Img 27
hulp overzicht

Wat is het verschil tussen hoofd- en bijzaken?

De studievragen zijn kenmerkend voor de lesmethode van Con Amore. Ze helpen je met studeren en vooral met focussen op wat belangrijk is. De vragen begeleiden je door de hoofdstukken heen en helpen je bij het je eigen maken van de lesstof.

Aangezien je niet alles kan (en hoeft) te onthouden is het handig om de hoofdzaken van de bijzaken te kunnen onderscheiden en daar helpen wij je bij in de online leeromgeving.

De hoofdzaakvragen in je online leeromgeving (aangegeven met een (!)) gaan over de meest algemeen voorkomende ziektebeelden/stoornissen en de ernstige en ‘grote’ ziektebeelden/stoornissen die (urgent) ingrijpen vereisen, inclusief de symptomen die alle alarmbellen moeten doen rinkelen, de zogenaamde alarmsymptomen.

De bijzaakvragen in je online leeromgeving dienen vaak ter ondersteuning van de hoofdzaakvragen. Met het beantwoorden van deze vragen werk je naar de hoofdzaak toe. Soms gaan deze vragen over wat meer zeldzame aandoeningen die je niet door en door hoeft te snappen, maar waarvan het wel handig is als je ze kent.

Heel zeldzame aandoeningen slaan we meestal over; ze kunnen waanzinnig interessant zijn, maar je kunt ze ook opzoeken in een naslagwerk.