopathologie. Je maakt kennis met de meest voorkomende stoornissen (zoals schizofrenie, angst- en stemmingsstoornissen persoonlijkheidsstoornissen en neurobiologische ontwikkelingsstoornissen) en over psychotherapie en farmacologie. Verder komt het classificatiesysteem van de DSM-5 aan bod.

Studeren op je eigen tempo.

Bij de MBK Thuisstudie kun je zelf bepalen wanneer je studeert. Heb je even een uurtje beschikbaar? Dan log je in op je eigen omgeving waar je vragen kunt maken wanneer je maar wilt en hoe lang je wilt. Erg makkelijk dus!

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken: • Pathologie
  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937

 • Anatomie en fysiologie van de mens
  Grégoire, L., Straaten-Huygen, A. Van., Trompert, R., (2014, 4e druk) Utrecht/Zutphen: ThiemeMeulenhof ISBN: 9789006925630Psychologie, een inleiding

 • Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson. ISBN: 9789043034593

 • (niet verplicht)
  Zo ben ik nu eenmaal Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk) Scriptum Psychologie ISBN: 9789055942619


Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op onze boeken verkoop Facebook (https://bit.ly/2TZf4SC

Online leeromgeving maakt thuisstudie makkelijker

Img03a

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag

Met de MBK Thuisstudie kun je op ieder moment starten. Na inschrijving krijg je meteen toegang tot onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen. Vervolgens studeer je op eigen tempo en loop je gemakkelijk door de thuisstudie heen.


Bespaar op je lesboeken

Het lesmateriaal kun je met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Nieuw kost het pakket ongeveer € 250,-. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Marktplaats, Facebook of Bol.com.

 • Opleiding ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen
 • Unieke online leeromgeving met zo’n 1.500 vragen
 • Uitdagend en effectief studieconcept
 • Studeren in je eigen tempo
€ 395,-€ 197,50

Betalen in termijnen zonder extra kosten.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Registreren
Foto support

Verder nog vragen?

Bel ons gerust met welke vraag dan ook. Van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

085 401 9368 - info@conamore.com