Img 27
hulp overzicht

Wat is het verschil tussen een CPION en een SNRO geaccrediteerd diploma?

De opleidingen Medische Basiskennis (MBK) en Psychosociale Basiskennis (PSBK) van Con Amore is door (o.a.) het CPION en de SNRO geaccrediteerd. Beiden zijn door de zorgverzekeraars aangewezen om opleidingen te toetsen op de PLATO-normen en ze hebben allebei een abituriëntenregister. Toch is er ook een verschil tussen de twee accreditatie-instituten:

CPION werkt met het SHO-register (Stichting Hoger Onderwijs) als abituriëntenregister. In dit register sta je geregistreerd met je naam, geboortedatum en geboorteplaats. De SNRO werkt met ARCOS. Met dit register wil de SNRO zich op de toekomst richten, door naast de basisgegevens en kennisopleiding ook beroepsverenigingen, beroepsopleidingen en nascholingen erin op te nemen. Je kunt ook zelf bij het register inloggen en gegevens toevoegen, die de aangesloten partijen vervolgens kunnen verifiëren. De SNRO wil met ARCOS een landelijk register voor het complementaire zorgveld vormen. Of ARCOS dit daadwerkelijk gaat worden is niet duidelijk, maar de SNRO heeft het register er wel op ontworpen.

Kosten diploma
Indien jij een opleiding bij Con Amore volgt, betalen en regelen wij voor jou het diploma, de registratie en de inschrijfkosten voor één van deze registers. Mocht je in beide registers opgenomen willen worden (wat in principe niet nodig is), dan kan dat voor een extra 50,- euro (excl. BTW).

Kosten register
CPION rekent geen jaarlijkse kosten, de SNRO wel. De kosten voor registratie in ARCOS, het register van de SNRO, bedragen €37,50 per jaar. Con Amore is bereid deze kosten voor jou te dragen totdat er meer duidelijkheid is over het landelijk register en de eventuele rol die ARCOS daarin speelt. Dit betekent dat wanneer je voor een diploma van de SNRO en dus registratie in ARCOS kiest, wij de jaarlijkse kosten zullen dekken, totdat er meer zekerheid is over welke rol dit register gaat spelen in het veld. Con Amore zal de kosten voor ARCOS niet langer voor haar rekening nemen indien:

- Het voor therapeuten verplicht wordt om bij ARCOS de gevolgde bij- en nascholingen te (laten) registreren;

- ARCOS verplicht wordt voor de therapeut, omdat ARCOS de rol als landelijk register van het complementaire veld inneemt;

- ARCOS overbodig wordt, omdat er een nieuw landelijk register in het leven wordt geroepen.


De belangrijkste punten op een rij:

- CPION en SNRO zijn beide door de zorgverzekeraars erkend. Voor hen maakt het dus niet uit voor welk van de twee diploma’s je kiest. Sommige beroepsverenigingen spreken wel hun voorkeur uit. Heb je een beroepsvereniging (op het oog), controleer dit dan bij hen.

- Con Amore betaalt en regelt één diploma voor je. Jij mag kiezen tussen CPION of SNRO.

- In eerste instantie zijn er voor jou geen extra kosten wanneer je voor een SNRO-diploma kiest.


We gaan ervan uit je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Indien je toch vragen hebt horen we dat graag.

Klik hier om naar het volledige opleidingsaanbod van Con Amore te gaan.